URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Aprilie 2024, 13:01

Cine sunt cei șase români incluși pe lista Forbes a miliardarilor lumii

Cine sunt cei șase români incluși pe lista Forbes a miliardarilor lumii (sursa foto: Unsplash.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revista Forbes a publicat noul top al bogaților planetei, deschis de francezul Bernard Arnault, care conduce imperiul LVMH, ce include case de modă precum Louis Vuitton și Christian Dior.

Acesta are o avere netă de 233 de miliarde de dolari, iar pe locul al doilea se află Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, care are o avere netă de 195 de miliarde de dolari. Ultima treapă a podiumului este ocupată anul acesta de Jeff Bezos, proprietarul Amazon, cu o avuție de 194 de miliarde de dolari. 

Pe lista miliardarilor lumii, întocmită de Forbes, se află și șase români, ale căror averi însumează 10,6 miliarde de dolari. Este vorba despre Daniel Dines, Ion Ţiriac, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, Ion Stoica şi Matei Zaharia.

Citând informațiile publicate de revista americană de business, agenția News.ro scrie că cel mai bogat român este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondatorul şi CEO-ul companiei din domeniul tehnologiei UiPath. Absolvent al Universității București, Daniel Dines trăiește la New York. 

El se situează pe locul 1.238 în lume, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. UiPath, primul „unicorn” românesc, este o companie de automatizare robotică a proceselor, care a fost listată la Bursa de Valori din New York în aprilie 2021, mai arată aceeași sursă. 

Fostul tenismen Ion Țiriac (84 ani) este al doilea cel mai bogat român din topul Forbes, cu o avere aflată în creștere față de anul trecut și evaluată la 2,1 miliarde de dolari. Țiriac a făcut avere în domeniul bancar şi al asigurărilor, în real estate şi auto, ocupând locul 1.545 în clasamentul Forbes.

Cel de-al treilea român din top este Dragoş Pavăl, 57 de ani, cofondatorul lanţului de magazine de construcţii şi bricolaj Dedeman. El este plasat pe locul 1.623 în lume, cu o avere de 2 miliarde de dolari. 

Fratele său, Adrian Pavăl, 55 de ani, cofondator Dedeman, are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari şi este pe locul 2.152 în lista Forbes, mai arată News.ro.

Al cincilea miliardar al României este Ion Stoica, 59 de ani, cofondator şi preşedinte executiv al startup-ului de software Databricks, evaluat la 38 de miliarde de dolari în august 2021, care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta companiile să stocheze şi să utilizeze datele lor. Printre investitori se numără giganţii cloud Microsoft şi Amazon. Și Stoica locuiește în Statele Unite ale Americii, fiind totodată profesor de informatică la UC Berkeley. El ocupă locul 2.410 în clasamentul Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Pe aceeaşi poziţie în clasamentul Forbes, 2.410, figurează şi partenerul său de afaceri, Matei Zaharia, 38 de ani, cofondator şi director de tehnologie al startup-ului de software Databricks. Are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON