URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Ianuarie 2016, 08:27

Cine vor fi noii senatori ai Universităţii: actualii şefi ai Senatului, prorectoriţa Prada şi fostul director administrativ Gordan au câştigat un mandat

Biroul Electoral Universitar a finalizat, în dimineaţa zilei de joi, numărarea voturilor de pe cele 718 buletine introduse în urnă de electori, miercuri, la scrutinul pentru alegerea celor 57 de membri ai Senatului Universităţii din Oradea.

Potrivit procesului-verbal al scrutinului, doar două voturi au fost anulate, ca fiind albe, astfel că 716 voturi au fost valabil exprimate.

Actualii şefi ai Senatului, preşedintele Sorin Curilă (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) şi cancelarul Vasile-Aurel Căuş (Facultatea de Ştiinţe), au câştigat un nou mandat de senator, Curilă obţinând 419 voturi, iar Căuş 336.

În schimb, senatorul cu cele mai multe voturi primite este Codruţa Bendea, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, care a adunat 449 de voturi. Pe locul doi în clasamentul susţinerii este conferenţiarul Ovidiu Burtă, de la Medicină şi Farmacie, care a primit 446 de voturi, iar al treilea clasat este lectorul Magdalena Indrieş, de la Facultatea de Litere, care a fost votată de 423 de persoane.

Au mai câştigat un mandat de senator şi universitari care au făcut parte din acest for în mandatul 2012-2016, precum Florin Mariş Hinsu (Facultatea de Arte, 327 voturi), Cristian Grava (Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, 293 voturi), Ioan Ţarcă (Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, 272 voturi), Mariana Mureşan (Facultatea de Medicină şi Farmacie, 435 voturi), Simona Bodog (Facultatea de Ştiinţe Economice, 379 voturi) ori Simona Vicaş (Facultatea de Protecţia Mediului, 308 voturi).

În rândul senatorilor noi se numără actualul prorector Marcela Prada (Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, 335 voturi), fostul director general administrativ al Universităţii, Mircea Gordan (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, 333 voturi), avocatul Ştefan Herchi (Facultatea de Drept, 382 voturi) şi preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii, Nicu Cornel Sabău (Facultatea de Protecţia Mediului, 265 voturi).

În schimb, sunt şi universitari cunoscuţi nu au adunat destule voturi pentru a-şi reprezenta facultatea din care fac parte ca senatori şi au rămas rezerve. Printre aceştia se numără fostul prorector Sorin Şipoş (Facultatea de Istorie, 250 voturi), managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp (FMF, 278 voturi), doctoriţa Carmen Pantiş (FMF, 307 voturi) ori decanul Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia (164 voturi).

Noua componenţă a Senatului va fi validată de actualul for în 8 februarie. Printre primele acţiuni ale senatorilor se va număra identificarea membrilor în incompatibilitate, care vor avea apoi de ales care calitate o preferă. Apoi, pe 18 aprilie, senatorii îşi vor alege noul preşedinte.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Alegerile pentru profesorii din Senatul Universităţii s-au încheiat şi au fost validate: Au votat peste 700 de universitari (FOTO)

Mobilizaţi la vot: Universitarii orădeni stau la coadă ca să-şi aleagă senatorii (FOTO)

Preşedintele Senatului Universităţii: Nu am nevoie să apar pe o listă ca să obţin un nou mandat

Campanie pe ascuns: Înainte de alegerile pentru Senat, universitarii orădeni primesc o listă cu candidaţii pe care trebuie să-i voteze

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravos crema intelighentiei oradene!
Senatul asistentilor si al sefilor de lucrari! Democratia gloatei. Asteptam cu interes comisiile. Doamna profesora Cavalu ar putea ocupa functia de presedinta a comisiei academice sau si mai bine a eticii universitare.
Postat 28 Ianuarie 2016, 09:49 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON