URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Octombrie 2018, 15:05

Conducerea Kiwanis România a fost aleasă din Oradea: prof. dr. Iuliana Păcurar!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 19-21 octombrie, Oradea a fost gazda unui eveniment cultural de excepţie - a avut loc Passation, ceremonia transferului însemnelor către noul guvernator Kiwanis România, în persoana dnei prof. dr. Iuliana Păcurar, preşedinte fondator al Kiwanis Art Oradea. Kiwanieni din străinătate şi din toată ţara au participat la Gala organizată cu această ocazie sâmbătă seara, desfăşurată la Continental Forum Oradea.

"Kiwaniană" din 2003, când s-a înfiinţat primul club Kiwanis la Oradea, Iuliana Păcurar a adus unicitate în Kiwanis Internaţional, prin crearea unui club ce sprijină copiii şi tinerii înzestraţi cu talent artistic, prin acordarea de burse pentru participarea la diferite concursuri şi organizarea unor cursuri şi evenimente inedite pentru copiii talentaţi (concerte, expoziţii, recitaluri de poezie).

"Deviza mea este Solidaritatea în sprijinul copiilor. Îmi doresc să spijinim creşterea, dezvoltarea sănătosă şi armonioasă a copiilor şi să implicăm voluntarii Districtului Provizoriu Kiwanis România în acţiuni care să ducă la construirea unor comunităţi mai atente la nevoile materiale şi spirituale ale copiilor", a spus Iuliana Păcurar, guvernatorul Kiwanis România pentru anul 2018-2019.

Printre oaspeţii de seamă ai Federaţiei Kiwanis Europa prezenţi la Gala de Passation s-au numărat vicepreşedintele Christian Decorte şi responsabilul pentru Europa al Children Found, Filip Delanote.

"Sunt foarte mulţumit de echipa din România, a făcut foarte mult pentru creşterea Kiwanis la nivel european. Un bun kiwanian înseamnă să fii aproape de membrii Kiwanis, care îţi devin prieteni, de copiii pe care îi ajutăm, înseamnă înţelegere, respect, acceptarea ideilor celorlalţi" a zis Christian Decorte.

Ceremonia transferului însemnelor a debutat cu un deosebit moment artistic susţinut de tineri pianişti, violonşti, flautişti, dar şi printr-o expoziţie de artă plastică. Eforturile constante ale copiilor au fost premiate apoi de Kiwanieni.

 "Servim copiii lumii. Încerc să fac asta ca fiind parte din viaţa cotidiană, toţi suntem o mare familie care ajută copiii, inclusiv cu probleme" a declarat Filip Delanote.

La eveniment au fost de asemenea prezenţi Pier Dragousseau, din partea clubului parrain France-Monaco, Genevieve Donet – Monteagud, responsabila districtului parrain pentru România şi Roger Villaume vicepreşedinte al districtului France-Monaco.

Carmen Ungur Brehoi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON