URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2017, 13:00

Continuă războiul Şovre - Codre: Arbitrul FIFA susţine că salontanul "denaturează şi dezinformează"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Continuă dialogul la distanţă, prin intermediul presei, al reputatului arbitru Octavian Şovre cu conducătorul clubului Olimpia Salonta, Liviu Codre.

După ce salontanul a respins ca nefondate acuzele lui Octavian Şovre, acesta din urmă a revenit, duminică, cu un comunicat, prin care, punctual, îşi susţine acuzele din primul comunicat şi prin care doreşte prezentarea "exactă a adevărului, pentru ca opinia publică să fie bine informată, având în vedere că acesta (Codre - n.r.) a spus doar frânturi de adevăr, cu scopul de a denatura şi a dezinforma".

AJF nu susţine arbitrii

Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor este parte integrantă a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, aminteşte Şovre, "asociaţie care are obligaţia de a asigura funcţionalitatea comisiilor din subordinea sa". Pornind de la această precizare, arbitrul orădean a menţionat că "declaraţiile domnului Codre referitor la faptul că "din bugetul AJF s-au alocat sume consistente de bani pentru activităţile desfăşurate de CJA" sunt total neadevărate, cu toate că era de obligaţia AJF să susţină financiar activităţile comisiei".

Şovre susţine că pe parcursul anului 2016 nu s-a alocat "nici măcar 1 (unu) leu comisiei de arbitri", în schimb "anual arbitrii şi observatorii au contribuit la bugetul AJF cu peste 5.000 de lei prin plata vizei anuale". Mai mult, Octavian Şovre susţine că activitatea CJA Bihor a fost susţinută exclusiv de către Asociaţia Cavalerii Fluierului, "înfiinţată cu scopul de a suplini această lipsă de finanţare".

Cât priveşte solicitarea dublării baremurilor de arbitraj, "acest lucru nu l-a făcut niciodată, fapt ce se poate verifica în procesul verbal al Comitetului Executiv din februarie 2016, ci doar am dorit să venim în sprijinul echipelor, în sensul ca aceste bareme de arbitraj şi observare să fie achitate în mod legal pe bază de factură emisă de către arbitri, care urmau să fie constituiţi în PFA-uri şi PFI-uri", mai precizează Şovre.

Manipulare

Mai mult, arbitrul îl acuză pe Liviu Codre de faptul că şi-a impus punctul de vedere împotriva iniţiativei sale, în cadrul şedinţei de Comitet Executiv. "Discutând cu reprezentanţii echipelor am constatat că aceştia nu au fost informaţi de această iniţiativă, din contră, acesta ascunzând adevărul. Ulterior, pe parcursul anului 2016, mai multe echipe au avut probleme legate de modul actual de plata al baremurilor, în urma controalelor efectuate de către Curtea de Conturi".

Legat de introducerea celui de-al patrulea oficial (arbitru de rezervă) la jocurile din cadrul Ligii a IV-a, Şovre precizează că "acest lucru nu a generat niciun cost suplimentar din partea echipelor, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Liviu Codre. Promovarea acestei iniţiative a fost făcut cu scopul de a da posibilitatea tinerilor arbitri, care sunt majoritari din punct de vedere numeric în cadrul comisiei, să înveţe şi să acumuleze experienţă pentru a fi cât mai bine pregătiţi în momentul în care vor face pasul spre Liga a IV-a".

Demisii în bloc

De asemenea, Octavian Şovre a răspuns şi acuzei lui Liviu Codre privind hotărârea de a nu permite arbitrilor să oficieze la jocurile de pregătire din judeţ. "După şedinţa Comitetului Executiv din data de 20 februarie 2017 am fost profund dezamăgit de modul în care Liviu Codre ingerează şi îşi impune influenţa în cadrul desfăşurării activităţii AJF, motiv care m-a făcut să-mi înaintez demisia, lucru care a fost făcut şi de către şefii de departamente din cadrul comisiei. În urma acestui fapt, comisia pe care am condus-o nu mai avea autoritatea de a delega arbitri la jocuri", a precizat Şovre.

Arbitrul a amintit şi de influenţa lui Codre în cadrul Comitetului Executiv cu privire la cazul CSM Olimpia Salonta şi Universitatea Oradea: "Vă aduc la cunoştinţă poziţia adoptată de către acesta la începutul şedinţei, când l-a ameninţat pe preşedintele AJF Bihor că "dacă nu rezolvă favorabil acest caz astăzi (20 februarie 2017), se ridică de la masă şi nu se mai ia nicio o decizie în lipsa lui", având în vedere că urma validarea dosarului meu".

Fotbal şi valori

"Referitor la modul de lucru al domnului Codre aş vrea să mai menţionez că înainte de a mă hotărî să candidez la funcţia de preşedinte al AJF am fost sunat de către acesta, îndemnându-mă să fac acest lucru, motivând că "trebuie făcută curăţenie" în cadrul AJF Bihor. Cu privire la acuzaţia voalată că aş manipula echipele afiliate la AJF Bihor înaintea alegerilor, nu am făcut acest lucru şi nici nu îmi stă în caracter, în schimb Liviu Codre, prin metode "specifice", ne-a dovedit acest lucru (n.r. acesta lăudându-se că a lucrat la Securitate)", a arătat cel mai bun arbitru bihorean de până acum.

Pe de altă parte, Şovre afirmă că are şi probe pentru susţinerile sale. "Cele de mai sus pot fi probate prin procesele-verbale ale şedinţelor Comitetului Executiv şi declaraţiile membrilor Cex", a arătat acesta.

În ce priveşte dorinţa sa de a candida la şefia AJF, Şovre a explicat că şi-a depus candidatura deoarece "am intenţionat ca plusul pe care l-am adus în activitatea Comisiei Judeţene a Arbitrilor să-l aduc şi AJF Bihor prin experienţa acumulată". "Pe viitor mi-aş dori ca fotbalul bihorean să aibă parte de un vot bazat pe un sistem real de valori!", a conchis Octavian Şovre.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

"Scârbit de manevrele din fotbalul bihorean": Octavian Şovre şi-a prezentat demisia de la conducerea Comisiei de Arbitri

Acuzat de "manevre în fotbalul bihorean", şeful clubului Olimpia Salonta susţine că este nevinovat

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON