URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Februarie 2024, 19:11

Colegiul Mihai Eminescu din Oradea își trimite elevii și profesorii la lecții în străinătate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următorii trei ani, profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor avea ocazia să facă stagii de practică sau să participe la lecții organizate de școli din Europa.

Colegiul orădean a primit acreditarea Eramus+, care îi asigură un acces simplificat la finanțarea proiectelor de mobilitate și, implicit, internaționalizarea activităților, diversificarea și lărgirea portofoliului de parteneriate, după cum a anunțat directoarea Livia Munteanu, marți, printr-un comunicat de presă.

Astfel, până în 2027 (termenul limită pentru acest ciclu bugetar Erasmus+), Colegiul Mihai Eminescu va derula mai multe proiecte în domeniul educației școlare și al formării profesionale.

Unul dintre ele va implica 40 de profesori și personal didactic auxiliar din școală, care vor participa la cursuri de digitalizare, comunicare în limba engleză, educație outdoor (în exterior) și team-building (cooperare), iar pentru 130 de elevi va presupune mobilități de grup în școli din țări ale Uniunii Europene, pe teme precum interculturalitate, cetățenie europeană, toleranță, diversitate, incluziune și egalitate de șanse, utilizarea limbilor străine în comunicare, gestionarea emoțiilor, combaterea dependențelor de social media și substanțe nocive, mediul înconjurător, schimbările climatice, sustenabilitate.

În domeniul formării profesionale, Colegiul Mihai Eminescu va organiza stagii de practică pentru 78 de elevi din clasele de matematică-informatică și 13 profesori, la firme europene din domeniul IT.

În plus, școala mai are deja în derulare alte două proiecte. Unul dintre ele, finanțat tot din fonduri europene, „Together, schools go digital!” (Școlile se digitalizează împreună), va implica 150 de elevi și 30 de profesori orădeni, care vor desfășura activități în comun cu tineri și dascăli din Polonia și Turcia.

Un alt proiect, „Grow a school” (Dezvoltă o școală), finanțat de Asociația Ascendis, de asemenea vizează digitalizarea procesului de învățare în școală, prin integrarea în colegiu a unei platforme care se bazează pe inteligența artificială și care îi va ajuta pe profesorii orădeni să-și digitalizeze stilul de predare, iar pe elevi să învețe și să acționeze rapid într-un context de permanentă schimbare.

„Avem convingerea că prin implementarea acestor programe va fi diversificată oferta de programe educative, resursele procedurale și materiale, fiind pași importanți prin care colegiul nostru se va așeza pe harta școlilor europene naționale și nu numai”, a concluzionat profesoara Livia Muntean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON