URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2012, 13:45

Contabilă a companiei de transporturi internaţionale H. Essers România, reţinută pentru delapidare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor au început urmărirea penală împotriva unei orădence de 33 ani, sub acuzaţia de delapidare în formă continuată, femeia fiind reţinută vineri seara, iar sâmbătă prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri.

Din cercetările poliţiştilor SIF, orădeanca, Adriana Cuc, în calitate de contabilă în cadrul companiei de transporturi internaţionale H. Essers România, a delapidat în perioada 2008 - 2012 aproximativ 440.000 lei din contul societăţii.

sirca_1.jpgŞeful Serviciului, inspectorul principal Florian Sîrca (foto), a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL că femeia ridica, lunar, aproximativ 10.000 lei direct din contul bancar al firmei, folosindu-se de documente falsificate.

"Contabila avea specimen de semnătură la bancă şi primea, pe mail, dispoziţii de ridicare pentru diverse sume, semnate de directorul societăţii. Ea le multiplica şi, falsificând data emiterii, se prezenta la bancă de unde ridica din contul societăţii, încă o dată, sumele înscrise", a explicat Sîrca.

Pentru a ascunde furturile, în evidenţele societăţii Cuc înregistra sumele sustrase ca pierderi din diferenţa de curs valutar.

Din prejudiciul creat, Cuc a returnat, vineri, 200.000 lei, iar pentru recuperarea pagubei rămase poliţiştii au instituit sechestru asigurator pe apartamentul şi maşina femeii.

"Învinuita este audiată, în prezent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca procurorii să decidă dacă vor dispune eliberarea ei din arest ori o vor prezenta instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a mai spus şeful SIF Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Gavris
bean
Postat 29 Octombrie 2012, 20:55 de Otilia
cu hotii nu faci o taraisoara prospera :)))
asa se urca in varf ajutati de cei din controale, prost sa fii sa nu vezi cat de fraier e romanul, sapa si miata, plagiatul este Romania, profesionisti nici vorba !!
Postat 28 Octombrie 2012, 21:37 de strainatatea e denoi
delapidare trebuie adusa administratorului ca semneaza acte lunar
meraga fure pe ma sa si pe toata familia dar nu mi stric reputatia cu toti smecherii si hotii :))) ma piiis pe banul lor oricand.REPUTATIA e importanta nu sa ajut pe altul sa ma manipuleze :))) IN ROMANIA orice hot, golan a ajuns DOMN :))) orice * e respectata si ce vreti atunci sa traiti ? viata de * !!
Postat 28 Octombrie 2012, 11:42 de anka
delapidare trebuie adusa administratorului ca semneaza acte lunar
da de unde Banca nu ti ia op cu data ingrosata !!! si apropo o fi fost contabila amanta cu sefii ca un economist nu semnaeza asa ceava un expert contabil semneaza orice :)))))) nu ar exista hotii daca nu ar fi ajutati de cineva :))) cu complicitatea administratorului si bancii a furat, ajutata !!! am un control au venit pentru verificarea la 5 ani si hopa ca nu mai vor sa platesca sa fie cuminti ca cinev le ar fi spus d ce platesc ca altii nu o fac delok, renunt la client asta face un profesionist, a platit taxe mai mari nu a primit amenzi de egeaba ca cei din interior te invata sa incalci LEGEA :)))), vai de hoti platiti la STAT! cand te duci in control ii spui de ce e pasibil daca nu plateste nu ca de ce platiti? Eu ca profesionist renunt la client adca nu plateste taxele :))) nu lucrez cu hotii !!
Postat 28 Octombrie 2012, 11:39 de anka
o simpla sugestie
pentru omul onest: inainte de a va spune parerea despre companie va rog sa invatati gramatica limbii romane!
Postat 28 Octombrie 2012, 08:59 de anca
O firma precum angajati
H.ESSERS fosta CENTRUM e o firma foarte neserioasa. Din pacate acesti belgieni au venit sa faca profit fara sa tina cont de legile statului roman.Exista destule neregului la dansi defapt cum sunt angajati asa e si firma
Postat 28 Octombrie 2012, 08:27 de un om onest
Parere
O fotografie cu inspectorul Sirca zis Clouseu portocalis in slipi aveți? Dacă tot îl promovăm s a o făceam profi!
Postat 28 Octombrie 2012, 00:08 de Poliziottosuperpiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON