URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
06 Februarie 2024, 19:11

Colegiul Mihai Eminescu din Oradea își trimite elevii și profesorii la lecții în străinătate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următorii trei ani, profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor avea ocazia să facă stagii de practică sau să participe la lecții organizate de școli din Europa.

Colegiul orădean a primit acreditarea Eramus+, care îi asigură un acces simplificat la finanțarea proiectelor de mobilitate și, implicit, internaționalizarea activităților, diversificarea și lărgirea portofoliului de parteneriate, după cum a anunțat directoarea Livia Munteanu, marți, printr-un comunicat de presă.

Astfel, până în 2027 (termenul limită pentru acest ciclu bugetar Erasmus+), Colegiul Mihai Eminescu va derula mai multe proiecte în domeniul educației școlare și al formării profesionale.

Unul dintre ele va implica 40 de profesori și personal didactic auxiliar din școală, care vor participa la cursuri de digitalizare, comunicare în limba engleză, educație outdoor (în exterior) și team-building (cooperare), iar pentru 130 de elevi va presupune mobilități de grup în școli din țări ale Uniunii Europene, pe teme precum interculturalitate, cetățenie europeană, toleranță, diversitate, incluziune și egalitate de șanse, utilizarea limbilor străine în comunicare, gestionarea emoțiilor, combaterea dependențelor de social media și substanțe nocive, mediul înconjurător, schimbările climatice, sustenabilitate.

În domeniul formării profesionale, Colegiul Mihai Eminescu va organiza stagii de practică pentru 78 de elevi din clasele de matematică-informatică și 13 profesori, la firme europene din domeniul IT.

În plus, școala mai are deja în derulare alte două proiecte. Unul dintre ele, finanțat tot din fonduri europene, „Together, schools go digital!” (Școlile se digitalizează împreună), va implica 150 de elevi și 30 de profesori orădeni, care vor desfășura activități în comun cu tineri și dascăli din Polonia și Turcia.

Un alt proiect, „Grow a school” (Dezvoltă o școală), finanțat de Asociația Ascendis, de asemenea vizează digitalizarea procesului de învățare în școală, prin integrarea în colegiu a unei platforme care se bazează pe inteligența artificială și care îi va ajuta pe profesorii orădeni să-și digitalizeze stilul de predare, iar pe elevi să învețe și să acționeze rapid într-un context de permanentă schimbare.

„Avem convingerea că prin implementarea acestor programe va fi diversificată oferta de programe educative, resursele procedurale și materiale, fiind pași importanți prin care colegiul nostru se va așeza pe harta școlilor europene naționale și nu numai”, a concluzionat profesoara Livia Muntean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON