URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Decembrie 2022, 08:30

Comunicat de presă finalizare proiect comuna Roșia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Roșia, județul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 144556

UAT COMUNA ROȘIA, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Roșia, județul Bihor ", Cod SMIS 2014+ 144556,  în baza contractului de finanțare nr. 781/20.12.2021, încheiat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și UAT COMUNA ROȘIA.

Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecințelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecție si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ de stat in vederea obținerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 in sistemul public de educație preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecție necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăți capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătății populației prin limitarea răspândirii virusului/infecției SARS-COV-2 la nivelul Unităților de Învățământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Roșia, ca urmare a asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiții obținute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obținute):

- Dotarea Unităților de învățământ preșcolar de stat de pe raza UAT Comuna Roșia cu echipamente de protecție, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecție; Mănuși de protecție; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecție; Termometru non contact; Covoraș dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafețe).

Beneficiarii direcți ai proiectului:

Populația școlară și cadrele didactice de pe raza U.A.T. Roșia, după cum urmează:

- Școala Gimnazială nr. 1 Roșia

- Școala Primară nr. 1 Lazuri

- Scoala Primară nr. 2 Ponița

- Școala Primară nr.3 Țarina

- Grădinița cu Program Normal nr. 1 Roșia

- Grădinița cu Program Normal nr. 2 Lazuri

- Grădinița cu Program Normal nr. 3 Ponița

- Grădinița cu Program Normal nr. 4 Țarina

Beneficiarii indirecți ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătății populației ca urmare a consolidării capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale de a limita, prin acțiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecției SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 551.653,24 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 547.093,24 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Roșia reprezentat legal de către dl primar Remus Florin MOȚIU.

Perioada de implementare a proiectului: 20.12.2021 – 31.12.2022 .

Date de Contact:

UAT COMUNA ROȘIA
CIF: 5460832, cu sediul în Comuna Roșia,
str. Principală nr. 397, județul Bihor, România,
Tel: 0727499983, e-mail: primaria_rosia2007@yahoo.com

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON