URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2018, 15:40

Ce sectoare de drumuri sunt închise în Bihor și unde se lucrează la deszăpezire

Ce sectoare de drumuri sunt închise în Bihor și unde se lucrează la deszăpezire DJ763 Sudrigiu - Padiș, luni dimineața (foto: Facebook, Judetul Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe drumuri din Bihor au fost închise pe perioada iernii, așa cum se întâmplă în fiecare an. Pe de altă parte, Consiliul Județean Bihor a transmis luni la prânz că pe drumul dintre localităţile Remeţi - Bulz - Valea Drăganului utilajele pentru deszăpezit nu pot interveni din cauza unor cabluri care sunt căzute pe şosea şi se aşteaptă intervenţia echipajelor responsabile cu remedierea situaţiei.

Potrivit aceleiași informări, pe sectoarele de drum înspre Padiş şi Stâna de Vale se acționa cu turbo freza, luni, la prânz, iar zăpada continua să cadă. 

Merită precizat că pe pagina de Facebook numită Județul Bihor, una neoficială, a fost postată o fotografie cu DJ763 Sudrigiu - Padiș, aflat în administrarea CJ Bihor, care luni, în prima parte a zilei, era necurățat de zăpadă. BIHOREANUL a cerut purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, să explice situația, însă n-a primit până la transmiterea acestei știri un răspuns. 

De altfel, comunicatul transmis de CJ Bihor nu lămurește dacă zonele menționate sunt toate cele pe care s-a acționat pentru înlăturarea zăpezii și nici dacă deszăpezirea s-a făcut cu promptitudine.

În schimb sunt enumerate sectoarele de drum care în perioada 20 noiembrie - 30 aprilie sunt închise, fiind considerate periculoase:

 - Drumul Judeţean DJ 763 A din DN 76-Şuştiu-Limită Judeţ Arad (DJ 792B) pe sectorul de la km 5+500 până la km 18+257 (Urseşti – limită Judeţ Arad) fiind un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos şi cu o stare de viabilitate rea

 - Drumul judeţean DJ 767 pe sectorul de la km 10+940 până la km 27+500 (Dobreşti-Vârciorog) fiind un sector de drum pietruit, cu traseu sinuos şi cu o stare de viabilitate rea

 - Drumul Coada Lacului - Stâna de Vale este în proprietatea Judeţului Bihor şi în administrarea Consiliului Judeţean Bihor

Tronsonul Baraj Leșu - Coada Lacului este în proprietatea Comunei Bulz. Drumul poate fi deschis circulației prin hotărârea administratorului drumului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON