URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Octombrie 2018, 13:05

Coadă la moaștele Sfintei Parascheva: Credincioșii așteaptă 12 ore pentru a se închina la sfintele moaște!

Coadă la moaștele Sfintei Parascheva: Credincioșii așteaptă 12 ore pentru a se închina la sfintele moaște! (foto: doxologia.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva și Sfintei Mironosiţe Ecaterina de la Catedrala Mitropolitană din Iași continuă duminică, timpul de așteptare al credincioșilor care vor se închine și să sărute sfintele moaște fiind de 12 ore, potrivit news.ro.

Aceeași sursă scrie că, duminică, 20.000 de persoane au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iași. 

Slujba a fost oficiată de zeci de preoţi, în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La eveniment sunt prezenţi şi trei ierarhi din străinătate, respectiv din Grecia, Bulgaria şi Siria.

Pe scenă au urcat cinci persoane din mai multe zone ale ţării, cu vârsta de 100 de ani, care au primit Crucea Mitropolitană din partea IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şI Bucovinei.

"Găsindu-i de-a lungul şi de-a latul ţării pe aceşti cinci oameni, am considerat că e bine să îi onorăm alături de dumneavoastră, au cunoscut Primul Război Mondial, chiar dacă erau copii, au trăit în perioada interbelică, au cunoscut trei dictaturi şi au trăit după ’90 ca să ne dea pilda despre toate aceste vremuri, despre acest veac, cu bucuriile şi greutăţile lui", a spus IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Până duminică dimineaţă, s-au închinat la moaşte aproximativ 100.000 de pelerini, iar alte câteva mii de oameni stau la rând. 

Cel mai probabil, sfintele moaşte vor rămâne expuse în faţa catedralei până luni, după care vor fi reintroduse în interiorul lăcaşului de cult.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România, mai scrie news.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Puneti mana si cititi pupatori da moaste.
Recunosc sunt crestin cred in Dumnezeu si in tot ce ce zic scripturile dar recunosc ca na-m nici o treaba cu astia , astia nu sunt crestini astia sunt pupatori de moaste astia nu citesc scripturile sunt analfabeti din punct de vedere scriptural si popi lor stiu asta dar pentru bani prefera sa ii lase sa traiasca in prostie pentru ca pa un prost il poti pacali usor pe unul citit e mai greu .Ca sa te plimbi cu limuzine ai nevoie de prosti care sa le intretina aici sunt mii pe care preafericiti si presfinti ii umilesc , lupi imbracati in blana de oaie .Paziti-va de carturari...
Postat 15 Octombrie 2018, 10:26 de sss
.
Brainwash. La scara macro.
Postat 14 Octombrie 2018, 19:07 de elev
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON