URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
23 Mai 2024, 12:07

Clinica Davidescu – 10 ani de excelență medicală, 200.000 de pacienți și milioane de servicii medicale prestate la nivel înalt (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai cunoscute și inovatoare unități medicale din Bihor, Clinica Davidescu, a împlinit 10 ani de activitate, de-a lungul cărora s-a remarcat prin calitatea serviciilor oferite pacienților și continua perfecționare în serviciul acestora.

În cel dintâi deceniu de existență, Clinica Davidescu a ajuns la de 10 ori mai mult personal de specialitate față de momentul înființării, continuând să se doteze cu cele mai moderne echipamente și să adopte cele mai noi descoperiri ale medicinei în specialitățile medicale pe care le asigură.

18 specialități deservite

Cu exact zece ani în urmă, pe 23 mai 2014, Clinica Davidescu pornea la drum cu un ambulatoriu de specialitate ce oferea servicii în trei specialități medicale, Pneumologie, Neurologie și Cardiologie, plus un Laborator de explorări funcționale și un Laborator de somnologie, deservite de cinci angajați și aproape zece colaboratori.

În timpul trecut de la acel moment, Clinica Davidescu a ajuns un nume respectat în lumea medicală nu doar din Oradea și Bihor, ci și din străinătate, și se bucură, mai ales, de încrederea pacienților care au beneficiat de competența personalului – ajuns la 78 de specialiști – și de dotările moderne ale unității, care continuă să se dezvolte în permanență, astfel că în prezent are 18 specialități.

Celor trei specialități inițiale li s-au adăugat cele de Infecțioase, Interne, Gastroenterologie, Ginecologie, Bronhologie și bronhoscopie, Diabet zaharat și boli de nutriție, Medicină generală, Medicină sportivă, Ortopedie și Traumatologie, ORL, Pediatrie, Psihiatrie, Psihologie clinică, Medicină de recuperare și fiziokinetoterapie, Urologie și Chirurgie generală.

Policlinică, spital, centru de cercetare

În prezent, Clinica Davidescu înseamnă trei ambulatorii de specialitate, dintre care două în Oradea - unul pe strada Gheorghe Doja nr. 1A, lângă Facultatea de Protecția Mediului (foto jos), celălalt pe Bulevardul Magheru nr. 48, lângă Podul Dacia - și unul în Beiuș (pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 8).

Clinica Davidescu are și un spital de Pneumologie cu 17 paturi (10 pentru spitalizarea continuă și 7 pentru spitalizarea de zi), un Centru de cercetare medicală în Pneumologie (derulând inclusiv proiecte de cercetare internațională în BPOC, astm bronșic și fibroze pulmonare), un Departament de îngrijiri la domiciliu și de îngrijiri paliative la domiciliu (pentru orice fel de patologii și respectiv pentru bolnavii ante finem, majoritatea cu afecțiuni oncologice), un Departament de recuperare medicală și fiziokinetoterapie (dotat cu cele mai moderne echipamente și capabil să ofere proceduri dintre cele mai diverse, de la ultrasonografie și electroterapie la Tecar, shockwave, drenaj limfatic și masaje terapeutice).

Terapii de vârf

Între serviciile de vârf oferite de Clinica Davidescu se numără, între altele, terapia neurofeedback (pentru tratarea insomniei, ADHD, autismului cu neurostimulare, unitatea orădeană fiind a doua din țară care a adoptat această inovație), terapia personalizată cu oxigen hiperbar (efectuată în cabine individuale), autohemoozonoterapia (oxigenarea și ozonarea sângelui având ca beneficii creșterea imunității, tratarea durerilor și tratarea sechelelor post-Covid).

De asemenea, Clinica Davidescu are un centru de vaccinologie pentru imunizarea la bolile tropicale (extrem de util persoanelor care călătoresc în țări exotice) și practică pletismografia și măsurătorile DLCO (unanim considerate „standardul de aur” pentru măsurarea volumelor pulmonare, mai ales în context de restricție ventilatorie, cum este cazul fibrozelor pulmonare). Totodată, Clinica Davidescu are și un centru de terapii biologice în astm și BPOC (fiind singura clinică din Bihor care folosește aceste terapii aprobate în terapia astmului bronșic sever, alergic și non-alergic).

O particularitate a Clinicii Davidescu este și capacitatea de a efectua ecografii speciale, musculo-scheletale, de părți moi, umăr, genunchi, cot, șold și musculare.

Pacienți mulțumiți

La 10 ani de activitate, Clinica Davidescu și-a primit, joi, toți pacienții cu câte un măr verde, simbol al sănătății, dar mai ales cu un personal amabil și competent, calități care caracterizează unitatea încă de la înființare și, firește, extrem de apreciate de către pacienți.

„Eu sunt pacient aici de 7 ani, de la început am căpătat o mare încredere în Clinica Davidescu pentru că de când sunt tratat aici mă simt mult mai bine”, a mărturisit Dănuț Ștef (53 ani), din Lugașu de Jos, unul dintre pacienții cu afecțiuni pneumologice și cardiologice care este tratat și monitorizat periodic de medicii și asistenții clinicii.

„Dacă venim aici cu o problemă, o rezolvăm rapid. Am observat că după tratament starea de sănătate este incomparabil mai bună. Ceea ce îmi mai place aici și îmi dă un sentiment de siguranță este că dacă nu înțeleg ceva mi se explică cu răbdare”, spune și Florentina Giurgiu (34 ani), din Oradea.

„Le mulțumim tuturor pacienților noștri - și în acești zece ani am furnizat 200.000 consultații și milioane de servicii - pentru încrederea acordată, le mulțumim celor care ne-au recomandat și altor pacienți, și le mulțumesc și colegilor noștri împreună cu care am scris istoria acestei clinici. Promitem ca și pe viitor să oferim excelență în medicină”, transmite dr. Lavina Davidescu, fondatorul și managerul clinicii.

Informații complete privind serviciile Clinicii Davidescu pot fi obținute consultând site-ul www.clinicadavidescu.ro.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON