URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2020, 15:48

Consiliul Local: Compania Naţională de Investiţii va face o bază sportivă în Oradea, lângă stadionului Motorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a aprobat vineri predarea către Compania Naţională de Investiţii a unui amplasament de 14.500 metri pătraţi situat pe strada Clujului 202, în spatele stadionului Motorul.

Baza sportivă Clujului

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, obiectivul este cuprins în lista de investiţii a CNI în subprogramului "Complexe sportive" sub denumirea "Bază sportivă de tip T1 - Calea Clujului 202 C".

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea îşi doreşte aici amenajarea a încă trei terenuri de fotbal pe lângă cel al stadionului Motorul, cu vestiar şi parcare de 50 de locuri.

În paralel cu construcţia noilor facilităţi de către CNI, Primăria va reabilita terenul existent astfel încât la finalul lucrărilor baza sportivă să fie cu totul nouă.

Conform înţelegerii, bugetul local îşi va asuma amenajarea utilităţilor, a drumurilor de acces, precum şi menţinerea destinaţiei bazei sportive pentru cel puţin 15 ani.

În cel mult trei ani...

În paralel cu investiţia din Calea Clujului, Consiliul Local a aprobat vineri solicitarea Primăriei privind trecerea bazei didactice a Liceului cu Program Sportiv Bihorul din domeniul public al Statului Român şi administrarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor în administrarea municipalităţii.

Amplasamentul delimitat de străzile Făgăraşului, Traian Blajovici amplasamentul liceului şi cel al Grădinii Zoologice urmează să fie reabilitat prin relocarea ori modernizarea construcţiilor existente şi realizarea unor noi spaţii pentru activităţi sportive.

Primăria şi-a asumat chiar un termen pentru finalizarea investiţiilor.

"Dacă în termen de trei ani de la data preluării imobilului prin protocol de predare - primire nu se finalizează lucrările de modernizare sau relocare şi construire proiectată pe terenul transmis, acesta revine de drept în domeniul public al statului", se menţionează în raportul de specialitate anexat Hotărârii de Consiliu Local.

Teren contra impozit

După cum se ştie municipalitatea îşi doreşte amenajarea în această zonă a unui complex sportiv cu un stadion de aproximativ 15.000 de locuri, hotel cu SPA, piscină, bazin didactic, piste pentru alergare, terenuri de antrenament, 150 de locuri de parcare în subteran şi tot atâtea la suprafaţă.

Investiţia totală, care cuprinde inclusiv reamenajare bazei sportive Tineretului, este estimată la circa 50 milioane euro.

Aceste facilităţi ar completa oferta sportivă dată de viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri aflată în construcţie în imediata vecinătate.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au aprobat prelungirea cu cinci ani a contractului de închiriere încheiat cu CFR Marfă pentru terenul de circa un hectar din zona străzii Secarei pe care oraşul îl va folosi ca zonă de agrement şi sport.

Conform înţelegerii avute de reprezentanţii municipalităţii cu cei ai CFR Marfă, oraşul va plăti deţinătorului o chirie de 786 lei plus TVA pe lună, echivalentul impozitului pe proprietate datorat pentru acesta. Chiria se va indexa anual în funcţie de valoarea impozitului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON