URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2024, 18:15

Clădirea Primăriei Oradea urmează să fie reabilitată termic, cu 29,5 milioane de lei

Clădirea Primăriei Oradea urmează să fie reabilitată termic, cu 29,5 milioane de lei foto: Facebook, Florin Birta / credit: Bogdan Mustățea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a scos la licitaţie lucrările de reabilitare termică a palatului administrativ al oraşului.

Anunţul de achiziţie a lucrărilor a fost publicat pe SICAP, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 4 februarie.

„A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor interioare de creştere a eficienţei energetice la clădirea Primăriei Oradea. Acest proiect este complementar restaurării exterioare a primăriei, precum şi restaurării unor încăperi interioare, lucrări care s-au finalizat în anul 2022”, a anunţat luni Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Investiţia, în valoare de 29,5 milioane de lei plus TVA, vizează reabilitarea instalaţiilor interioare, de la cele electrice până la cele sanitare sau de încălzire şi izolarea clădirii, printr-un proiect finanţat prin PNRR.

„Totodată, clădirea va fi echipată cu echipamente performante specifice ventilării cu recuperatoare de căldură cu o eficienţă energetică ridicată. Lucrările cuprind şi montarea unor staţii de alimentare a vehiculelor electrice”, se menţionează în comunicat.

Lucrările de reabilitare a faţadei palatului administrativ al oraşului s-au încheiat în toamna lui 2021, după doi ani de şantier, dar reabilitarea interioară a clădirii a continuat și în 2022. Printre altele, atunci a fost refăcut acoperişul clădirii şi s-au reamenajat spaţiile cu destinaţie turistică, intrarea în clădire, scara de onoare, biroul primarului, respectiv sălile Traian Moşoiu şi Rimler Karoly.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Tot la 2 ani
A 4-a renovare va fi in 10 ani. Peste doi ani iar reface exteriorul
Postat 16 Ianuarie 2024, 12:17 de vasi13
Reabilitarea termică a clădirii municipalității s-a făcut în mandatele de primar ale lui Bolojan.
De la subsol până la pod s-au făcut lucrări multiple, de la fațade, zugrăveli, tâmplărie și feronerie, până la sistemul de ventilație, căldură, etc, etc. Reabilitare termică nu este nevoie la pereți care, în unele locuri, au chiar și 1 (un) metru. În mandatul lui Birta s-au mai reabilitat niște birouri și s-au mai băgat niște bani în sistemul de încălzire și în cel electric de iluminat. E clar așadar că, în preajma unui an electoral, una sau mai multe "firme de casă" trebuie alimentate cu bani din care, o parte, e nevoie să se întoarcă ca parandărăt de campanie.
Postat 16 Ianuarie 2024, 07:08 de KP
29,5 milioane de lei ... ventilări cu recuperatoare de căldură
Un apartament de 50mp = 50.000€ = 250.000 lei. 118 bucati. Excelsior
Postat 15 Ianuarie 2024, 22:29 de excalibur
Obrazul subtire...
Comercianții din Piața Rogerius, nemulțumiți că ADP a crescut iar tarifele: „Nu e vad comercial de 50 euro/mp!”
Postat 15 Ianuarie 2024, 22:25 de excalibur
@MODERATOR
Totusi am înțeles ca oricine are dreptul pa un cont dacă își face un e-mail blablabla, dar voi nu verificați creionul, IP-ul , EMAI-ul etc ???? Pe mine nu ma deranjează dacă nici pe voi, dar sa nu aud de suspendări pt atunci și eu pot să-mi fac mai multe conturi.
Postat 15 Ianuarie 2024, 21:01 de Sandu2100
Subscriu...ce-a fost prima data: oul sau gaina?
In Oradea s-a pus la punct o reteta de sifonat bani europeni. Banii sunt alocati, ne stau la dispozitie, trebuie doar putina imaginatie. Ceea ce nu e rau. Practic niste sume de tocat trebuie acoperite cu acte si lucrari. Aici Oradea a dovedit iscusinta. Nu le tocam noi, le tocau altii. Sa vedem daca se mai da jos maimuta din portocal...
Postat 15 Ianuarie 2024, 20:23 de excalibur
cat???
Pe banii astia construiau de la zero o primarie noua. Niste nemernici ordinari, sa-i mai votati. Anul trecut au mai bagat cateva zeci de milioane pe renovare, iar acum5 ani iar au renovat-o. Deja construiau 3 primarii pe banii astia
Postat 15 Ianuarie 2024, 19:16 de AlexandraCiucle
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON