URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2022, 11:25

Comunicat de presă finalizare proiect, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă finalizare proiect

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din cadrul Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, județul Bihor", Cod SMIS 2014+ 143132

COLEGIUL TEHNIC "ALEXANDRU ROMAN" din orașul Aleșd, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din cadrul Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, județul Bihor", Cod SMIS 2014+ 143132,  în baza contractului de finanțare nr. 688/08.11.2021, încheiat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și COLEGIUL TEHNIC "ALEXANDRU ROMAN".

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul  Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecințelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecție si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ de stat in vederea obținerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 in sistemul public de educație preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecție necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătății capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătății populației prin limitarea răspândirii virusului/infecției SARS-COV-2 la nivelul Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd, ca urmare a asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare, in acest context – condiții obținute prin implementarea prezentului proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obținute):

1. Achiziția de bunuri produse si materiale destinate protejării copiilor si cadrelor didactice/personalului din cadrul Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleșd, constând in echipamente de protecție, aparatura specifică de detectare/măsurare a temperaturii umane, dozatoare, dispensere automate cu senzor, uscătoare de mâini, dezinfectanți (săpun lichid, gel dezinfectant de mâini si igienizant de suprafețe), covorașe dezinfectante, coșuri de gunoi, etc.

2. Protejarea copiilor si cadrelor didactice/personalului din cadrul Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleșd prin limitarea contactului cu suprafețele din jur in vederea diminuării răspândirii potențiale a virusului/infecției SARS-COV-2.

3. Continuarea desfășurării activității in contextul epidemiologic al virusului/infecției SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 967.687,91 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  (Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 963.127,91 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din orașul Aleșd reprezentat legal de către doamna director Monica Mariana MOISIN.

Perioada de implementare a proiectului: 08.11.2021 – 30.12.2022.

Date de Contact:

COLEGIUL TEHNIC "ALEXANDRU ROMAN",
CIF: 4411297, cu sediul în Oraș Aleșd,
Str. Ciocârliei nr. 4, județul Bihor, România,
Tel: 0745847518, email:  ct.alexandruroman@gmail.com

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON