URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Aprilie 2021, 07:59

Chef cu "amendă": De ce a fost clasat dosarul nunţii cu sute de invitaţi a fiului fostului şef al Poliţiei, Eugen Boc

Chef cu 'amendă': De ce a fost clasat dosarul nunţii cu sute de invitaţi a fiului fostului şef al Poliţiei, Eugen Boc ÎNSURĂŢEI ÎN CARANTINĂ. Eugen Boc jr. şi soţia sa, Claudia, n-au acceptat uşor faptul că au trebuit să-şi amâne luna de miere din pricina celor două săptămâni de carantină. După ce primul test PCR al tinerei a ieşit pozitiv, ea şi-a trimis avocatul la DSP Bihor, cerând ca acesta să i se refacă. Răspunsul a fost, însă, negativ...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toamna trecută, în vreme ce majoritatea tinerilor îşi amânau cununiile ori alegeau să-şi facă ceremonii restrânse din cauza pandemiei, fostul adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef în rezervă Eugen Boc, sfida legea şi regulile, organizând paranghelie cu sute de persoane pentru a sărbători nunta fiului său.

Cazul a stârnit vâlvă, cu atât mai mult cu cât, la două zile după nuntă, proaspăta noră a ofiţerului a fost confirmată cu Covid-19, iar ca să-i identifice pe toţi nuntaşii, care trebuiau carantinaţi, în premieră naţională pentru un astfel de caz, anchetatorii au dispus organizarea unor percheziţii domiciliare la locuinţa însurăţeilor, a fostului boss al Poliţiei Bihor şi a cuscrilor săi.

După aceea, peste dosarul "Boc" s-a lăsat tăcerea pentru ca, acum, BIHOREANUL să afle că ofiţerul care a organizat petrecerea în dispreţul legii, beştelindu-i pe foştii colegi care au îndrăznit să-l deranjeze, a scăpat de ancheta penală...

Fente de poliţist 

Aşa cum BIHOREANUL scria la vremea respectivă, pe 10 octombrie, bairamul cu peste 350 de persoane a fost oprit spre miezul nopţii, de foştii colegi ai poliţistului, care au anunţat o zi mai târziu că administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu 15.000 lei, dar şi că au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în caz. 

Ce s-a întâmplat în timpul anchetei şi de ce s-a decis oprirea investigaţiilor reiese din Ordonanţa de clasare semnată de procurorul Marius Pop-Blaga de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea transmisă sub formă de extras, la solicitarea BIHOREANULUI

Documentul dezvăluie, pe de o parte, cum au vrut să fenteze familiile mirilor - Eugen Boc Jr şi Claudia Timiş - legea care, la vremea respectivă, limita durata evenimentelor private la 2 ore, iar numărul participanţilor la 50 în spaţii închise, respectiv la 100 în cele deschise. 

Concret, fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc (foto), în calitate de socru mare, a încheiat un contract cu proprietarul sălii de evenimente pentru 146 de meniuri, iar în paralel, pentru acelaşi eveniment, a încheiat un contract pentru 102 persoane şi socrul mic, Vasile Timiş, acum consilier superior la Garda Forestieră Oradea. Asta, însă, doar în scripte, căci, în realitate, poliţiştii ajunşi în seara petrecerii la sala de evenimente, au găsit şi legitimat în total 356 de persoane, cu menţiunea că, începută la ora 17 după-amiaza, petrecerea a continuat şi după "momentul constatării", până după miezul nopţii.

Primiţi cu testul?

"Bomba" avea să vină o zi mai târziu, când s-a aflat că proaspăta soţie a lui Boc Jr, Claudia, farmacistă la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, şi cel puţin doi dintre poliţiştii care au fost prezenţi la nuntă, soţ şi soţie, erau infectaţi cu virusul Sars-Cov2. 

Pentru ancheta epidemiologică obligatorie în astfel de cazuri, DSP avea nevoie de adresele participanţilor, motiv pentru care procurorul Marius Pop - Blaga a dispus percheziţii atât la locuinţa însurăţeilor, cât şi la vila fostului adjunct al Poliţiei şi la pensiunea cuscrilor săi din Băile Felix, unde aceştia locuiau efectiv, ridicând tabelele cu invitaţii, dar şi plicurile cu darurile de nuntă, pe care scria numele nuntaşilor. Asta şi pentru că organizatorii au refuzat iniţial să prezinte listele cu numărul total de invitaţi.

Potrivit ordonanţei de clasare, pentru 163 de persoane identificate cu nume, prenume şi adresă, pe parcursul anchetei s-a dispus efectuarea de examinări fizice "în vederea determinării prezenţei virusului, însă doar un număr de 35 de persoane şi-au exprimat consimţământul, restul refuzând". 

Nu sunt probe

Dintre persoanele testate, 6 au fost confirmate ca fiind infectate, însă, după cum se explică în ordonanţă, din cercetări nu s-a putut stabili "dincolo de orice îndoială rezonabilă" că oamenii s-au infectat la petrecere, motiv pentru care, în final, procurorul a decis să claseze ancheta. Anchetatorul a stabilit că fapta organizatorilor "nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege" şi că, de fapt, reprezintă o contravenţie.  

În astfel de situaţii, "actul de constatare al faptei şi copia de pe ordonanţă se trimit de îndată organului în drept să constate contravenţia, pentru a lua măsurile ce se impun conform legii", scrie în documentul Parchetului, precizându-se că s-a dispus sesizarea Poliţiei Municipiului Oradea "în vederea analizării măsurilor legale care se impun a fi luate" faţă de cei doi însurăţei şi părinţii lor. 

Dacă poliţiştii îşi vor amenda măcar fostul şef rămâne de văzut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De unde s-au inspirat parchetarii oradeni
Parchetul General a decis clasarea dosarului care îl viza pe fostul polițist Nelu Lupu, dosar deschis după ce fostul șef din Poliția Capitalei a mințit privind faptul că s-a întors din străinătate și a infectat mai multe persoane cu coronavirus, în luna martie, printre care și numeroase cadre medicale de la spitalul Dimitrie Gerota din subordinea MAI.„Urmare probatoriului administrat nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”. În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate”, potrivit unui comunicat al PICCJ. https://romania.europalibera.org/a/parchetul-general-a-clasat-dosarul-fostului-politist-care-a-infectat-spitalul-gerota-/30740757.html
Postat 22 Aprilie 2021, 05:25 de pinonel
Tot va scăpa, eu sigur nu scăpam
Prietenii știu de ce.
Postat 21 Aprilie 2021, 17:34 de zsizsi
BA se poate!
Se poate determina. Fiecare va avea un virus putin diferit si poti urmari inapoi pana la sursa. Este metoda ceasului molecular, utilizat si in determinarea realatiilor filetice. Daca legea nu este lege pentru toti, avem mare nevoie de justitiari!!!
Postat 21 Aprilie 2021, 08:08 de sasi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON