URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Aprilie 2020, 15:15

Colectaţi cu grijă! Măştile şi mănuşile de unică folosinţă se aruncă în pubelele sau containerele negre, nu la reciclabile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această perioadă, în care încearcă să se ferească de îmbolnăviri şi poartă măşti şi mănuşi, orădenii trebuie să se gândească şi la muncitorii din sectorul salubrităţii.

Operatorul licenţiat al Oradiei, RER Vest, a făcut un apel către cetăţeni, cerându-le să arunce măştile şi mănuşile exclusiv printre deşeurile menajere, şi nu în fracţia uscată.

Evităm îmbolnăvirile

Aruncarea măştilor de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă printre resturile menajere este o măsură menită să-i proteje pe angajaţii din salubritate. Dacă sunt aruncate laolaltă cu alte resturi reciclabile, măştile şi mănuşile posibil contaminate vor ajunge în mâinile muncitorilor Eco Bihor, care sortează deşeurile valorificabile aruncate de orădeni în containerele sau sacii de culoare galbenă.

Protejarea sănătăţii angajaţilor din sectorul salubrităţii este importantă. Doar dacă aceştia vor rămâne sănătoşi, deşeurile din oraş vor putea fi colectate corespunzător, iar cele reciclabile vor putea ajunge la firmele specializate în refolosirea lor.

Fără gunoaie pe lângă

Celelalte reguli ale colectării selective a deşeurilor rămân neschimbate. Deşeurile reciclabile trebuie separate de cele reziduale şi depozitate numai în recipientele aferente. Aşadar, resturile sau ambalajele reciclabile (fracţia uscată) din hârtie şi carton, plastic şi metal trebuie să ajungă în pubela sau sacul galben (în lipsa sacului galben, RER Vest acceptă în această perioadă orice sac transparent, care va fi ridicat doar dacă conţine numai deşeuri reciclabile). Deşeurile reziduale (fracţia umedă) trebuie să ajungă în recipientele de culoare neagră.

Este esenţial în această perioadă ca asociaţiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deşeuri şi să nu depoziteze cantităţi în afara recipientelor. Pentru protecţia echipelor RER Vest, se doreşte evitarea colectării deşeurilor care nu sunt depozitate în recipiente şi ar trebui încărcate manual în utilajele de colectare. „Orice contact suplimentar pune în pericol sănătatea echipajelor noastre, dar şi posibilitatea RER Vest de a continua serviciul de colectare fără întreruperi”, a transmis operatorul de salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON