Descinderile organizate, luni, de DNA la sediul Guvernului României vizează angajări în posturi publice. În esenţă, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a anunţat că s-au ridicat documente, s-au audiat martori într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier. Ca urmare, DNA a deschis un nou dosar penal…
Potrivit Digi24.ro, în comunicatul făcut public marţi de DNA cu privire la această anchetă, se vorbea doar despre "cinci percheziţii în Bucureşti, inclusiv la sediul unei instituţii publice" şi "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017". Surse juridicare au declarat pentru News.ro că instituţia vizată este Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi că este vorba despre angajări în posturi publice.
Procurorii au ridicat mai multe documente şi au stat de vorbă cu angajaţii Secretariatului General al Guvernului. În prezent, SGG este condus de Mihai Busuioc (apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea), numit în această funcţie de fostul premier Sorin Grindeanu, schimbat tot de el din funcţie şi numit înapoi de actualul premier, Mihai Tudose, notează Digi24.ro.
La solicitările jurnaliştilor din Capitală, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a precizat într-un comunicat de presă, marți, că, înainte cu o zi, procurorii DNA au făcut percheziţii în patru birouri ale instituţiei, care îşi are sediul în Palatul Victoria, într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier, organizate în aceeaşi zi.
"În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor", arăta Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.
Comunicatul nu a fost, însă, pe placul anchetatorilor. DNA a anunțat că a deschis un nou dosar penal, menţionând că cele din urmă informaţii erau "date nepublice din cadrul unei anchete penale" care afectează desfăşurarea acesteia. Procurorii spun că oficialii ministerului nu ar fi trebuit să precizeze care a fost obiectul percheziţiilor, cine au fost persoanele audiate şi ce probe au fost ridicate.
Dezvăluirea acestor informaţii se încadrează la art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiţiei, potrivit DNA.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.