URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2017, 17:00

Consilierii locali au aprobat înfiinţarea unei autogări OTL pe Ştefan cel Mare, dar au respins o iniţiativă privată în acest sens

Consilierii locali au aprobat înfiinţarea unei autogări OTL pe Ştefan cel Mare, dar au respins o iniţiativă privată în acest sens OTL mai administrează două autogări, una la capăt de linie Nufărul şi una pe Bulevardul Decebal (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

OTL va construi o autogară pe Bulevardul Ştefan cel Mare lângă Gara Centrală. Proiectul, unul mai vechi, a fost aprobat, joi, în şedinţa Consiliului Local cu voturile aleşilor PNL şi UDMR, care, totodată, au respins o iniţiativă privată de înfiinţare a unei autogări la intersecţia Bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Sf. Ladislau.

Noua autogară a societăţii OTL, ai cărei indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi în luna aprilie a anului trecut, va deservi autobuzele judeţene care intră în oraş dinspre Satu Mare. Autogara va costa aproape 1,2 milioane lei şi este finanţată în intregime din bugetul local al municipiului, urmând să fie integrată domeniului public al acestuia.

"Noua autogară va funcţiona ca un terminal intermodal pentru călătorii care vin din alte localităţi, iar toţi operatorii de transport care vor utiliza această staţie vor intra astfel în legalitate pe teritoriul municipiului Oradea", a spus primarul Ilie Bolojan într-o conferinţă de presă.

Contractul de execuţie cu firma Abed Nego a fost semnat, lucrările la autogara din Bdul Ştefan cel Mare urmând să înceapă în primăvara acestui an. După estimări, noua autogară va fi funcţională din toamnă. Aceasta va avea hol de aşteptare, birou administrativ, punct de vânzare bilete, spaţiu comercial şi grupuri sociale pentru femei/bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi.

În acest context, aleşii locali au respins, tot joi, iniţiativa unei firme private, Autogenn, de a înfiinţa o autogară la intersecţia dintre Bulevardul Ştefan cel Mare şi strada Sf. Ladislau. "Proiectul este de a respinge construcţia acestei autogări. S-au obţinut toate avizele necesare până în acest moment. Am vrea un punct de vedere de la domnul primar Bolojan", a spus, în şedinţa de Consiliu Local, reprezentantul Autogenn.

În replică, edilul le-a propus consilierilor să voteze respingerea construcţiei acestei autogări private în baza unei strategii de transport publice asumate de municipalitate. "Există o strategie de transport în vigoare care prevede că în zonele strategice, intrări în oraş, noduri, aceste autogări rămân în proprietatea municipiului Oradea. Toţi operatorii au acces şi le pot folosi fără probleme. Consiliul Local a aprobat de anul trecut construirea acestei autogări, este contractată şi urmează să fie finalizată", a răspuns Bolojan.

De altfel, în proiectul de respingere scris de executivul local se arată că proiectul municipalităţii are "un grad de maturitate mai mare şi o capacitate superioară din punct de vedere al capacităţii de deservire". De asemenea, se menţionează faptul că respingerea nu va împiedica firma Autogenn să utilizeze investiţia propusă ca staţie de îmbarcare-debarcare a autobuzelor proprii, activitate pentru care a obţinut deja avizele necesare.

Citeşte şi:

Consiliul Local a aprobat construirea unei autogări de 1,5 milioane lei, lângă Gara Centrală

Viitoarea autogară Decebal este gata. Csuzi: "Calitativ se putea mai bine" (FOTO)​

Autogara OTL Nufărul a fost inaugurată. Csuzi şi Bolojan s-au plâns de "piraţi" (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@scortosule, citeste pana la capat!
Autogara privata nu era, ESTE :,,...respingerea nu va împiedica firma Autogenn să utilizeze investiţia propusă ca staţie de îmbarcare-debarcare a autobuzelor proprii, activitate pentru care a obţinut deja avizele necesare." Si-au dat seama toti, in frunte cu biraul, ca o fac prea pe fata! Ce s-a intamplat de fapt? Primarul si slugile lui au folosit forta pt. a-si impune propriile interese. Nu ale oradenilor, ale lor. Daca se voia economisirea banului public se putea negocia cu firma privata, erau posibile ,,n" variante! S-a vrut in schimb sa se dea de lucru la o firma de casa. Nu discut de ce, e treaba parchetarilor sa sape! Din pacate in Oradea parchetarii hiberneaza, fie iarna, fie vara.
Postat 28 Ianuarie 2017, 06:49 de pinonel
!!!
Autogara privata era pentru firma de transport privata si este amplasata intr-un loc destul de nepotrivit ! Daca se dorea trebuia negociat cu cei de la autobaza din imediata apropiere, autobaza transformata in ateliere de papucarie , acolo ar fi loc si de garaje si de sali de asteptare si de ... si de multe ca e cam pustisag ! Problema cu autogara de la gara a OTL ului e ca locul e foarte ingust fara posibilitati de manevre, nu sunt locuri de parcare in zona, v-a fi o mare incurcala cu ea ... depinde si unde'i gaseste loc,ca nu prea e ! Sa vedem. Ca idee e bine langa gara sa fie si autogara, loc sa fie !
Postat 27 Ianuarie 2017, 23:07 de scortosul
?!
Nu inteleg de ce trebuie sa investeasca oradenii 1,2 mil. de lei cand putea sa faca acest lucru un privat! Sigur, pe privat nu l-ar fi costat atat, negocia la sange, erau banii lui nu ai altora! Si nici nu alegea o firma de casa... Asteptam sa vedem cat va costa autogara cand vafi terminata. Nu stiu de ce cred ca pretul final va fi dublu!
Postat 27 Ianuarie 2017, 19:08 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON