URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2012, 16:51

Colectarea selectivă, pentru un viitor mai bun

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salubrizarea oraşului este o activitate cu implicaţii majore în viaţa cetăţenilor. Tocmai de aceea, RER Ecologic Service SA Oradea susţine că nu este suficient ca personalul societăţii să-şi facă datoria, să depună eforturi pentru a curăţa oraşul. E nevoie şi de aportul cetăţenilor, prin respectarea unor reguli elementare de convieţuire şi de respect faţă de natură.

O astfel de regulă simplă este cea a colectării selective a deşeurilor, care nu e doar un moft, ci o obligaţie. Confom Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, toţi cetăţenii trebuie să colecteze separat următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă.

Pentru ca această obligaţie să fie respectată, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service au pus la dispoziţia cetăţenilor "ustensilele" obligatorii: containere cu capac galben şi saci de aceeaşi culoare, în care cetăţenii trebuie să arunce doar deşeurile ce pot fi reciclate. Din infrastructura necesară colectării selective a deşeurilor fac parte şi aşa-numitele "igluuri" amplasate în oraş şi în care, la fel, orădenii ar trebui să arunce doar PET-uri şi alte materiale din plastic ori metal (în cazul igluurilor de culoare galbenă), sticle (în cele de culoare verde) şi hârtie ori carton (în cele albastre).

Tot pentru ca cetăţenii să adune separat deşeurile menajere de cele reciclabile în casele lor, societatea noastră a demarat luna aceasta o campanie de premiere a orădenilor care sunt văzuţi că aruncă în mod corect deşeurile.

Dorinţa noastră este să împărţim cât mai multe premii, pentru că acest lucru ar însemna că tot mai mulţi cetăţeni au înţeles necesitatea reciclării. Repunând în circuit materialele ce mai pot fi folosite, salvăm din resursele limitate ale Pământului şi ne asigurăm că şi nepoţii noştri vor trăi într-un mediu înconjurător sănătos.

Gabriela Mălinaş
Director Marketing-Economic RER Ecologic Service

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON