URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2017, 10:09

Circ la teatru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mi se pare normal ca unii actori să protesteze că filarmoniştii au lefuri mai mari, după ce au primit majorări de 50%. De mai multă vreme, Traian Bodea, vicele de la Consiliul Judeţean, instituţia ce păstoreşte Teatrul şi Filarmonica, a observat că, la ce salarii au artiştii, aceştia ar trebui să cânte şi în spaţii publice, chestie care i-a atras o cantitate importantă de sudalme.

Cel mai vocal protestatar este Ciprian Toie, highidiş şi şef de sindicat la Ansamblul Crişana. Eu cred că actorii nu au nevoie de sindicat, ci de talent. Apoi nu mi se pare corect ca actori care vin la teatru mai rar decât domnul Bodea să aibă acelaşi salariu precum Richard Balint, de exemplu, care joacă mult şi bine în roluri principale.

Noi, orădenii, suntem luaţi de proşti de colegii sindicalistului Toie, dintre care mulţi merg la serviciu ca să se odihnească între două nunţi pe banii noştri. N-am uitat că unii membri ai ansamblului au refuzat să meargă într-un turneu la Shanghai, ca să reprezinte România şi Bihorul, numai pentru că aveau aranjamente la nunţi şi botezuri, de unde încasau frumoase sume neimpozitate.

Mă surprinde poziţia doamnei Elvira Rîmbu, actriţă cu roluri mari, care se afişează alături de nişte "Arcaş 5" şi de un şef de sindicat al cărui loc e mai degrabă la cântat printre mese, la bufetul autogării, decât în foaierul Teatrului. De acest scandal vor profita unii dintre şefii CJ, fiindcă prin slăbirea Teatrului Regina Maria acesta ar putea ajunge la nivelul omologului său de limbă maghiară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
batucite :)))
talentul si munca sunt 2 chestii diferite ... chiar, de ce nu se canta si in aer liber? daca tot vrem tursim? un teatru de vara nu ar fi bun?
Postat 23 Iunie 2017, 00:29 de ADINA
Prost informat
Dl jurnalist sunteti prost informat,in primul rand d-l Toie este clarinetist si nu highiduș in al doi-lea rand cunoaste legea mai bine decat juristi CJ iar daca amandoua institutiile atat Teatru cat si Filarmonica sunt platite de CJ este normal sa fie si salariile la fel daca sunt pe acelas grad si functie.Dumneavoastra mai bine va informati si dupa aceea sa comentati ceva,dar asa suntem noi români invidiosi si egoisti cei de la Filarmonica care are director UDMR-ist tace si face tot ce este posibil ptr angajati sai noi nu,oare Oradea nu poate sustine 150 de artisti cat sunt in cele doua institutii?sau nu avem nevoie numai de jurnalisti,ce faci dumneata poate sa faca orice artist dar ce face un instrumentist,actor sau dansator dumneata nu poti face ptr ca ce faci dumneata este o meserie iar ce face Toie sau Elvira Rambu este o vocatie unde ai nevoie de talent,cand dumneata copilareai Toie studia clarinetu si avea degetele umflate si cu batucite asa ca haideti sa sustinem arta ca atat mai avem ca, cu sportu am esuat.
Postat 21 Iunie 2017, 00:29 de Marcelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON