URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2021, 12:45

Covid în Bihor: încă un deces, 84 de cazuri active, 4 noi diagnosticări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă o persoană infectată cu Covid-19 a decedat, în ultimele 24 de ore, iar în total, în judeţ sunt 84 de cazuri active, dintre care 8 internate la Terapie Intensivă. 4 persoane au aflat că sunt purtătoare ale virusului SARS-COV -2 în ultima zi, după cum arată cifrele furnizate duminică de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură.

Conform informării comune, numărul total al persoanelor infectate decedate în judeţ a ajuns oficial la 1.578 de la începutul pandemiei.

În total, în Bihor au fost diagnosticate de la începutul pandemiei 29.521 de persoane. Dintre acestea, 27.859 (cu doar 5 mai multe decât sâmbătă) au fost declarate vindecate.

Cele 4 noi diagnosticări vin după efectuarea a 507 teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 0,78%.

Legat de campania de vaccinare, în ultima zi au primit o doză de ser anti-Covid 242 de oameni. Astfel, în Bihor au primit ambele doze până acum 119.102 persoane.

Continuă controalele

La fel ca în zilele precedente, au continuat şi controalele autorităţilor. De sâmbătă până duminică dimineaţă, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 965 de persoane carantinate şi 60 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 11 de societăţi comerciale şi 37 de mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale din care 3 cu avertisment scris şi 17 cu amenzi în valoare de 25.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată informarea.

"Vaccinurile, la îndemâna oricui"

Prefectul Dumitru Ţiplea lansează un nou apel la vaccinare:

"Relaxarea restricţiilor vine cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a-i proteja, în continuare, pe cei din jur. Vaccinurile sunt acum la îndemâna oricui: fără programare, la alegere, gratuit, oriunde în judeţ. Celor care încă ezită le reamintesc că, până în prezent, în Bihor au fost administrate peste 200.000 de doze, iar efectele adverse au fost minore. Aşadar avem toate premisele să depăşim pandemia şi să atingem imunitatea comunitară, pentru a ne întoarce la normalitate", a transmis acesta în comunicatul de duminică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Incepe campionatul
Si care este planul la valul patru ,sau cinci ,sase ca nu se mai termina ipocrizia psihozei induse cu aceste inventare zilnice fara rost dar cu folos financiar pentru unii!!!
Postat 30 August 2021, 22:36 de User anonimizat
o simp[la cautare Google : dimeri covid
Prevenția bolii trombo-embolice (BTE) la pacienții spitalizați cu infecție COVID-19 este realizată de elecție cu heparină cu greutate moleculară mică (HGMM). Dozele obișnuite sunt însă frecvent insuficiente, în special în formele severe și la obezi. Observații nepublicate din Franța și Italia susțin existența emboliei pulmonare severe la pacienții cu infecții COVID-19, cu o incidență mai mare de 10% în secțiile de terapie intensivă (TI). Monitorizarea biologică, mai ales a parametrilor hemostazei, este de ajutor pentru tratamentul pacienților. Anumite anomalii (în special creșterea valorii D-dimerilor) sunt asociate cu formele clinice cele mai severe și cu risc trombotic major. Depistarea cât mai precoce a acestor anomalii, posibil predictive, poate contribui la prescrierea optimizată a tratamentului anticoagulant. În acest context și în absența datelor publicate, Grupul de interes pentru hemostază perioperatorie (GIHP) și Grupul francez de studiu al hemostazei și trombozei (GFHT) au emis recomandări pentru prevenirea BTE și monitorizarea hemostazei la pacienții --- un PDF , tradus din franceza, in martie 2020 , cand nu se visa la vaccin https://www.srati.ro/public/data_files/content-static/fisa-conduita-terapeutica-tromboprofilaxie.pdf
Postat 29 August 2021, 16:38 de Danora
Laurentiu prostu
Despre ce vorbest ratatule "Valoarea D-dimerilor, un fragment de proteină produs de organism atunci când apare un cheag de sânge, este frecvent crescută la pacienții cu infecție COVID-19. Nivelurile D-dimerilor se corelează cu severitatea bolii și sunt un marker de prognostic fiabil pentru mortalitatea pacienților internați cu infecție COVID-19, arată rezultatele mai multor meta-analize, publicate in reviste de specialitate. În consecință, D-dimerii o analiză importantă care ar putea ajuta medicii să gestioneze mai bine pacienții internați cu infecție COVID-19."
Postat 29 August 2021, 15:30 de Vlad72
teste D-dimer pentru vaccinati
"iar efectele adverse au fost minore" hahahaha. 62% dintre cei vaccinati dezvolta proteina D-dimer. O proteina care se formeaza atunci cand corpul incearca sa combata cheaguri de sange. Cheaguri care rezulta in urma vaccinarii mRNA cu proteina Spike. Defapt toate efectele adverse "minore" care apar dupa vaccinare, cum ar fi: cefalee, senzatie de greata, ameteala, astenie etc. sunt defapt semne de tromboza venoasa cerebrala, din cauza miilor de micro cheaguri formate dupa vaccin, care nu se vad la tomografie sau ultrasunete. Singurul mod in care se pot detecta aceste micro cheaguri este testul D-dimer.
Postat 29 August 2021, 13:33 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON