URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2020, 20:35

Chirurgul Adrian Duşe preia conducerea Spitalului Judeţean din Oradea de la Gheorghe Carp

Chirurgul Adrian Duşe preia conducerea Spitalului Judeţean din Oradea de la Gheorghe Carp (foto: Facebook, Florin Birta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat sâmbătă seara pe Facebook că medicul chirurg Adrian Duşe va conduce, din postura de manager interimar, Spitalul Judeţean, după ce dr. Gheorghe Carp a fost ales senator al României.  

"În urma alegerilor parlamentare de la începutul lunii decembrie, domnul Dr. Carp Gheorghe a fost ales senator al României, funcţie incompatibilă cu cea de manager de spital. Având în vedere această situaţie, domnul Carp s-a suspendat din funcţia de manager", a scris edilul Oradiei pe pagina sa.

Acesta i-a transmis mulţumiri dr. Carp pentru cei 9 ani petrecuţi la cârma spitalului, "timp în care a schimbat în bine întreg sistemul de sănătate din Oradea şi judeţul Bihor".

"În această seară am avut o întâlnire cu medicii şefi de secţii din Spitalul Judeţean, unde l-am prezentat pe viitorul manager interimar, domnul dr. Duşe Traian Adrian, care de luni va conduce spitalul", a precizat Florin Birta. 

Potrivit acestuia, echipa de conducere va fi completată - la fel ca până acum - de dr. Lucia Daina - director medical, Florin Rob - director de îngrijiri medicale şi Marcel Maghiar - director financiar contabil.

Medic apreciat, Adrian Duşe este şef de secţie la Chirurgie în Spitalul Municipal. În luna septembrie, a câştigat un al doilea mandat de consilier local al Oradiei, candidând pe lista PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Chirurg
Și eu care credeam că Dușe e chirurg...
Postat 21 Decembrie 2020, 09:05 de AnaConda
CrisDumi
Nu vezi ca nu ne intereseaza prostiile tale. ..
Postat 20 Decembrie 2020, 19:32 de Sandu2100
Ciucaș ... chiar vrei să fi informat ?!?
Pe linie politică s-a decis, cândva ... cine să fie șef de secție la chirurgie la SJ, după mutarea acesteia de la spitalul de jos, de pe Magheru colț cu L.Pasteur !?! Cel mai apreciat la vremea aceea era dr. Negrini, votat atunci cu peste 80% dintre cei prezenți la întrunirea chirurgilor ... acesta fiind cu adevărat un profesionist, bun manager și incomparabil mai uman, în raport de pacienți, decât oricare dintre contracandidați !?! A ajuns șeful secției dr. Dușa, cel pe care chiar și colegii lui îl tratau ca pe un oportunist, nicidecum ca pe un profesionist !?! De unde să cunoști, Ciucaș Florin, tainele culiselor medicinii locale ... dacă nu ai fost prins în sistemul acestor avansări "politice" ?!? Dacă Dușa nu ar fi fost PNL-ist ... chiar crezi că avea vreo șansă să se lipească de decidenți și să ajungă director de spital ?!? Gândești ... vs. Exiști !?!
Postat 20 Decembrie 2020, 19:11 de CrisDumi
RE: Ciucaș ... chiar vrei să fi informat ?!?
Lasă speculațiile legate de numirile și propulsările cu iz politic! Tu ai pus la îndoială chiar profesionalismul doctorului, în condițiile în care sunt de notorietate calitatea lui profesională, faptul că știe meserie, că e un tip riguros, ba și că e anti-plic. Chiar crezi că-ți poți permite să dai verdicte de genul ăsta asupra oricui, de la înălțimea statutului tău de comentator anonim? Asupra unuia ca dr. Dușe, la ușa căruia oamenii fac coadă? Asumă-ți identitatea, să îți vedem background-ul profesional, și atunci n-ai decât să îți dai cu părerea. Și să vedem ce argumente ai...
Postat 20 Decembrie 2020, 22:34 de Florin Ciucas
Dușe e medic apreciat ?!? Ha, ha, ha ...
E unul dintre fei mai slabi d.p.v. profesional ... singura lui "calitate" recunoscută de către colegii de breaslă fiind apartenența la PNL !?! Cu Dușe se și închide cercul profesionalismului medical local, la categoria "tăiat furuncule" ... că nu degeaba pacienții mai cu stare preferă să meargă la București, Cluj ori Timișoara, când e vorba de intervenții chirurgicale !?!
Postat 20 Decembrie 2020, 11:50 de CrisDumi
RE: Dușe e medic apreciat ?!? Ha, ha, ha ...
Emani răutate prin toți porii. Ești un manipulator ordinar și un frustrat incorigibil. Dacă nici Dușe nu e un medic apreciat profesional, atunci cine, măi anonimule? Hai, prezintă-te lumii cu nume și prenume, să-ți judecăm și ție valoarea și profesionalismul.
Postat 20 Decembrie 2020, 13:38 de Florin Ciucas
Carp s-a "autosuspendat" pentru o perioadă de 4 ani ... deocamdată !?!
Interimatul lui Dușe s-ar vrea tot așa, pe 4 ani ... ca nu cumva să nu mai aibă post stabil domnul senator, după ce va face figurație în Parlamentul României !?! Bine că "sănătatea" nu mai e la PNL ... că altfel, Spitalul județean ar trăi din interimat în interimat, până ce s-ar decide primarul că e timp de normalitate și stabilitate.
Postat 20 Decembrie 2020, 11:45 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON