Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, înregistrarea Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii – PLUS, afirmând că înregistrarea formaţiunii pe care a încercat s-o fondeze, Mişcarea România Împreună, trenează de aproape un an la Tribunalul Bucureşti din cauza unor contestaţii, existând riscul ca ea să nu se poată înscrie la scrutinul europarlamentar de anul viitor.
Prin urmare, a explicat Cioloş, o parte din colegii săi „care au vrut să dea o mână de ajutor” au depus în instanţă cererea de înregistrare a PLUS, noul partid fiind validat în urmă cu câteva zile.
"Astăzi vreau să vă anunţ că avem un partid politic înscris în registrul partidelor politice din Romania, aşa că vă anunţ că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS)! Vrem să construim o Românie care să fie pe plus! Vă invit pe toţi, începand de astăzi, să veniţi alături de noi, să vă înscrieţi. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine", a spus Dacian Cioloş în cadrul unui eveniment organizat la Cluj-Napoca şi transmis pe pagina sa de Facebook.
Cioloş a precizat că va retrage cererea de înregistrare a partidului Mişcarea România Împreună de la Tribunalul Bucureşti, iar luni se va înscrie, cu toţi colegii, în PLUS, primul test electoral urmând să fie scrutinul de anul viitor pentru Parlamentul European.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti, membrii fondatori ai PLUS sunt preşedintele Daneş Raluca Florina din Cluj-Napoca, precum şi bucureştenii Iordache Iulia (vicepreşedinte) şi Iordache Adrian (secretar general). Raluca Daneş este senior associate la casa de avocatură Iordache Partners, unde Adrian Iordache este managing partner.
Cei trei au depus solicitarea de înființare a PLUS la Tribunalul București pe 25 septembrie 2018, iar soluția de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a fost dată o lună mai târziu, pe 26 octombrie, și nu a fost contestată de nimeni, rămânând definitivă.
Sâmbătă, la Cluj, Dacian Cioloş a transmis şi un mesaj care descrie viziunea şi direcţiile de acţiune pe care le intenţionează noua formaţiune, pentru „o Românie mai bună, condusă de oameni cinstiţi”, „fără populism”, „o Românie fără corupţie”, „cu clasă politică responsabilă”, guvernată cu bun simţ”, „fără sărăcie”, „educată”, „sănătoasă”, „care contează în Uniunea Europeană şi în NATO”.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.