URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
01 Septembrie 2021, 11:51

Covid în Bihor: a doua zi cu mai mult de 20 noi infectări. Încă o persoană diagnosticată a murit

Covid în Bihor: a doua zi cu mai mult de 20 noi infectări. Încă o persoană diagnosticată a murit foto generic, sectia ATI Covid, Spitalul Municipal
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat miercuri, printr-un comunicat comun, că în urma testelor efectuate în ziua precedentă au fost diagnosticate încă 25 de persoane cu Covid, fiind a doua zi la rând cu un număr atât de mare de infectări, după ce marţi au fost anunţate 23 de infectări.

Cele 25 de noi cazuri Covid au fost depistate după ce marţi s-au făcut 569 teste, ceea ce înseamnă că 4,39% din totalul acestora au avut rezultate pozitive, indicând prezenţa coronavirusului.

"Sunt destul de multe focare familiale, persoane care au fost în contact cu cazuri Covid confirmate anterior, dar şi cazuri răspândite mai ales în Oradea, Sânmartin, Tinca, Pietroasa şi Săcueni", a declarat dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acesteia, deocamdată nu se cunoaşte dacă aceste 25 de persoane erau vaccinate sau nu.

Odată cu noile cazuri, numărul total al persoanelor infectate depistate în judeţ de la începutul pandemiei până în prezent a urcat la 29.570. Din acest total, 27.869 cazuri au fost vindecate.

La zi, în Bihor sunt 122 de cazuri Covid active, 32 de persoane infectate fiind spitalizate, dintre care 8 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

În ultima zi, un pacient al acestei unităţi şi-a pierdut viaţa pe fondul infectării, dar şi al preexistenţei mai multor afecţiuni cronice. "Ultimul deces este al unui bărbat din Groşi în vârstă de 73 de ani, internat pe 16 august. Persoana era nevaccinată şi avea, pe lângă infecţia cu Covid, şi insuficienţă renală, trombocitopenie (n.r. – boală a sângelui determinată de scăderea imunităţii), obezitate şi demenţă", a explicat directoarea DSP Bihor.

Cu acest deces înregistrat în ultimele 24 de ore, numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în Bihor la un total de 1.579.

În ce priveşte vaccinarea, în cursul zilei de marţi au fost administrate în întregul judeţ doar 285 doze de ser anti-Covid, până în prezent fiind vaccinate complet 119.351 persoane, adică puţin peste 21% din populaţia eligibilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Danemarca a ridicat, începând cu 1 septembrie 2021, toate restricțiile.
În DK s-a închis, cu alte cuvinte, orice discuție despre Covid, tulpinile acestuia și serurile genetice experimentale numite empiric vaccinuri. Parlamentul danez, cel căruia "poporul" i-a spus să facă sesiune extraordinară pe acest subiect și care a și legiferat un act juridic în acest sens, a concluzionat că declararea "pandemiei" a fost un demers administrativ, nicidecum unul dovedit medical. La baza hotărârii a stat faptul că numărul de infectări de pe glob este din nou în creștere, proporțional cu numărul de vaccinări parțiale sau complete, cu una sau mai multe doze. Este cea mai importantă știre a momentului de pe planetă, trecută cu vederea de toată mass media propagandistă din România. Rușine jurnaliștilor, habar nu aveți pe ce lume trăiți. Sunteți niște fripturiști care vă mișcați doar după cum vă trag ațele "păpușarilor". Danezii se arată astfel demni urmași ai vikingilor, care s-au săturat să se lupte veșnic de pe mare pentru hrană și au decis să se așeze la casele lor de pe sol.
Postat 02 Septembrie 2021, 10:12 de KP
Raspunsul e simplu
@Valcov Raspunsul e simplu de intuit. Ajunge sa te uiti la procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat sau la rezultatele la evaluarile OECD-Pisa. Lipsa de educatie se manifesta in toate aspectele vietii societatii si se reflecta inclusiv in modul in care populatia percepe un rezultat al cercetarii stiintifice, cum este vaccinul. Nu-l intelege, deci il respinge. Trist, dar inexorabil.
Postat 01 Septembrie 2021, 22:16 de Musti
Is curios
Care categorie de bihoreni s-au lăsat manipulati cel mai tare de teoriile conspirației, antivaccin.Nu m-aș supăra să se publice o statistică. De ce oare alegem să fim vulnerabili in fata pandemiei, dacă există o posibilitate de a fi mai in siguranță, cum arată rezultatele de până acum în cazul celor imunizați ?
Postat 01 Septembrie 2021, 16:03 de Valcov
Is curios
Care categorie de bihoreni s-au lăsat manipulati cel mai tare de teoriile conspirației, antivaccin.Nu m-aș supăra să se publice o statistică. De ce oare alegem să din vulnerabili in fata pandemiei, dacă există o posibilitate de a fi mai in siguranță, cum arată rezultatele de până acum în cazul celor imunizați ?
Postat 01 Septembrie 2021, 16:02 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON