URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2021, 20:55

Chirurgul Adrian Duşe a renunţat, în secret, la conducerea Spitalului Judeţean din Oradea. Primarul Birta: "Am uitat să anunţăm"

Chirurgul Adrian Duşe a renunţat, în secret, la conducerea Spitalului Judeţean din Oradea. Primarul Birta: 'Am uitat să anunţăm' dr. Adrian Dușe, primarul Florin Birta şi senatorul Gheorghe Carp, în decembrie 2020 la predarea conducerii spitalului (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chirurgul Adrian Duşe a renunţat la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pentru a se dedica meseriei.

Conducerea spitalului a ţinut la secret înlocuirea fostului manager cu directorul medical Lucia Daina timp de o lună şi jumătate.

"M-a anunţat că renunţă"

"La sfârşitul lunii iulie domnul doctor Duşe m-a anunţat că renunţă la funcţia de manager. Domnia sa mi-a spus că vrea să se concentreze mai mult pe partea medicală şi pe organizarea secţiei de chirurgie, mai ales în perspectiva unificării prin absorbţie a Spitalului Judeţean cu Spitalul Municipal. I-am înţeles punctul de vedere şi am numit-o pe doamna Lucia Daina în funcţia de manager, până la unificarea spitalelor", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Potrivit edilului, Daina își va păstra funcția încă trei luni, până la finalizarea procesului de fuziune, după care postul de manager al noului spital va fi scos la concurs.

"Am uitat să anunţăm"

Primarul Birta nu a ştiut să explice care a fost motivul pentru care demisia din funcţie a managerului celui mai mare spital din judeţul Bihor, precum şi numirea unui conducător nou nu au fost aduse la cunoştinţa publicului.

"Nu am ţinut niciun secret. Pur şi simplu s-a întâmplat de pe o zi pe alta, iar după aceea am uitat să anunţăm", a declarat primarul.

Florin Birta a promis că, pentru a evita astfel de "scăpări", viitorul spital rezultat în urma fuzionării va avea un purtător de cuvânt.

No comment

Contactat de BIHOREANUL, chirurgul Adrian Dușe a confirmat că și-a cerut eliberarea din funcție, dar a refuzat să menționeze cauzele. „Vă confirm că mi-am dat demisia, dar nu vreau să comentez pe această temă”, a declarat Dușe.

Noua directoare, Lucia Daina, nu a putut fi, în schimb, contactată.

Schimbări în lanţ...

Chirurgul Adrian Duşe (foto) a preluat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Oradea în decembrie 2020 de la doctorul Gheorghe Carp. Ales senator la alegerile locale de anul trecut, Carp a fost nevoit să renunţe funcţia de conducere pentru a nu se afla în incompatibilitate.

Potrivit unor surse medicale, reputatul chirurg s-a dovedit un manager ezitant, care organiza şedinţe şi analize prelungite înainte de a lua o decizie, lucru care risca să pericliteze planurile de modernizare a spitalului, oricum încurcate în birocraţie.

Permutări politice

Aceleaşi surse acreditează ideea că viitorul manager al spitalului unificat va fi tot Gheorghe Carp, fire total diferită, care a dovedit că este capabil să ia decizii rapid. Scârbit de viaţa politică de la Bucureşti, Carp şi-ar dori să revină la Oradea într-un post în care a dovedit că poate fi util oraşului.

Cele mai mari şanse pentru a ocupa locul care ar urma să fie vacantat prin plecarea lui Gheorghe Carp din Senatul României le are în acest moment viceprimarul Arina Moş, următoarea pe lista cu care PNL Bihor s-a înscris în cursa pentru alegerile parlamentare de anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Titlu PROST !!!
Cum să afirmi în titlu că „Adrian Dușe a renunțat, în secret, la conducerea Spitalului Județean din Oradea„ când demisia nu e un act public. Omul și-a înaintat demisia ca orice alt salariat iar obligația comunicării înlocuirii managerului aparține primăriei în a cărei subordine se află spitalul. Un titlu nu doar prost formulat dar care și induce în eroare și a creat o mulțime de discuții absurde privind motivul pentru care chirurgul Dușe și-ar fi ținut secretă demisia. Ați reușit cu un titlu ( numărul celor care se limitează a citi doar titlul e enorm) să creați suspiciuni privind un om impecabil. https://www.facebook.com/groups/Oradea.Romania/posts/1867142350125653/
Postat 16 Septembrie 2021, 15:41 de comunicativ
un OM
Omul trebuie să se afle acolo, unde poate fi de folos. Euripides
Postat 16 Septembrie 2021, 13:25 de iahim
A săpat din greu ca să ajungă propunerea PNL pentru funcția de director.
Văzând însă ce tembeli sunt liberalii și că nu face față cerințelor postului, omul se retrage ca să facă loc altui demisionar. Carp vrea să-și dea demisia, ca senator pentru că-i depășit total de ce se întâmplă prin Parlament, și să revină la conducerea noului și unificatului sistem al sănătății orădene.
Postat 16 Septembrie 2021, 09:52 de KP
Tool
Cine ti-a zis ca nasturele respectiv nu se incheie niciodata????
Postat 16 Septembrie 2021, 09:10 de Sandu2100
Vai de capu vostru de trogloditi ce sunteti
Taranoiule care stai in mijlocul pozei, nasturele de jos de la sacou nu se incheie niciodata. Daca nu te-a invatat tac-tu, pentru ca si el s-a imbracat in treining toata viata ca tine, macar cu putina autoeducatie puteai sa iti pui la punct niste maniere cum ar fi cele de-ale imbracatului.
Postat 16 Septembrie 2021, 02:39 de Tool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON