URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2020, 20:23

Condiţii de şantier. Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea se mută în containere modulare (FOTO)

Condiţii de şantier. Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea se mută în containere modulare (FOTO) foto: Facebook, Ilie Bolojan
Condiţii de şantier. Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea se mută în containere modulare (FOTO) foto: Facebook, Ilie Bolojan
Condiţii de şantier. Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea se mută în containere modulare (FOTO) foto: Facebook, Ilie Bolojan
Condiţii de şantier. Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea se mută în containere modulare (FOTO) foto: Facebook, Ilie Bolojan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea se va muta, începând din 15 iunie, în 43 de containere modulare.

Au venit containerele!

Primele 20 de containere au fost deja descărcate pe platoul din faţa spitalului şi urmează să fie asamblate pentru a forma un tot unitar capabil să găzduiască UPU.

"Activitatea de primire urgenţe se va desfăşura provizoriu, în următoarele 3 luni, în 43 de containere modulare. Acestea vor fi amplasate pe platforma din faţa spitalului. Primele 20 au ajuns. De săptămâna viitoare va începe configurarea acestora. Ne propunem ca de luni, 15 iunie, toate activităţile de preluare a urgenţelor să fie gestionate în containere modulare", a anunţat primarul Ilie Bolojan, sâmbătă, pe propria pagină de Facebook.

Potrivit edilului, UPU îşi va desfăşura activitatea în condiţii de campanie timp de trei luni.

"Ne propunem ca în 15 septembrie, dacă nu vor apărea probleme deosebite, UPU să-şi desfăşoare activitatea în spaţiile reabilitate şi în cele nou construite", a transmis edilul.

Șantier de-o vară

UPU îşi va desfăşura peste vară activitatea în condiţii de campanie pentru a face loc constructorilor care lucrează la reabilitarea şi extinderea viitorului sediu de la parterul spitalului judeţean. Potrivit primarului Ilie Bolojan, lucrările intră în ultima etapă.

"Peste 70% din lucrările la noua clădire sunt realizate. Lipită de clădirea Spitalului Judeţean, noua construcţie va găzdui mai multe funcţiuni medicale. La parter se va extinde unitatea de primiri urgenţe. Actualul spaţiu al UPU va fi reabilitat şi integrat cu spaţiul nou", a scris Bolojan.

Până în prezent, constructorii au finalizat infrastructura imobilului, au ridicat noua clădire, au amenajat structura amfiteatrului pentru studenţi şi au făcut compartimentările interioare.

În următoarele trei luni vor finaliza lucrările astfel încât UPU să poată reveni în spaţiul extins şi reabilitat.

"După provizoratul din această vară, la toamnă pacienţii care vor ajunge la UPU vor fi primiţi în una din cele mai moderne unităţi din ţară", a mai transmis primarul.

Trei niveluri de "Urgenţe"

Potrivit proiectului, noua clădirea va fi structurată pe trei niveluri. La demisol, spre strada Gheorghe Doja, va fi realizat un acces pentru ambulanţe şi platforma destinată staţionării acestora.

Aici va fi şi zona de acces a pacienţilor şi aparţinătorilor, respectiv registratura, zona de decontaminare, de resuscitare, izolatorul şi grupurile sanitare.

Lângă cel de al doilea acces în clădire vor fi organizate vestiarele personalului medical şi ale pacienţilor. Camerele de gardă, de consultaţii, de telemedicină, sala de ghipsare şi altele vor fi amenajate în vecinătatea zonelor de tratament pentru pacienţi, sălilor de triaj şi zonei de supraveghere a bolnavilor.

La nivelul parterului va fi amenajat, într-o etapă ulterioară, laboratorul, farmacia şi zona de decontaminare a materialului medical al spitalului, iar la primul nivel va funcţiona încă de anul viitor un amfiteatru cu 175 locuri pentru studenţi şi o zonă de vestiare pentru 200 de persoane.

Lucrările de extindere şi modernizare a UPU sunt realizate de asocierea firmelor Drumuri Bihor şi Construcţii Erbaşu pentru suma de 21,2 milioane lei.

Investiţia este suportată în proporţie de 48,7% de la bugetul local, diferenţa de 51,3% fiind asumată de Ministerul Sănătăţii.

Constructorii s-au angajat să termine lucrarea în termen de 24 de luni care expiră în ianuarie 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON