URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2021, 11:40

Ce se mai construieşte în Oradea: Bloc de locuințe cu 8 etaje cu grădiniță la parter pe amplasamentul fostei fabrici Cominca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului în municipiul Oradea a aprobat, la finalul săptămânii trecute, construcția unui bloc de locuințe cu 8 etaje și grădiniță la parter pe amplasamentul fostei fabrici Cominca din strada Octavian Goga.

Încă 258 de apartamente...

Potrivit comunicatului, imobilul va avea 8 etaje cu 258 de apartamente și tot atâtea locuri de parcare, un spațiu comercial și o grădiniță de 600 metri pătrați. „Unitatea de învățământ preșcolară va deservi trei grupe de copii, respectiv un număr maxim de 30 de preșcolari”, se menționează în comunicat.

Viitorul bloc cu 8 etaje va fi parte a complexului Arena Residence, cu 1.200 de apartamente, pe care Prima Developement Group, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea, îl construieşte în vecinătatea viitorului hub sportiv din strada Făgărașului.

Din cele 5 hectare de teren alocate viitorului complex imobiliar, construcțiile efective vor ocupa 1,4 hectare, diferența de 3,6 hectare urmând să fie rezervată pentru spații verzi, locuri de joacă, alei, piste pentru biciclete și altele.

Bloc cu nouă etaje

În cadrul aceleiași ședințe, comisia a aprobat schimbarea funcțională a zonei Ciheiului, aceasta urmând să aibă destinație mixtă. Modificarea va face posibilă construirea unui bloc cu 9 etaje și unul retras care va avea spații comerciale și funcțiuni complementare la parter și primul etaj, iar deasupra un apart-hotel.

Imobilul va avea 100 de apartamente pentru locuit și tot atâtea locuri de parcare, și 85 de apartamente de închiriat în regim hotelier cu 25 de locuri de parcare. „Alte 65 de locuri de parcare vor reveni spațiului de alimentație publică care urmează să fie realizat și tot atâtea locuri de parcare vor fi destinate spațiilor comerciale”, se menționează în comunicat.

În cadrul proiectului vor mai fi amenajate zonei verzi și alei atât carosabile, cât și pietonale.

În memoria arhitecților Vágó

Pe de altă parte, CMUAT a aprobat joi amenajarea unui spațiu urban dedicat arhitecților orădeni Vágó József și László în curtea fostei școli de jandarmi, acum partea campusului universitar.

„Intervenția este minim invazivă și va conține piese de mobilier urban și componente artistice recuperate de la diverse șantiere de reabilitare a unora dintre construcțiile proiectate de frații Vágó în Oradea”, a transmis Primăria.

Aici va fi amenajat un platou pietonal de circa 40 metri pătrați pe care se vor amplasa elemente de gard din fier forjat, un stâlp decorativ de iluminat și vor fi amplasate două bănci pentru relaxare.

Totodată, CMUAT a aprobat amenajarea a două spații diferite din municipiu, în vederea derulării festivalului „Street Delivery Oradea”, care va avea loc în perioada 18 – 20 iunie 2021. Cele două spații sunt: Parcul Petofi Sandor și malul Crișului Repede, în dreptul străzii Principatelor Unite (zona cuprinsă între Podul Decebal și Podul Centenarului).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON