URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2011, 08:34

Cornel Popa: "Eu ar trebui să fiu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesor la bază, s-a lăsat de pedagogie de teama sărăciei. Apoi, când a intrat în politică, s-a lăsat de afaceri ca să nu intre în gura lumii, care oricum l-a etichetat "omul fraţilor Micula".

Ajuns preşedintele PNL Bihor după ce înainte refuzase să candideze la Primăria Oradea ca reprezentant al "stângii  unite", Cornel Popa se mândreşte că a adus organizaţia la un nivel la care nici măcar vechii liberali nu sperau. Mai nou, după două mandate de deputat şi unul de senator, se pregăteşte ca anul viitor să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean, variantă pe care o consideră singura logică.

-  Cum aţi ajuns să faceţi afaceri înainte de politică? E vreo legătură?

- La începutul anilor '90 încă eram profesor de fizică şi aveam o mică firmă cu cei doi fraţi ai mei, Traian şi Augustin. În 1993, când mi s-a oferit posibilitatea să lucrez în firmele verilor, am renunţat la catedră, fiind de principiul că nu poţi face bine două lucruri în acelaşi timp.

- Cum aţi renunţat la postul de manager al grupului de firme patronat de Ioan şi Viorel Micula?

- În 2000 am intrat în politică şi, tot aşa, n-am vrut să fac două lucruri deodată. Mi-am vândut şi acţiunile, tot ce aveam, am încheiat socotelile cu ei şi implicarea în afaceri.

- Totuşi, aţi continuat să fiţi perceput ca fiind "omul" lor...

- Asta e o creaţie de presă. Am intrat în afaceri pentru că mi-am dat seama că veneau timpuri în care toată lumea se va raporta la bani. Nu voiam, de exemplu, să arunce cineva fiului meu că-i băiat bun, dar că vine dintr-o familie săracă. Eu ca profesor şi soţia mea ca educatoare îi dădeam la grădiniţă şi apoi la şcoală adeverinţele cu veniturile cele mai mici dintre toţi părinţii. Asta m-a făcut să intru în domeniul privat. Dar când am optat pentru politică am ieşit din afaceri. Catalogarea "omul fraţilor Micula" m-a durut mult, pentru că eu doar îmi câştigasem existenţa şi n-am făcut nimic împotriva legii. Dimpotrivă, m-am străduit să fac doar lucruri bune, şi cred că e un lucru bun că am creat un grup de firme care a dat 10.000 de locuri de muncă în acea vreme.

Interzis în ziarul fraţilor Micula

- În politică de ce şi cum aţi intrat?

- S-a întâmplat în 2000, după ce anterior am refuzat mai multe propuneri. Una din ele, vă amintiţi, a fost să candidez la Primărie din partea tuturor forţelor care s-au coalizat împotriva PD. Am refuzat şi cred că nu am greşit. La scurt timp, însă, a venit propunerea PNL de a candida ca deputat şi m-am gândit că atunci când refuzi de două ori la rând o propunere mai mult decât măgulitoare însemna de fapt că-ţi recunoşteai propriile neputinţe. Am concluzionat că pot face faţă provocării, cu atât mai mult cu cât PNL avea în Bihor o cotă foarte redusă, de 2,66% în 2001, când am preluat organizaţia. În 2008, am câştigat Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea, iar PNL a ajuns în Bihor la peste 27%. Cât avem acum, o să vedem în alegeri.

- V-aţi consultat cu fraţii Micula înainte să aderaţi la PNL, având în vedere că aceştia au finanţat, anterior, PSD-ul?

- Aş vrea să fac o departajare clară în ce priveşte chestiunile particulare şi cele publice. Eu am considerat totdeauna că trebuie să-i reprezint doar pe cei care m-au ales...

- Nu aţi încurcat borcanele niciodată?

- Nu, niciodată. Nu am făcut, ca politician, demersuri în favoarea firmelor respective. Am considerat că lucrurile trebuie decantate la modul cel mai cinstit şi cel mai transparent, de aceea mi-am vândut şi acţiunile, iar acest capitol îl consider încheiat. Chiar dacă acolo eram bine plătit, când am intrat în politică am încetat orice activitate pentru aceste firme.

- Între timp aţi devenit chiar persona non grata pentru ziarul fraţilor...

- E treaba dânşilor, eu nu pot să forţez politica editorială a niciunui ziar. Dacă ei consideră de trei ani că nu sunt un personaj de interes pentru cititorii ziarului Crişana, îmi cer eu scuze, fiindcă pe mine mă întreabă lumea de ce nu am apărut niciodată în Crişana...

- Dar cu ce le-aţi greşit patronilor? V-au cerut ceva şi nu le-aţi dat?

- E un subiect la care nu pot să răspund şi nici nu vreau să-l dezvolt mai mult.

Obsedat de drumuri

- Tocmai aţi reclamat autorităţile române la Bruxelles. De ce aţi făcut-o?

- Sunt siderat să văd că la noi, în infrastructura de transport, s-au absorbit abia 1,7% din fondurile europene oferite. Asta mă înspăimântă, pentru că după 2013 fondurile ni se vor micşora substanţial tocmai din această cauză, şi am crezut că e datoria mea să fac presiuni asupra Guvernului după ce în ţară am epuizat toate căile. La comisarul european pentru Transporturi am făcut demersuri pentru cele două centuri ocolitoare, a Aleşdului şi Beiuş-Ştei-Vaşcău, fiecare pe câte două benzi şi jumătate pe sens. Acestor proiecte, la care am lucrat în 2007 şi 2008, li s-au dat avizele şi Guvernul nostru trebuia să facă celelalte formalităţi. Aveau termen de începere martie 2011, dar din 2008, când a venit Guvernul Boc, miniştrii PDL ai Transporturilor le-au oprit. Ultima oară de la Bucureşti mi s-a răspuns că termenul de începere a lucrărilor va fi după 2013. Fondurile de la UE pentru ele sunt disponibile numai până în 2013, deci amânarea înseamnă pierderea banilor.

- Alţi parlamentari spun că treaba lor e să facă legi, nu să aducă bani...

- Când cineva nu poate să facă ceva, îl deranjează când vede că altul face. Eu, intrând în politică, mi-am fixat de la început ce am de făcut. În 2003, pe 23 iulie, am adunat la Oradea un grup de lobby cu parlamentari şi demnitari guvernamentali români şi maghiari, pentru un proiect care mi s-a părut prioritar - Autostrada Transilvania. Am pornit la drum după tipicul unui proces managerial, nu neapărat politic, gândind dezvoltarea zonei. Venind din mediul privat ştiam că un om de afaceri nu vine decât până la capătul autostăzii. Sper că odată şi-odată se va înţelege că nu poţi avea dezvoltare fără autostrăzi.

- Cine a frânat mai mult proiectul: PSD-ul sau PDL-ul?

- Fără lobby-ul din 2003 nu se pornea acest proiect, pentru că atunci premierul Ungariei, Medgyessy Peter, a făcut presiuni şi demersurile necesare pentru ca şi Guvernul României să ia această decizie. Când cei doi prim-miniştri au anunţat începerea proiectului am ştiut că urmam o cale corectă. Ulterior, din păcate, codoşenia multor parlamentari români, de ce să nu o spun, a făcut ca lucrurile să treneze...

Ce face PDL e o crimă contra judeţului

- Prin nealocarea de fonduri, actualul Guvern sancţionează zonele fără primari şi preşedinţi de consilii judeţene ai PDL?

- O spun franc: ce face PDL acum e o crimă contra dezvoltării judeţului. Când am fost noi la guvernare nu mi-am permis să nu aduc fonduri acolo unde am putut, chiar dacă nici Primăria Oradea şi nici Consiliul Judeţean nu erau liberale. Am încercat să dezvoltăm multe zone unde nu aveam reprezentanţi locali. Cel mai cunoscut exemplu e Oradea, pentru care am obţinut modernizarea centurii la două benzi pe sens, pe vremea când ministru era Ludovic Orban. Tot în Oradea am militat pentru Centrul de boli cardio-vasculare, unde am şi adus angiograful, şi pentru Centrul oncologic. În judeţ, împreună cu colega Lucia Varga, am dus programul de alimentare cu apă şi canalizare în 23 de localităţi, indiferent de culoarea primarilor: la Vârtop, care aparţine de Nucet, în Vaşcău, în Ştei, unde erau primari PDL, în Beiuş, unde era primar PSD, în Marghita, Valea lui Mihai, Salonta...

- De ce, după două mandate de deputat şi unul de senator, vă înscrieţi în lupta pentru Consiliul Judeţean?

- Nu e o preferinţă personală, ci o încercare de a asigura continuitatea din administraţia judeţeană. Cred, până la urmă, că şi funcţia de la organizaţia judeţeană a partidului îmi cere să-mi asum responsabilităţi de acest gen. Ştiu bine la ce mă înham, dar ştiu şi că mă pot bate pentru Bihor pentru ca proiectele să devină realitate.

PDL nu ajungea niciodată la putere fără liberali

- În 2004 aţi crezut în Alianţa DA?

- Eu şi colegii mei ne-am înhămat la treabă în ciuda presimţirilor pesimiste. Fără munca noastră, a liberalilor bihoreni, nici Băsescu nu ajungea la putere, nici Alianţa. Domnul preşedinte nu ne-a mulţumit niciodată pentru asta, fiindcă aşa se face în partidul lui, în schimb ne-a pus de multe ori la punct. Ştiţi că după ce ne-am instalat la putere primul pumn luat în faţă a fost că nu am primit postul de vicepreşedinte la CJ. PD-ul l-a dat PSD-ului. Apoi am învăţat să ducem lupta pe cont propriu şi nu uitaţi că la Bihor am fost primii care am rupt Alianţa DA, în primăvara lui 2005.

- De ce, când aţi scos PDL de la guvernare, nu le-aţi dat afară şi oamenii din funcţii? Nu aţi regretat mai târziu, când PDL a făcut acest lucru cu PNL?

- Am avut reproşuri din partea multor colegi, dar regrete nu am. Am crezut în ideea că în instituţii e mai bine să laşi profesioniştii, de aceea am şi lăsat oameni de la PSD şi de la PD. 

Dacă nu acceptam competiţia, Bolojan nu exista

- Sunteţi mulţumit de prestaţia lui Ilie Bolojan la Primăria Oradea?

- Cred că în Primărie îşi face treaba cu prisosinţă. În partid sunt colegi care mai au şi unele nemulţumiri faţă de el. Dar asta nu înseamnă că nu-l sprijin şi că nu-l sprijinim.

- E adevărat că există o rivalitate între dvs. şi Bolojan?

- Liberalii dezvoltă competiţia. Dacă eu nu acceptam competiţia, Bolojan n-ar fi existat astăzi, să ne înţelegem clar. Sau exista unul care se bătea pe cont propriu, fără susţinere. Dacă luăm oameni ca Ilie Bolojan, ca Lucia Varga, ca Nicolae Jolţa, ca primarii Domocoş, Ţipţer sau Şora şi Cociuba, campioni în alegerile locale, dar şi tineri ca Mălan, Dan Octavian, Florin Birta, vedem că avem mulţi oameni de valoare. Un partid nu trebuie să blocheze pe cineva, ci să-l susţină, pentru a scoate oameni cu competenţe cât mai ridicate, care să facă lucruri cât mai bune.   

- Dar de prestaţia lui Radu Ţîrle la CJ sunteţi mulţumit?

- Da. Ţîrle, în ciuda a ceea ce se spune, e un om de bună credinţă, un om care nu şi-a dorit funcţia, şi îi mulţumesc şi acum că a acceptat s-o facă pentru PNL. Cred că în continuare trebuie să-l sprijinim să-şi dezvolte cariera politică, pentru că este un bun diplomat, şi să-i găsim un culoar pentru a-şi pune în valoare capacităţile. Ştiu că îşi doreşte să fie europarlamentar şi am datoria, ca om care ştie că el s-a înhămat la ceva împotriva dorinţei lui, să îl sprijin.

- Cu cine aţi colaborat şi colaboraţi mai bine în Bihor: cu UDMR sau cu PSD?

- Până una-alta, s-a probat că UDMR îşi respectă cuvântul. Dacă ceva ne-a făcut să stăm alături, a fost respectarea cuvântului dat. Am colaborat foarte bine cu domnul Kiss când era preşedintele CJ. Cu el şi cu Ilie Bolojan am construit multe Hotărâri de Guvern prin care promovam investiţii pentru judeţ. Îmi amintesc cu plăcere că la fiecare sfârşit de an goleam sertarele Ministerului Finanţelor şi că niciodată nu s-a întâmplat să aducem mai puţin de 2.500 de miliarde de lei pentru Bihor în fiecare an cât am fost la guvernare. Şi repet: niciodată eu cu Kiss nu ne-am gândit să facem doar pentru localităţile PNL sau UDMR!

- Credeţi cu adevărat în USL? Ştiţi, de pildă, că PSD deja distribuie materiale de propagandă pentru a câştiga puncte în sondaje?

- Am motive să cred că, la fel ca atunci când am făcut Alianţa DA, trebuie să muncim în aşa fel încât alianţa să fie câştigătoare. Cred că orgoliile nu au ce căuta în aceste construcţii. Ştiu şi aud în fiecare zi foarte multe despre liderii PSD, dar am datoria să contribui la deciziile care sunt în favoarea alianţei, şi nu doar în favoarea PNL, şi acelaşi lucru îl are de făcut şi domnul Mang. Dacă putem estompa asperităţile care se nasc dintr-o concurenţă prostească, lucrurile vor merge corect. Pe de altă parte, apropo de sondajul intern, ştiu că dacă am muncit în aceşti 11 ani, bihorenii - atunci când vor fi întrebaţi - vor răspunde că au încredere în mine.

- Daţi un pronostic pentru alegerile locale din 2012.

- Preşedintele Consiliului Judeţean în mod normal ar trebui să fiu eu, iar primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Însă cred că mai avem un lucru important de rezolvat: să depăşim lehamitea cultivată în jurul oamenilor politici, iar bihorenii să înţeleagă că e prima oară când nu-şi pot permite să stea acasă, ci să vină la vot pentru că primarul se votează dintr-un singur tur. Deci electoratul românesc trebuie să se trezească şi să meargă la vot.


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Ilie Bolojan - Dacă nu s-ar şti cum îl apreciez, ar însemna că amândoi am muncit degeaba

Petru Filip - Îl rog să stea lângă Oradea şi lângă judeţul Bihor

Vasile Blaga - Este loc şi la el de mai multă muncă pentru bihoreni

Călin Popescu Tăriceanu - A însemnat un câştig mare pentru PNL, pentru că l-a crescut foarte mult

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Nu ma pot abtine
"Nene,te gasi-i pe aici dand din ...prune.Bai frate,tu care bei la masa cu domocos,curvarul,incultul si mincinosul,tu care ai dat o lepra beiusenilor,tu care ai vandut bihorenii,crestinii si ortodoxia pe scaunul tau de senator,ar trebui sa TACI.Ne minti din 2000 ca faci drumuri si mai rau le-ai distrus.Te bagi singur in seama si nimeni nu ia nota de cererile tale pentru ca nu reprezinti NIMIC,si pe NIMENI,tu ca persoana.PNL-istii ar trebui sa-ti dea branci pe scari si sa uite de tine.Alo,colegii PNL-isi,am zis bine !? :))
Postat 17 Iulie 2011, 08:51 de Bure\'pista
caracter
Bolojan si Popa sint exemple caracteriale. Se dezic de cei doi frati pt ca imaginea acestora e naspa rau de tot.
Postat 13 Iunie 2011, 14:33 de cristian
none
Sunt de acord. Cornel Popa, viitorul presedinte al CJ. Dar numai dupa desfiintarea judetului!
Postat 13 Iunie 2011, 03:01 de seba
disolutie 3
Iar pentru mine ca beiusean, cel mai mare si ticalos politruc local ramane Adrian Domocos care trecand peste obligatiile morale fata de cei care i-au pus cutitul si painea in mana, a reusit sa vanda beiusenii unui alt oras prin cedarea distributiei de apa rece si canalizare catre o regie oradeana, regie care a dublat preturile fara a ne fi dat nimic in schimb. Multumim domnule Primar.
Postat 12 Iunie 2011, 19:49 de codreanu
disolutie
Nu conteneste sa ma uimeasca tupeul acestor harpii a caror interese sunt limitate la personale. Cat de prosti putem fi noi romanii sa mai credem papagalismele desfranate aruncate peste popor de tot felul de profitori. Popa, Seremi, Manga, si alti manuiori ai politicii locale ne imbata continu cu vorbe frumoase dar lipsite de continut pentru a-si obtine functii pentru ei si alti paraziti prea limitati pentru a se ridica pe baza calitatilor proprii. De ce e mai buna Popa ca altcineva...????? Nu e!!! E mai bun pentru ca asa zice acum Bihoreanul, un ziar care a cazut in mocirla partizanatului poltic. Dar stati si analizati cu mintea voastra si luati decizia de rigoare. Deschideti bine ochii si nu va mai lasati furati de oratori egocentrici si perfizi, altfel ve-ti trai la fel de mizerabil ca pana acum.
Postat 12 Iunie 2011, 19:41 de codreanu
Fa ce zice Popa, nu ce face Popa
Cornel Popa a adus bani in Bihor. OK, UNDE sunt banii? A facut atatea pentru Bihor.. CE a facut? omul asta e beat din tzatza. si p-urma.. ce naiba... nu s-a gasit in toata oradea aia un senator mai bun decat tzaranul asta ? sunt oameni competenti si la oradea in PNL, ii cunosc... ce dracu face lepra asta de cornel popa de tot el iese in fata.. va zic eu.. i luxeaza pe altii. Beizadeaua de fiu-sau.... un prost
Postat 12 Iunie 2011, 02:07 de :)
In sfarsit un Bihorean va conduce Bihorul
In ciuda portocaliilor si rosiilor,adica a fsn-eilor, viitorul presedinte al CJ Bihor se va numi Cornel Popa, bihorean get-beget, roman,ortodox, descendent dintr-o familie crestna cu traditii anticomuniste si parlamentarul care a facut cel mai mult pt jud Bihor.
Postat 11 Iunie 2011, 19:50 de andrei
tupeu
Rar am vazut atata tupeu..EU.....Cine esti tu Sint bihoreanca si am vazut ce ai facut in 11 ani..O sa fii tu la CJ .......Si spui ca nu ai nimic cu fratii chimici......ai copii nu ti-e frica de Dumnezeu..De retragere ai auzit
Postat 11 Iunie 2011, 17:42 de crina
Pnl la putere
succes domnule senator, la fel si PNL-ului!
Postat 11 Iunie 2011, 12:10 de ilinca
Previziune apolitica.
Modestia nu face casa buna cu lauda de sine, iar mandria merge, intotdeauna, inaintea caderii. Bihorenii vor alege prin vot viitorul presedinte al CJ Bihor, iar acesta nu se va numi Popa Cornel.
Postat 11 Iunie 2011, 11:14 de safe
cine te crede
Cine va mai crede e tampit. Auzi ca el nu mai are nimic cu jemenii....Ar face orice sa mai ajunga undeva ..Apropo ce sa le retrocedeze... au avut ei ceva...../Eventual santul din Cacaceni.. Cris esti de toata jena.. mai bine te-ar gidila lucrarea lui nevasta-ta cind au angajat-o astia laCJ
Postat 11 Iunie 2011, 10:06 de soso
replica la articol
,,Cornel Popa :``Eu ar trebui ca fiu viitorul presedinte al Consiliului Judetean ``ce gluma buna:))=)) dar ce va recomanda senatorule PeNaL Cornel Popa?:))=)).Senatorule PNL Cornel Popa dintre candidati aliantei P USL A la Consiliu Judetean,alturi de senatorul PSD Ioan Mang ,si candidatul PC necunoscutul Bodea fiti sigur ca romanii simpli vor vota Ioan Mang senatorul PSD,pentru ca va cunoaste romanii simpli bihoreni ca fiind omul Miculestilor Chimicali,la care daca o sa ajungeti in functie o sa le retrocedati cladirile din centrul orasului Oradea+ terenuri si ce vor cere Frati Chimicali ,o sa le asfaltati sa nu zic o sa le faceti autostrada Oradea-Deva ca sa curga chimicalele de la Ciuri Buri:))=)) .Senatorule PNL Cornel Popa nu uitam recomandarea care ai facut-o ex presedintelui Bogdan Oltean ex premierului Calin Popescu Tariceanu si asta v-a lasat asta cu fundul in balta PNL demisionand din partid pentru o functie calduta la stat,nu uitam laudele de sine care le faceai si inainte de a fi senator PNL erai deputat,dar te recomandai senator , sa nu uitam ca si in discursuri conferinte de presa iti cauti cu greu vorbele ,NU UITAM ! :))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Iunie 2011, 07:55 de Romanul Simplu
a inaugurat spaga
Adrian Cris (pre numele lui real Abrudan) a inaugurat de multi ani spaga incasata pentru "articole" de genul celui de mai sus :))))) Rubrica lui permanenta e spaga :))))))))))))
Postat 10 Iunie 2011, 22:42 de Balinezul
poanta zilei....
cu acest articol, ati inaugurat o noua rubrica ?
Postat 10 Iunie 2011, 21:17 de ciordel popa
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul
Presedinte al carui judet ? Noul judet Nord-Vest sau altul ? Ca la Bihor nu mai ramine nici un consiliu important pe harta regiunii. Totul se duce la Cluj. Uite cum scapam si de tipul acesta. Candideaza mai departe de lungimea nasului si tupeului care il caracterizeaza. Prune in gura se vrea sef in continuare. .
Postat 10 Iunie 2011, 17:12 de Java
ha, ha, ha, ha
cei mai coace mintea cea din urma, mori in pace comunistule! de ce nu lasati tineri sa va reprezinte de ce ii goniti, oricum ei vor conduce intr o zi nu VOI, ve ti fi in GROAPA comuna unde ajungem toti:)) pastorul de lupi:))
Postat 10 Iunie 2011, 17:03 de anca
oare?
daca n-as fi trait pina la 26 de ani in zona folclorica poate l-as crede corect,dar cind apune ca Tirle e bun cu drumurile pe care le avem si ca Bolojan nu-i prea da satisfactie,probabil e neascultator,m-am lamurit ce vrea baronasul asta,controlul absolut al judetului,iar cu gemenii stiti zicala \"simgele apa nu se face\",oricum au blocat orice investitie de la Beius incolo {Stei, Vascau,Nucet si comunele aferente},gemenii au un dicton-\"platim ciobanii nu oile\",si asa muncitorii care lucreaza in trei schimburi cistiga si sub salariul minim pe economie,asa ca DOMN PROFESOR MAI TERMINA CU MINCNILE,te cunoaste toata zona cine esti si cum ai ajuns seful PNL Bihor
Postat 10 Iunie 2011, 10:56 de luky
cioara malai viseaza ,ha,ha,ha.
O parasuta masculina !!! Fara sustinerea financiara a FRATILOR ar fi si acu un profesoras obscur !! Politician obscur cunoscut doar pe ulita lui !! de catre gunoieri si maturatorii de strada !!!
Postat 10 Iunie 2011, 09:32 de altul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON