URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Ianuarie 2016, 16:50

Cel mai tare karatist PSK din lume vine la un seminar internaţional de specialitate, la Băile Felix

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca în ultimii 5 ani, clubul CSC Crişan Oradea va organiza o nouă ediţie a seminarului internaţional de karate sportiv PSK.

Ediţia din acest an (a VI-a) a seminarului va avea loc la Băile Felix, la sala de sport de la Sânmartin şi la sala de festivităţi a Hotelului Poeniţa, în perioada 28-31 ianuarie.

"Când am început să organizam acest eveniment, ne-am concentrat atenţia spre calitatea organizării şi a eficienţei predării, dar totuşi nu ne-am gândit că vor urma alte ediţii, an de an şi la un nivel din ce în ce mai ridicat. Trebuie să fiu corect şi sincer şi să spun că toată strădania noastră nu ar fi putut avea rezultate, dacă nu am fi avut participanţi sportivi în număr tot mai mare", a declarat Florin Crişan, preşedintele clubului CSC Crişan Oradea.

Conform organizatorilor, ideea pe care s-a dezvoltat acest eveniment este aceea de a prezenta sportivilor la fiecare început de an, trendul procedeelor tehnice şi noile concepţii în pregătirea antrenamentelor, care vor fi puse în aplicare de maeştrii recunoscuţi pe plan internaţional.

Pentru această ediţie, este aşteptat un număr de peste 500 de sportivi din mai multe ţări, care se vor antrena pentru kata shotokan, shito ryu sau kumite sportiv, în minim 21 de antrenamente, pe parcursul a patru zile.

Totodată, începând cu acest eveniment, sportivii pot fi însoţiţi de părinţi sau alte persoane, care pot beneficia de aceleaşi condiţii precum participanţii la seminar. Astfel, cei prezenţi "se vor putea bucura de o scurtă vacanţă în Băile Felix, cel mai mare SPA resort din ţară, cu izvoare termale, având trei aqua parcuri şi sute de unităţi de cazare. De asemenea, vor putea vizita Oradea cu Cetatea Medievală, Peştera Urşilor, Centrele de SKI, sau Mall-urile la o sesiune de shopping", după cum a mai declarat Florin Crişan .

Printre invitaţii cu renume internaţională, la ediţia din acest an va fi prezent la Băile Felix şi cel mai cunoscut om din lume din acest domeniu, belgianul Junior Lefevre, multiplu campion mondial şi preşedintele Federaţiei Jutsko.

Sportivii care vor fi prezenţi în acest an la seminarul internaţional de karate sportiv PSK vor proveni din România, Croaţia, Rusia, Italia, Ungaria, Serbia şi India.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON