URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2021, 20:41

Concert Vama, cu Tudor Chirilă, în Cetatea din Oradea

Concert Vama, cu Tudor Chirilă, în Cetatea din Oradea (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Vama, formată din Tudor Chirilă - voce, Eugen Caminschi - Chitară, Gelu Ionescu - claviaturi, Lucian Clopo - tobe, Dan Lucian – bas, va concerta duminică seara, de la ora 21, în Cetatea Oradea, în cadrul turneului VAMA Neconvenţional. 

Organizatorii le transmit fanilor că sunt invitaţi în fortăreaţa orădeană începând cu ora 16 să participe şi la activităţile conexe care se vor întâmpla în perimetrul evenimentului.

Mai precis, cei care vor ajunge în zonă vor putea să petreacă timpul de până la concert încercând specialităţi de cafea, mâncăruri, răsfoind cărţi la un mini-târg, dar şi asistând la un open sound-check Vama şi participând la discuţii cu formaţia.

"Oradea a fost mereu pentru noi o destinaţie unde am întâlnit un public foarte cald, un public care ne-a primit mereu cu braţele deschise. Îmi aduc aminte de cântări absolut extraordinare, cum ar fi cântarea cu Vama Veche din turneul din anii 2000, care s-a întâmplat în parc şi care a lăsat o amintire extraordinară celor care ne-au văzut atunci, dar şi nouă, celor care am fost pe scenă. De atunci am mai avut multe cântări în Oradea din diferite ipostaze, dar niciodată nu am venit cu un soi de minifestival aşa cum ne-am propus pe 1 august şi chiar sperăm că orădenii şi cei interesaţi să fie prezenţi încă de la ora 16:00. Facem probe de sunet în faţa lor, putem rămâne la o discuţie, putem să fim împreună mai mult decât doar pe durata concertului şi acesta e şi scopul nostru, să ne lipim de comunitatea orădeană şi să facem un eveniment de neuitat împreună cu ei. Cuvintele astea două, împreună şi comunitate ne-ar plăcea să devină lozinca acestui eveniment de la Oradea", spune Tudor Chirilă, solistul Vama. 

Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro şi www.iabilet.ro. Primele 300 se vând la preţul de 49 de lei (early bird), iar celelalte vor costa 79 lei. 

"Conform normelor în vigoare date de autorităţile române, evenimentul este disponibil atât pentru fanii vaccinaţi, cât şi pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore. Aceştia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/testare printate", transmit organizatorii de la Agenţia de Vise. 

Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet valabil şi pot intra la concert. 

După Oradea, trupa Vama se îndreaptă spre Târgu Mureş, Rupea, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON