URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2023, 20:33

"Chefi la cuţite" revine la Antena 1: Cine sunt jurații care îi înlocuiesc pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii postului de televiziune Antena 1 au anunţat că show-ul "Chefi la cuţite" va avea un nou sezon, de data aceasta cu patru jurați, care-i vor înlocui pe cunoscuţii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.

Astfel, chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner, chef Ştefan Popescu şi chef Orlando Zaharia vor forma echipa de juraţi şi mentori de la emisiunea "Chefi la cuţite". Noul sezon va fi difuzat în primăvara anului 2024.

Chef Richard Abou Zaki găteşte de la vârsta de 8 ani şi s-a născut în Piatra Neamţ. Acesta este un chef apreciat în Italia.

"A plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Şi-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard (foto) a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile", se arată în comunicatul Antena 1. 

Chef Ştefan Popescu a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – "Exclusive Pastry Program", sub îndrumarea lui Jérôme Langillier.

Pentru a avea experienţă în bucătărie a lucrat pro bono la un restaurant din Portugalia.

În prezent, Ştefan Popescu (foto) oferă consultanţă în ce priveşte deschiderea restaurantelor şi este formator în cadrul mai multe şcoli HoReCa din Bucureşti şi străinătate. 

"Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate faţă de emoţiile, aspiraţiile şi pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în cea profesională sunt obiectiv, corect şi flexibil, nu urmăresc perfecţiunea, vreau să descopăr potenţial şi entuziasm, astea sunt aşteptările mele în ceea ce îi priveşte pe concurenţi. Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă, tachinări şi show", a spus chef Ştefan Popescu.

Chef Alexandru Sautner (foto) a început aventura în domeniul HoReCa în 1991, în Germania. În 1998, şi-a deschis primul restaurant, iar în 2003 şi 2005 pe următoarele. În 2013 s-a întors în România şi a deschis un alt local, pe plaja din Mamaia.

La începutul anului 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, cu bucătărie mediteraneeană.

Cel de-al patrulea chef prezentat este Orlando Zaharia, care a lucrat ani de zile ca bucătar pentru Preşedinţia României, a fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României şi în prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa. În 2010, acesta a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului.

"Abia aştept să începem, să cunosc concurenţii, poveştile şi preparatele lor şi dă dăm drumul competiţiei dintre noi. Va fi foarte interesantă şi această parte... Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, ştiu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu şi sunt gata să îi susţin şi să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume”, a spus Chef Orlando Zaharia (foto).

Conducerea Antena 1 a făcut schimbări la "Chefi la cuţite", după ce Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu au refuzat să mai meargă la filmări în luna octombrie a acestui an, invocând starea de oboseală. 

Ulterior, la finalul lunii noiembrie, Antena Group i-a dat în judecată. G4media.ro notează că procesul are ca obiect "obligarea să execute contractul de prestaţii artistice", adică obligarea celor trei de a merge la filmări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Felicitari Antena 1
Poate si Antena3, RTV, Realitatea, OTV si altele o sa se orienteze :::::)))) Mircea Badea la cratiță după KO ::::))) Ciutacu ajutor la cratiță ::::)))) Gadea pe post de lingurar, Ciuvică pe post de boschetar, Bogdan Chirieac pe post de șparanghelist :::::))) Și amu vine ăștia cu la cuțite ::::::)))))
Postat 12 Decembrie 2023, 01:02 de Sandu2100
????
Emisiune de 2 chiftele. Cine se mai uita la asa ceva?
Postat 11 Decembrie 2023, 23:55 de Christa
minunat !
Nu am incredere intr-un bucatar fara burta !!!
Postat 11 Decembrie 2023, 21:16 de BH22LEX
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON