URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Decembrie 2017, 10:01

Concluziile polițiștilor în cazul accidentului de pe DN1: Un vitezoman din Aleșd a ajuns pe contrasens într-o curbă. Doi tineri, soț și soție, au murit

Concluziile polițiștilor în cazul accidentului de pe DN1: Un vitezoman din Aleșd a ajuns pe contrasens într-o curbă. Doi tineri, soț și soție, au murit foto: Alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii rutieri au făcut publice, miercuri, primele concluzii ale verificărilor în cazul tragicului accident produs marţi seară, în jurul orei 21, pe DN1, lângă Lugaşu de Jos şi soldat cu moartea a două persoane, soţ şi soţie, şi rănirea altor 10, între care şi cei trei copii ai familiei decedate.

În esenţă, şoferul unui Volkswagen Bora, din Aleşd, a circulat cu viteză, a intrat pe contrasens acroşând un Mitsubishi, după care a intrat frontal un Volkswagen Golf, care a ieşit în decor. 

"Un bărbat de 32 de ani, din Aleşd, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Aleşd - Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pătruns şi a circulat pe sensul opus, unde a acroşat un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din comuna Bratca, judeţul Bihor, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar apoi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Iernut, judeţul Mureş, care, în urma impactului, a ieşit în afara părţii carosabile", a explicat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului rutier, şoferul Golfului şi soţia acestuia, în vârstă de 27 ani, pasageră în autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Cei trei copii ai lor, un băiat în vârstă de 13 ani şi două fetiţe de 10, respectiv 1 an şi 3 luni, au fost răniți uşor.

Tot răniţi uşor au fost şoferul din primul autoturism, pasagerul său, un tânăr de 16 ani din Aleşd, dar şi pasagerii din Mitsubishi, două tinere de 19 respectiv 20 ani din comuna Bratca.

Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cei trei copii la Spitalul Municipal Oradea. Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi UPU Bihor, spune că starea lor este bună.

"Din cele 10 persoane rănite, 7 au ajuns la spital, deoarece 3 au avut leziuni uşoare, care nu au necesitat îngrijiri. Patru adulţi au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, unde au fost evaluaţi şi, în final doar unul singur a rămas internat, care prezenta traumatism cranian minor, fracture costale, contuzii şi escoriaţii", a explicat dr. Borcea, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Celelalte 3 persoane au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor, dar pentru că aveau răni uşoare, mai mult contuzii şi escoriaţii, au plecat în final acasă.

Cei trei copii, rămaşi orfani de părinţi, se află internaţi la Spitalul municipal. "Micuţa are o fractură de antebraţ. Ceilalţi doi au leziuni uşoare", a mai spus Borcea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Greșeală
Femeia decedată avea 27 de ani iar băiatul mai mare 13? Probabil e o greșeală.
Postat 20 Decembrie 2017, 13:04 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON