URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2011, 13:07

Ciomăgeală politică? Radu Pentie, bătut de mascaţi

Ciomăgeală politică? Radu Pentie, bătut de mascaţi SUPRAVEGHEAT. Radu Pentie (foto) susţine că agresorii l-au urmărit câteva zile bune până să-l atace şi că au avut un complice care i-a transportat cu maşina. Cum în zonă nu există însă nicio cameră de supraveghere, vinovaţii nu sunt uşor de găsit. Drept urmare, pentru a evita astfel de probleme în viitor, Pentie şi-a montat propriul sistem de supraveghere video în faţa casei. "Dacă îl aveam dinainte, acum sigur ştiam mai multe despre indivizii ăştia", crede el
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reglare de conturi în stil mafiot lunea trecută la Oradea: cunoscutul om de afaceri Radu Pentie, producător de ape minerale şi patron al restaurantelor Kelly's Pub şi Grand Palace, a fost atacat în faţa locuinţei de doi bărbaţi acoperiţi cu cagule şi înarmaţi cu bâte de baseball.

Bătăuşii au avut însă ghinion căci, fost boxer de performanţă, omul de afaceri a reacţionat pe măsură şi le-a aplicat atacatorilor o corecţie serioasă, punându-i pe fugă.

Pentie a reclamat atacul la Poliţie, iar în plângere nu a exclus posibilitatea ca bătăuşii să fi fost angajaţi de un coleg din PDL, actualul preşedinte al filialei judeţene, deputatul Ştefan Seremi, ca răzbunare pentru faptul că l-a acuzat în mai multe rânduri de afaceri oneroase pe bani publici. Parlamentarul neagă, evident, orice implicare: "Eu nu sunt o fire răzbunătoare, să caute în altă parte vinovaţii"...

Ciomag de bun venit

Agresiunea s-a petrecut lunea trecută, în jurul orei 22.30, când Radu Pentie a coborât din maşină în faţa casei. "Am apucat să închid portiera maşinii şi pac, am primit prima lovitură în spate. A dat cu o bâtă de baseball, am văzut când m-am întors. Am apucat să parez cu mâna stângă o nouă lovitură, iar cu dreapta l-am pocnit pe cel din faţa mea, care a şi căzut", a povestit BIHOREANULUI Radu Pentie.

În acest timp, al doilea atacator a dat şi el, reuşind să-l lovească cu ciomagul peste cap şi picioare, însă nu suficient de tare încât să-l doboare, spune omul de afaceri, care zice că s-a ferit la timp. "L-am lovit şi pe individul ăla, i-am dat un cap în gură, iar celuilalt, care a apucat să se ridice, un picior în stomac. Apoi au fugit amândoi", explică Pentie.

Nişte troglodiţi

În urma atacului, afaceristul a ajuns la spital, cu mai multe leziuni la nivelul capului, spatelui şi picioarelor, răni pentru a căror vindecare, conform certificatului medico legal, este nevoie de cel puţin 8-9 zile de îngrijiri. În ciuda recomandărilor medicilor, Pentie a refuzat internarea, prezentându-se imediat la Poliţie, pentru a-i reclama pe agresori.

Bărbatul susţine că, înainte să-l atace, agresorii l-au urmărit mai multe zile şi că aceştia au avut cel puţin un complice care i-a transportat cu maşina. "Ştiau că ajung seara acasă, de obicei între orele 19 şi 20. Luni am avut mai mult de lucru şi am ajuns după 22. Ori m-au urmărit, ori m-au aşteptat", spune Pentie.

Cei doi nu erau foarte înalţi. Aveau cam 1,70-1,72 metri, însă erau bine făcuţi. "Erau îmbrăcaţi în negru, cu cagule pe faţă. În mod clar erau bătăuşi plătiţi, dar nu foarte profesionişti, mai degrabă mediocri. Poate nişte bodyguarzi troglodiţi... Nu se aşteptau că voi sări şi eu la bătaie şi că-s mai bun ca ei. Or fi crezut că-s un boşorog de 54 ani care nu va riposta. Au fugit şi, undeva după colţul străzii, i-a aşteptat cineva cu maşina", zice Pentie.

02-Radu-Pentie-junior_1.jpgRecompensă

Care a fost mobilul atacului, deocamdată nu e clar. "Nu datorez bani nimănui, nu am duşmani, nu am amante măritate", susţine Pentie. Nu exclude, în schimb, varianta unei vendete politice, chestiune pe care a menţionat-o şi în plângerea depusă la Poliţie.

"Eu cam bănuiesc de unde vine", spune el, lăsând să se înţeleagă că "suspectul" ar fi liderul PDL Bihor, Ştefan Seremi, căruia fiul său, Radu Pentie jr. (foto), i-a fost contracandidat la ultimele alegeri interne din partid. Sau, dacă nu acesta, atunci persoane din anturajul deputatului. Motivul? Ştie multe despre "afacerile penale" pe care Seremi şi apropiaţii săi le-au avut cu statul: afaceri cu terenuri, cu fonduri guvernamentale şi europene, dar şi din domeniul energiei. Toate ar fi acum şi în atenţia poliţiştilor antifraudă, dar şi a procurorilor DNA, susţine Pentie. "Mai multe nu pot să vă spun. Oricum sunt doar bănuieli", spune el.

"Să-i găsească"

02-Stefan-Seremi_1.jpgInterpelat de BIHOREANUL, deputatul Ştefan Seremi (foto) afirmă că omul de afaceri este pe o pistă total greşită. "Eu nu sunt o fire răzbunătoare, de fapt nu am de ce să mă răzbun, nu mi-a făcut nimic, din câte ştiu eu. A fost o competiţie cu fiul său, la alegeri, dar majoritatea din organizaţie a decis şi competiţia s-a terminat. Domnul Pentie nu caută unde trebuie".

Parlamentarul nu exclude, însă, ca bătaia încasată de Pentie să fie o răzbunare pusă la cale de vreun fost partener de afaceri al acestuia sau de vreun concurent. "A avut probleme şi în trecut din cauza afacerilor, pentru că pune patimă în tot ce face. Oricum, sunt organe care pot să-i găsească şi pe cei care l-au bătut, şi pe cel care i-a pus", spune liderul PDL Bihor.

Una peste alta, Radu Pentie e convins că în cel mult două săptămâni, cu sau fără ajutorul Poliţiei, îl va găsi pe vinovat. Nu de alta, dar a dat sfoară în oraş şi a pus o recompensă generoasă pe capul celui care a comandat atacul. "Pentru o sumă potrivită, chiar şi cei pe care i-a plătit sunt în stare să-l dea de gol", crede el. Că, deh, în ziua de azi, banii cumpără şi răscumpără orice!


BĂTĂIOSUL
Box cu procurorul Lele

02-Alexandru-Lele_1.jpgRadu Pentie nu e la primul atac la care a reacţionat cu aceeaşi monedă. În urmă cu patru ani, pe 29 octombrie 2007, omul de afaceri s-a luat la trântă cu ex-procurorul Alexandru Lele (foto), la vremea respectivă director editorial la Gazeta de Oradea, fiecare susţinând că a fost provocat de celălalt.

Incidentul a avut loc pe scările unui imobil în care se afla atât biroul lui Pentie, cât şi redacţia Gazetei de Oradea. Ţintă a numeroase articole pe care ex-procurorul le semna cu pseudonim, Pentie l-a abordat întrebându-l dacă mai scrie despre el "la jegul ăla de ziar", moment în care fostul magistrat, acum avocat, ar fi reacţionat înjurându-l de mamă şi lovindu-l cu pumnul. "Atunci am reacţionat, am dat şi eu şi l-am imobilizat la sol. A început să urle şi a vrut să mă muşte de mâini şi să mă lovească cu picioarele", declara Pentie la vremea respectivă.

Bătaia s-a lăsat cu rănirea ambilor combatanţi şi cu plângeri reciproce la Parchet. Dosarul nu s-a finalizat nici acum, zăcând într-un sertar al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, deşi a mai rămas doar un an până la prescrierea faptei.

Omul de afaceri exclude varianta că atacul de acum ar fi fost pus la cale de fostul său duşman: "Eu nu cred că Lele se ocupă de chestii din astea deoarece, ca fost procuror, ştie ce consecinţe au asemenea fapte".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
replica la @UNU
BAH@Unu ce te intereseaza de persoana mea Romanul Simplu ?nu am patit nimic !INCA! da si dac m-ar exclude din PZD -e ce ar fi ?la cite neplaceri si reclame negative le-am facut ,si ar face cruce astia din PZD Bihor si cu mina stinga ca s-au vazut scapati de un rebel taliban fanatic din colegiul 6 Salonta ,dar nu scapa astia asa de usor de mine ,mai trebuie sa-i terorizez inca multa vreme ca sa inteleaga cuvintele EGALITAEA,ECHITATE,ECHILIBRU ,DREPTATE SOCIALA care caracterizeaza idealurile adevarate ale unui social democrat :))=))BAH UNU vezi-ti dreacu de treaba nici nu ma pomeni ca si cind nu ash exista ca partidul tau iubit de PiDiLii nebuni adeca numai in campania electorala si la alegeri vad romanul simplu din ROMANIAdar nici ai nosti din aliantza P USL A nu sunt mai prejos sunt asemanatori voua :))=)).BAH@UNUun sfat pretenesc ,,Curiozitatea a omorit mitza,nu fii asa curios,ca asa o sa patesti ``:))=)) Unu vezi de treaba uitat -te dupa gajici dupa pitzipoance ,dupa fluturi,dupa baseshti,dupa pidilii (nebuni),dupa pidilie de Udrea dar lasa-ma pe mine Romanul Simplu in pace sa-mi vad de viatza me si de lupta mea,da-te dreacuPIDILIU :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Aprilie 2011, 10:58 de Romanul Simplu
halal partid
apai, mai votati cu pdl-ul, cand vedeti ca se iau iei intre ei la bataie, si isi rezolva problemele cu legea pumnului. ii mai vreti sa va fie astia concucatori in oras/judet/tara sau ue?! ps. romanu simplu, ce`ai patit, te`au data afara din psd? :))
Postat 19 Aprilie 2011, 00:02 de unu
datorii
o fi fost sotii unor ospatare care n-au primit salariile de la pentie, se vede zilnic in presa ca grand palace cauta ospatari,,,,,,,,,,oare de ce?
Postat 18 Aprilie 2011, 21:36 de simi
teparul
la cate tepi a dat acest individ pentie , a primit putin aceasta bataie
Postat 18 Aprilie 2011, 21:06 de anonim
cu banii...
pe care "nu ii datorez" las-o mai moale ca nu e chiar asa,poate data viitoare o incasezi ca lumea!
Postat 18 Aprilie 2011, 21:05 de q
replica la articol
improscatul cu kakath la PDL face bine la alianta P USL A:))=)).Nu ca alianta P USL A ar fi mai curata,mai buna si mai dreapta ca nu este si nu ai cu cine sa votezi sa-i fie bine si romanului simplu din ROMANIA ,ca nu ai cu cine ?:))=))?Cu cine ?CuPeZeDei?Cu Cine ?Cu PeNaLi?Cu cine ?Cu PeCei lui Felix?Nu ai cu cine ! :))=)) Da totusi chestia asta cu bataia-n PDL Bihor ne-a mai bucurat si pe poporul roman simplu drept sarac cinstit ,,si bogati pling citeodata `` si pe chestia aceasta rid romani saracicinstiti si drepti de ei:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 18 Aprilie 2011, 20:34 de Romanul Simplu
facatura
boxer de performanta? eu stiam ca a fost croitor de mana a doua! ma rog, oricum e facatura!
Postat 18 Aprilie 2011, 19:16 de dan oradeanul
a
ce tare cum a specificat"nu am amante maritate" :) deci se poate ca tot are amante in fine bravo lui ca ia articulat pe acesti burtosi in general care sunt paznici si se cred mari batausi
Postat 18 Aprilie 2011, 17:24 de a
invata
Stimate don Pentie ..este asa greu sa-ti iei permis port arma....Ti-ai pus intrebarea daca n-au fost fratii......PUSCA...........
Postat 18 Aprilie 2011, 15:17 de laura
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON