URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2021, 16:17

Coordonatorul campaniei de vaccinare, după decesul profesoarei Adriana Bunea din Oradea. "Nu are cum să fie legat de vaccin"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce presa naţională a redat cazul profesoarei Adriana Bunea din Oradea care a decedat la câteva zile după ce a primit cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campanie de vaccinare la nivel naţional, a reacţionat, susţinând că decesul acesteia "nu are, în niciun caz, cum să fie legat de vaccin".

"Nu are cum..."

Gheorghiţă a făcut aceste declaraţii la Antena3, adăugând că deocamdată nu a fost informat oficial în legătură cu acest caz şi că a aflat doar sâmbătă din presă despre el.

"Unele date medicale şi investigaţii efectuate sunt relevante. Din cele prezentate în materialul din presă arată o disfuncţie multiplă de organe care nu are în niciun caz cum să fie legată de vaccin, pentru că din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt discuncţii multiple de ogane. Deci, cu siguranţă era o afecţiune gravă pre-existenţa care a avut parcursul ei natural din păcate. Medical, nu este suficient de mult timp ca vaccinul să contribuie într-un fel sau altul", a spus Gheorghiţă potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că, potrivit metodologiei, evenimentul trebuie raportat oficial "indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea vreunei relaţii de cauzalitate". "Chiar dacă, din punct de vedere medical, noi ştim că nu există nicio legătură, totuşi acea fişă de raportare trebuie completată de către profesionişti în domeniul sănătăţii şi transmisă către Agenţia Naţională a Medicamentului". 

"Pe măsură ce noi vom vaccina un număr mult mai mare de persoane, câteva milioane de persoane, va imaginaţi că în lotul acelor persoane apar evenimente naturale care sunt legate de condiţii medicale pre-existente şi pe care nu le punem pune pe seama vaccinării. Trebuie să înţelegem că, din păcate, sunt evenimente care ţin de evoluţia biologică a unor boli pre-existente, cunoscute sau nu", a mai declarat medicul.

A avut "crize de fiere"

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, profesoara Adriana Bunea, fosta directoare a Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea, s-a stins din viaţă fulgerător, joi, la Spitalul Judeţean, după ce luni, chiar în ziua administării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid (serul Moderna), a ajuns la Urgenţe în stare de inconştienţă şi cu un diagnostic prezumtiv de "intoxicaţie cu substanţă necunoscută".

Medicii au respins ideea că vaccinul ar fi avut vreo legătură cu decesul, cu atât mai mult cu cât membri ai familiei au declarat că înainte cu câteva zile să ajungă la spital avea dureri intense abdominale şi o stare generată alterată. Potrivit site-ului Antena3, soţul îndrăgitei profesoare, Vasile Bunea, şi el profesor, a povestit că soţia lui s-a simţit rău în ultima perioadă, că în ultimele două săptămâni a făcut de cel puţin trei ori ceea ce popular se numeşte "criză de fiere", dar a pus-o pe seama mâncărurilor. Inclusiv luni dimineaţă nu s-a simţit bine, dar şi-a revenit, a mers la vaccin, iar medicii i-au făcut un consult sumar şi au spus că se poate face rapelul.

Cauza exactă a morţii urmează să fie stabilită după analize specifice, în urma efectuării necropsiei.

La UPU, în comă profundă

Dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU SMURD Bihor, a declarat pentru România 24 că profesoara Adriana Bunea a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în comă profundă. Analizele au indicat că femeia ar avea o "intoxicaţie cu substanţă necunoscută".

"Pacienta a fost adusă în seara zilei de 8 martie, în jurul orei 21.30, în comă profundă, fiind găsită în această stare de echipajul Serviciului de Ambulanţă. În urma investigaţiilor şi a evaluării clinice efectuate de colegii mei, a reieşit o acidoză metabolică severă, ceea ce este o stare înalt sugestivă pentru intoxicaţie cu substanţă necunoscută. A fost internată pe secţia de Terapie Intensivă, unde mai multe zile la rând s-a încercat stabilizarea, eliminarea toxicului, echilibrarea. S-au făcut dialize în mod repetat, dar din păcate joi a decedat. La momentul prezentării, fiica pacientei a povestit colegilor mei că timp de mai multe zile anterior s-a simţit rău, cu dureri abdominale, greţuri, care au evoluat progresiv până la starea din seara de 8 martie", a declarat pentru România TV dr. Hadrian Borcea, şeful UPU SMURD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@Sandu2100
Ce crezi? Oare cati neuron are un om, care citeaza un regulament si nici macar nu realizeaza, ca tocmai el este cel care nu respecta?
Postat 15 Martie 2021, 22:23 de sasi
in SUA au platit despagubiri de 4MILIARDE$ pt efecte adverse si morti dupa vacsin
in SUA s-au platit despagubiri de 4MILIARDE$ pt efecte adverse si morti dupa vacsin.ATENTIE 4 000 0000 000 $dolari despagubiri.Nu au spus nu are cum sa fie de la vaccin,acolo oamenii isi asuma greselile.Dumnezeu s-o odihneasca pe Adriana Bunea.
Postat 15 Martie 2021, 22:04 de spaima_trepadusilor
Voi cititi ce scrieti?Mai lecturati in arhiva fratilor ca va faceti de ras
Conteaza enorm sa "dai" bine in ochiul sefului... Doar sa nu-l invinetesti.Uite ce prevede onor regulamentul de postare a comentariilor din ebihoreanul [ https://www.ebihoreanul.ro/regulament ]. *4* Nu se admit comentariile vulgare, ofensatoare sau discriminatorii, cele care conțin atacuri la persoană, injurii, trivialităţi, ameninţări, insulte, cuvinte obscene, instigări la încălcarea legii, la violență sau ură, inclusiv la adresa autorilor articolelor. *5* Nu se acceptă să fie jigniţi sau atacaţi ceilalţi participanţi la discuţii doar pentru că nu împărtăşesc o anumită părere..."Gindim la fel,simtim la fel",vorba unui slagar... SCRIS de SANDU2100( ce cre***):))))
Postat 15 Martie 2021, 21:59 de spaima_trepadusilor
Codul de la Nerenberg si Conventia de la Oviedo
https://www.archyde. com / international-criminal-court-accepts-israeli -governments-nuremberg-code-violation-complaint/ Cititi va rog aceste doua lecturi poate va vine chef sa fiti oameni.
Postat 15 Martie 2021, 21:56 de spaima_trepadusilor
@Sandu2100
Pandemia un lucru. Dpdv al omenirii, nu este ceva apocaliptic. Dpdv moral, ar trebui sa avem grija de cei din jur. Cica ne dam cu caramida in piept ca specia noastra a inventat moralitatea (evident, nu...). Astora le lipseste altruismul, ceva comun in lumea animala. Intr-o comunitate naturala, indivizii fara altruism sunt alungati. Evident, se aduna, formeaza ciurde proprii, apoi dispar fara urmasi. Selectia naturala nu tolereaza periferia. Cam astia sunt periferia periferiei. Pentru astia si Geniul Carpatilor era mult prea intelectual. Sunt cei care nu pot respecta o coada simpla intr-un magazin. Sunt cei care nu pot respecta doua linii paralele la parcare. Sunt cei care au cumparat hartie de buda si spirt cu kilogramul la inceput. Gratie internetului au realizat ca nu sunt singuri, sunt si alti prosti ca ei. Se strang, culmea, sub ochii autoritatilor. Succesul haur... nu subestima pe prosti, mai ales cand realizeaza ca nu sunt singuri! pot deveni extrem de periculosi!
Postat 15 Martie 2021, 20:41 de sasi
Sasi
Astia sunt bolnavi cu capul. Astia raspandesc boala, ei nu stiu cum se numeste planeta pe care traim. Astia acuma se dau Romani si credinciosi, pana acuma ce au facut??
Postat 14 Martie 2021, 23:00 de Sandu2100
@sandu2100
S-au grabit sa faca conturi. Vor sa ne arate ca au un IQ macar de 100, chiar daca totalul vine de la zece contributii individuale :) Mai bine citeam cum va injurati pe tema Bolo... Cu sau fara injuraturi, erau contributii intelectuale... Cum vad, lumea se retrage... nu se consuma cu prostii "anti-"... mare greseala... asa acesti prosti vor deveni si mai vocali...
Postat 14 Martie 2021, 20:21 de sasi
Or aparut si astia anti
Unde ati fost pana amu??
Postat 14 Martie 2021, 19:59 de Sandu2100
Recunoasteti nemernicilor.in SUA au platit despagubiri de 4MILIARDE$ pt efecte adverse si morti dupa vacsin
In SUA au recunoscut ca exista,au VACCINE COURT,Judecatoria VAcinului unde cei afectati sunt despagubiti si banii pt efecte adverse au ajuns la cei afectati ,la noi au ajuns la cadre medicale,pt ca la noimortul e de vina,sau e coincidenta,trist.
Postat 14 Martie 2021, 13:11 de spaima_trepadusilor
un oportunist
Face de rușine haina militară zi de zi. Cum să te pronunți ca ofițer, mefic infecționist care coordonezi un întreg sistem, cu NU sau DA asupra unui deces, în lipsa autopsiei?
Postat 14 Martie 2021, 09:27 de KP
elixirul tineretii
este un vaccin si nu elixirul tineretii... nu este Fantana Lazarus din Nanda Parbat... Intrebati-l pe Ra's al Ghul...
Postat 14 Martie 2021, 08:47 de sasi
logica covidiotilor
Enunt: "1 din 100 a murit in covid19". Covidiot: "Sigur ca au suferit de alte afectiuni. Nu au murit de covid." Enunt: "A murit intr-un accident rutier, un an dupa ce li s-a administrat vaccinul anticovid." Covidiot: "Vedeti! vaccinul e periculos! E un experiment! Imediat a murit 1 din cei 100000000 vaccinati!!!!"
Postat 14 Martie 2021, 08:42 de sasi
O întrebare
Eu o întrebare îmi doresc să fie pusă. "Care ar fi un caz unde se poate spune că există legătura între eveniment și vaccin?" Când bagă acul să se întâmple ceva? Ca de obicei la dat cu părerea, primii. Inițial când au anunțat că această campanie de vaccinare va fi condusă de armată, am zis foarte bine. Disciplină frate. În schimb, după ce s-a întâmplat în ultimele luni și scandaluri, acest om se aseamănă tot mai mult cu un om politic. Cu siguranță vom mai auzi de el și după această vaccinare, dar el ca politician.
Postat 14 Martie 2021, 07:32 de Vio_427
Necropsia?
A fost incinerata?
Postat 13 Martie 2021, 19:39 de Piru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON