URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cei care s-au bucurat de plecarea de la Primărie a drumarului și podarului Ilie Bolojan au dat peste Florin Birta pasajistul. Șantierele nu au dispărut, ci doar și-au schimbat natura. 
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2024, 07:33

Comunicat finalizare proiect: Reabilitarea, modernizarea și dotarea spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” din Marghita

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Martie 2024

Finalizare proiect: Reabilitarea, modernizarea și dotarea spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central și realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului Marghita

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: „Reabilitarea, modernizarea și dotarea spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central si realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului", cod SMIS 123125.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al posibilitaților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- Reabilitarea, modernizarea și dotarea a 577,35 mp suprafață desfășurată reprezentând spațiile Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” pentru a crea un centru cultural-recreativ modern, adaptat persoanelor cu dizabilități și atractiv atât pentru copii, cât și pentru adulți;

- Modernizarea a 9.629 mp reprezentând parcul central și amenajarea lui cu facilități de joacă și recreere pentru copii și vârstnici;

- Realizarea unui culoar pietonal de legatură pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului prin facilitarea circulației pietonale între Liceul ”Horvath Janos", centrul cultural-recreativ nou creat și parcul central prin semaforizarea intersecției străzilor Calea Republicii, Tudor Vladimirescu și 1 Decembrie 1918 (rezultând două treceri de pietoni semaforizate) si modernizarea infrastructurii pietonale pe întreg traseul cu măsuri de accesibilizare pentru persoane cu dizabilități.

Rezultatele proiectului sunt:

1. Reabilitarea, modernizarea și dotarea a 577,35 mp suprafata desfasurata reprezentând spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” pentru a crea un centru cultural-recreativ modern adaptat persoanelor cu dizabilitati și atractiv atât pentru copii, cât și pentru adulți - realizatîn măsură de 29,32%

2. Modernizare a 9.629 mp reprezentând parcul central al municipiului Marghita și amenajarea lui cu facilități de joacă și recreere pentru copii și vârstnici - realizat în măsura de 75,54%

3. Realizarea unui culoar pietonal de legătură pentru a integra zona cultural-sociala centrala a municipiului prin facilitarea circulatiei pietonale intre liceul ”Horvath Janos", centrul cultural-recreativ nou creat și parcul central prin semaforizarea intersecției străzilor Calea Republicii, Tudor Vladimirescu și 1 Decembrie 1918 (rezultând două treceri de pietoni semaforizate) și modernizarea infrastructurii pietonale pe întreg traseul cu măsuri de accesibilizare pentru persoane cu dizabilitati (DALI p.43) - realizat în măsura de 100%.

Impactul investiției va fi îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Valoarea totală a proiectului este de 4.964.611,01 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 4.865.793,41 lei din care:
4.135.924,40 lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%),
632.553,15 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național (13 %),
- 97.315,86 lei cofinanțare de la UAT Municipiul Marghita (2 %)
Valoarea totală neeligibilă este de 98.817,60 lei.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de locuitorii municipiului Marghita și împrejurimi, în special persoanele aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate.

Perioada de implementare a proiectului este de 47 luni, respectiv între 01.04.2018 și 28.02.2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5889 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON