URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Decembrie 2012, 13:58

Claudiu Pop vrea să rămână prefect şi în guvernarea Ponta 2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instalat în funcţie în această primăvară, prefectul Claudiu Pop consideră că s-a achitat cu brio de activităţile pe care a trebuit să le coordoneze într-un an în care, în doar câteva luni, au avut loc alegeri locale, un referendum pentru demiterea preşedintelui şi alegeri legislative.

"Eu consider că nu au fost probleme şi pentru acest lucru îi felicit pe toţi angajaţii Prefecturii, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor din Poliţie, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia de Frontieră, şi din structurile administraţiei locale", a spus Pop.

Prefectul a declarat apoi că, în paralel cu asigurarea corectitudinii desfăşurării acestor proceduri, a avut ca obiective principale eliminarea comerţului cu produse etnobotanice - autorităţile reuşind să închidă toate magazinele de acest tip care funcţionau în Oradea, dar şi să reţină şi să pună sub urmărire penală persoane care vindeau asemenea produse pe stradă - precum şi luarea celor mai urgente măsuri pentru stoparea degradării rezervaţiei cu nuferi termali din Băile 1 Mai, motiv pentru care în zonă a avut loc astă-vară cel mai amplu control desfăşurat vreodată pentru depistarea forajelor ilegale.

De asemenea, Pop a afirmat că în lunile de când conduce Prefectura (adică din iunie), a susţinut 330 de audienţe, majoritatea persoanelor pe care le-a primit având probleme de fond funciar şi de ordin social. În acelaşi timp, a mai spus prefectul, instituţia pe care o conduce a urmărit finalizarea Registrului Agricol al judeţului, operaţiune al cărei termen a fost stabilit pentru finele primului semestru al anului următor, precum şi actualizarea Registrului Electoral, obiectiv care trebuie urmărit în permanenţă de autorităţile locale, astfel încât pe listele de alegători să nu mai figureze persoane decedate ori care nu mai îndeplinesc criteriile legale.

Întrebat în finalul conferinţei de presă dacă îşi doreşte funcţia de prefect şi pentru următorii patru ani, Claudiu Pop a răspuns afirmativ, amintind că tocmai din acest motiv nu a candidat la alegerile locale, deşi conform înţelegerilor din USL Oradea urma să candideze la Consiliul Municipal pentru a fi ulterior viceprimar, şi nici la alegerile parlamentare.

"Eu consider că mi-am făcut datoria, dar sunt alţii în măsură să decidă dacă ceea ce am făcut până acum a fost bine", şi-a confirmat Pop intenţia de a exercita funcţia de prefect şi sub Guvernul Ponta 2.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
!!!!!!!!!
dupa mine chiar are calitati...decat soferul de basculanta Gavrila cel brozat dupa maiou.Mai bine asta.Pare mai diplomat.
Postat 19 Decembrie 2012, 16:45 de Liviu
ramane prefect...
... are ,,calitatile" necesare !
Postat 19 Decembrie 2012, 14:54 de pinonel
Eu zic sa mearga
Eu zic sa mearga in * ma-sii sa refaca rezervatia de lotusi de la 1 Mai
Postat 19 Decembrie 2012, 14:51 de anticomunistul
...
Facultatea facuta la Europa Bar pierzand banii lui tata la cruce...Perfect!Pardon Prefect.
Postat 19 Decembrie 2012, 14:09 de clntdr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON