URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 21 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2022, 08:30

Comunicat de presă finalizare proiect comuna Roșia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Roșia, județul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 144556

UAT COMUNA ROȘIA, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Roșia, județul Bihor ", Cod SMIS 2014+ 144556,  în baza contractului de finanțare nr. 781/20.12.2021, încheiat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și UAT COMUNA ROȘIA.

Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecințelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecție si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ de stat in vederea obținerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 in sistemul public de educație preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecție necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăți capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătății populației prin limitarea răspândirii virusului/infecției SARS-COV-2 la nivelul Unităților de Învățământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Roșia, ca urmare a asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiții obținute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obținute):

- Dotarea Unităților de învățământ preșcolar de stat de pe raza UAT Comuna Roșia cu echipamente de protecție, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecție; Mănuși de protecție; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecție; Termometru non contact; Covoraș dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafețe).

Beneficiarii direcți ai proiectului:

Populația școlară și cadrele didactice de pe raza U.A.T. Roșia, după cum urmează:

- Școala Gimnazială nr. 1 Roșia

- Școala Primară nr. 1 Lazuri

- Scoala Primară nr. 2 Ponița

- Școala Primară nr.3 Țarina

- Grădinița cu Program Normal nr. 1 Roșia

- Grădinița cu Program Normal nr. 2 Lazuri

- Grădinița cu Program Normal nr. 3 Ponița

- Grădinița cu Program Normal nr. 4 Țarina

Beneficiarii indirecți ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătății populației ca urmare a consolidării capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale de a limita, prin acțiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecției SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 551.653,24 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 547.093,24 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Roșia reprezentat legal de către dl primar Remus Florin MOȚIU.

Perioada de implementare a proiectului: 20.12.2021 – 31.12.2022 .

Date de Contact:

UAT COMUNA ROȘIA
CIF: 5460832, cu sediul în Comuna Roșia,
str. Principală nr. 397, județul Bihor, România,
Tel: 0727499983, e-mail: primaria_rosia2007@yahoo.com

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON