URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2016, 10:05

Concurs cu dedicaţie: Un concurs de la Spitalul Municipal, anulat după ce nu l-a câştigat cine trebuia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefii Spitalului Municipal din Oradea au făcut-o de oaie în încercarea de a angaja un medic printr-un concurs la care se aşteptau ca "alesul" să participe de unul singur, numai că au dat-o în bară în stil grosier. 

Instituţia a anunţat acum câteva luni că scoate la concurs un post de pneumolog, fixând condiţia ca acesta să fie medic specialist. Surpriză, însă, la secretariat şi-a depus dosarul şi un nepoftit, pe care l-au respins.

Citeşte sub ce pretext, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
RUSINE PRIMARIEI, RUSINE SPITALULUI
In acest spital,,Gavril Curteanu,, se face DOAR ceea ce se doreste, nicidecum ceea ce trebuie.Niciun concurs nu s-a organizat,, pe bune,,.CASTIGA TOATE CONCURSURILE DOAR CINE E PE PLACUL POCAITILOR SI A CONDUCERII.Va spun toate acestea din proprie experienta.Desi am sesizat si primaria, mai bine zis observatorul de la Primarie n-am obtinut nimic.MI-E GREATA DE TOT CEEA CE SE INTAMPLA IN SISTEMUL PUBLIC VISAVI DE CONCURSURI.Ma intreb pana cand vor mai angaja tot cu pile???
Postat 04 Ianuarie 2016, 08:41 de adevarat
Binomul Bolojan-Carp rupe tot !!!
Ordine in Primarie - Curatenie in Oras.
Postat 03 Ianuarie 2016, 18:54 de WinDos
Raspuns :
In poza.
Postat 03 Ianuarie 2016, 13:30 de User anonimizat
Concurs cu dedicatie
Concursul a fost anulat de catre Primaria Municipiului Oradea, nu de catre Managerul Spitalului. Spitalul a respins si alte dosare ale altor doctori care nu au corespuns cerintelor de angajare, conform noului ordin al ministrului sanatatii. Nu e de vina primarul sau managerul unei institutii, de un ordin al ministrului sanatatii care se aplica la fel in toata tara. Mi se pare aberant ca un medic primar sa nu poata participa la un concurs de medic specialist, dar si mai aberant este faptul sa anulezi un concurs la care s-a inscris cineva caruia i s-a acceptat dosarul. Poate pila era doctorul primar caruia i s-a respins dosarul. La asta nu va ganditi. Unde este dedicatia?
Postat 03 Ianuarie 2016, 12:32 de spaga
Bihoreanul?
Baietii de la Bihoreanul... Daca era sa fie fair play poate ar fi trebuit sa spuneti cine este managerul spitalului si in ce partid politic are radacina.
Postat 02 Ianuarie 2016, 18:22 de Kid
Spagania
Imi imaginez nivelul tupeului nesimtit, si lipsa de respect fata de orice a mizerabililor astora, care, pur si simplu FAC CE VOR IN TARA ASTA, fara sa-i intrebe nimeni de nimic. Oare ar trebui sa ne punem intrebari fata de toate celelelalte 'concursuri' pe care astia le-au organizat in acest spital? Putem considera ca suntem pe cele mai bune maini cand intram cu vreo problema acolo? Intrebari fara raspuns, sau, cu un raspuns mai mult decat evident...
Postat 02 Ianuarie 2016, 16:19 de User anonimizat
Primarul Bolojan stie?
Vad in interviu ca vorbeste de spaga in spitalele din subordinea sa.Sa anulezi un concurs nu e spaga, e gluma buna, nu?
Postat 02 Ianuarie 2016, 15:55 de User anonimizat
asta se intampla de o vesnicie la noi
Fara pile si bani nu poti sa ocupi niciun post, autoritatile inchid ochii gandindu-se ca au si ei neamuri de aranjat, copii, nurori...Nu va cadea capul nimanui. Dar cine era PILA?
Postat 02 Ianuarie 2016, 15:51 de User anonimizat
ESTE IDENTIC
@geoni : la fel este si in privat ! Mai ales intr-un anumit spatiu ! Spre exemplu , in domeniul hotelier este posibil sa fie preferati cei apartinand unui grup religios ! PAROL !
Postat 02 Ianuarie 2016, 14:47 de TDS
Abuzul trebuie sanctionat
@Reka Din pacate astfel de lucruri se intampla la tot pasul in Romania la recrutarile de personal in zona publica.Cu siguranta nu trebuie tratat subiectul superficial , pentru ca astfel nu se intretine (inclusiv de presa) o stare de lucruri care nu are legatura cu normalitatea si cu meritocratia mult clamata de politicieni.
Postat 02 Ianuarie 2016, 11:34 de geoni
gluma?
Am impresia ca tratati subiectul superficial,ironic si clasati articolul in "bihorel".chiar asa neinsemnat ar fi?sa fie vreun subiect de cancan?este o rusine pt siatemul medical si trebuie tratata ca atare.trasi la raspundere si cercetati pt abuz cei vinovati, daca e nevoie.
Postat 02 Ianuarie 2016, 11:22 de Reka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON