URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2017, 19:08

Ce vizau percheziţiile de la Guvern? DNA a deschis un nou dosar penal!

Ce vizau percheziţiile de la Guvern? DNA a deschis un nou dosar penal! foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Descinderile organizate, luni, de DNA la sediul Guvernului României vizează angajări în posturi publice. În esenţă, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a anunţat că s-au ridicat documente, s-au audiat martori într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier. Ca urmare, DNA a deschis un nou dosar penal…

Potrivit Digi24.ro, în comunicatul făcut public marţi de DNA cu privire la această anchetă, se vorbea doar despre "cinci percheziţii în Bucureşti, inclusiv la sediul unei instituţii publice" şi "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017". Surse juridicare au declarat pentru News.ro că instituţia vizată este Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi că este vorba despre angajări în posturi publice.

Procurorii au ridicat mai multe documente şi au stat de vorbă cu angajaţii Secretariatului General al Guvernului. În prezent, SGG este condus de Mihai Busuioc (apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea), numit în această funcţie de fostul premier Sorin Grindeanu, schimbat tot de el din funcţie şi numit înapoi de actualul premier, Mihai Tudose, notează Digi24.ro.

La solicitările jurnaliştilor din Capitală, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a precizat într-un comunicat de presă, marți, că, înainte cu o zi, procurorii DNA au făcut percheziţii în patru birouri ale instituţiei, care îşi are sediul în Palatul Victoria, într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier, organizate în aceeaşi zi.

"În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor", arăta Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Comunicatul nu a fost, însă, pe placul anchetatorilor. DNA a anunțat că a deschis un nou dosar penal, menţionând că cele din urmă informaţii erau "date nepublice din cadrul unei anchete penale" care afectează desfăşurarea acesteia. Procurorii spun că oficialii ministerului nu ar fi trebuit să precizeze care a fost obiectul percheziţiilor, cine au fost persoanele audiate şi ce probe au fost ridicate.

Dezvăluirea acestor informaţii se încadrează la  art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiţiei, potrivit DNA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON