URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Aprilie 2020, 21:42

Centrul de carantină amenajat în internatul Colegiului Brâncuși din Oradea a fost închis definitiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat, luni seară, că a închis centrul de carantină amenajat în internatul Colegiului Brâncuşi din Oradea.

"Centrul de carantină din cadrul Liceului Constantin Brâncuşi Oradea a fost închis definitiv, iar locaţia respectivă a fost eliminată de pe lista spaţiilor stabilite pentru carantină", arată, scurt, un comunicat transmis redacţiilor.

Documentul nu explică motivele care au condus la acest demers, însă precizează că DSP „a dispus măsurile necesare pentru asigurarea igienizării şi dezinfecţiei fostului centru de carantină”.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că decizia a fost luată pentru liniștirea populației din zonă, agitată de numărul mare de ocupanți ai acestui centru de carantină. Oamenii s-au temut de contaminări, cu toate că persoanele cazate în internat nu aveau voie să iasă din clădire și erau sub pază, deci nu puteau intra în contact cu alte persoane, din afară.

De altfel, în Bihor, ocupanții unor asemenea centre nu le pot părăsi, la finalul celor 14 zile, fără să fie testați şi confirmați negativ. În cazul unor rezultate pozitive, ei sunt transferați la Spitalul Municipal.

Aceleaşi surse spun că ocupanţii internatului au fost transportaţi în spaţii de carantinare amenajate în Băile 1 Mai, într-o clădire a Ministerului Muncii.

UPDATE Bolojan: ”Jandarmii ţin linia frontului”

O imagine de la finalul operațiunii de transfer a celor carantinați în clădirea internatului a fost postată, luni seară, pe Facebook de primarul Ilie Bolojan. În imagine se văd mai mulți jandarmi în posturi inedite, în combinezoane de protecție, având echipamentele proprii peste cele medicale, în timp ce sunt decontaminați de către colegi pompieri de la ISU Crișana.

”Avem în județul Bihor peste 1500 de oameni în carantină, printre cei mai mulți din țară. Sunt cei veniţi din străinătate, din țările cu probleme. Foarte probabil, mulţi sunt infectaţi cu coronavirus. Controlul hotelurilor, pensiunilor și locaţiilor unde sunt cazați pe cheltuiala statului este foarte important pentru ca infecția să nu se răspândească cu rapiditate în județ. Cu o parte dintre cei cazați nu e ușor de lucrat. Jandarmii noștri păzesc aceste locații şi mențin ordinea în interior. N-au zile şi nopţi uşoare. Își fac datoria în condiții grele, riscând contaminarea în fiecare zi. De ceea ce fac ei depinde mărimea „valului'' de internări în spitale în următoarele două săptămâni”, scrie Bolojan.

”Mă bazez ca şi de data asta, ca în alte situații limită, jandarmii bihoreni ţin linia frontului și nu bat în retragere. În linia întâi. Respect!”, încheie primarul Oradiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON