URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
19 Septembrie 2021, 16:36

Casă, Dragă Casă: Peste 100 de voluntari de la Celestica ridică acoperişul unei case distruse de incendiu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O familie din comuna Borş a cărei case a ars din temelii în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit are nevoie de ajutor, iar Asociaţia Casă Dragă Casă şi cei peste 100 de voluntari de la compania Celestica din Oradea au decis să îl acorde.

Aceştia au pus mână de la mână şi, în perioada 15-22 septembrie, ajută la montarea acoperişului.

8 suflete greu încercate

Situaţia a fost semnalată duminică, printr-un comunicat, de Asociaţia Casă Dragă Casă, care ajută familiile nevoiaşe să trăiască într-o locuinţă decentă, trainică şi sănătoasă.

"Primăria a alocat o parte din resursele necesare construirii casei, dar a apelat şi la sprijinul comunităţii pentru a-i ajuta pe cei 8 membri ai familiei greu încercate, care au pierdut totul, să aibă o locuinţă nouă până la iarnă", se arată în informarea semnată de Emil Popa, director de programe al organizaţiei.

Ce a rămas după incendiu (Foto: Asociația Casă Dragă Casă):

Ce a rămas după incendiu casa Borș

Citat în comunicat, primarul comunei, Bátori Géza, le-a mulţumit tuturor "celor care n-au rămas nepăsători şi au contribuit oricât de puţin la acest proiect".

"Când am văzut ce s-a întâmplat aici, am făcut apel la oamenii din comunitatea noastră şi aceştia au sărit rapid în ajutorul familiei oferind sprijin atât material cât şi financiar sau cu forţă de muncă. Au donat alimente, haine, materiale de construcţii şi iată că, până acum, am reuşit să turnăm fundaţia, să ridicăm pereţii şi acum urmează să se pună şi acoperişul", a precizat edilul, citat în comunicat.

Mobilizare exemplară

Apelul nu a rămas fără ecou şi atât localnicii cât şi alţii care au auzit de acest necaz s-au mobilizat.

Alături de biserici, companii, ONG-uri sau alţi actori sociali, oamenii au reuşit să adune o parte din resursele necesare pentru a ridica locuinţa.

"Printre cei mai importanţi contributori se numără compania Celestica din Oradea care a răspuns imediat apelului şi a implicat peste 100 de angajaţi ca voluntari", mai arată comunicatul Asociaţiei Casă Dragă Casă.

„Împreună, vom ajuta...”

"La sfârşitul lunii iulie, domnul primar ne-a povestit drama prin care a trecut această familie şi ne-a cerut sprijinul ştiind că ne implicam activ în viaţa comunităţii. Ne-am bucurat să aflăm că vom colabora din nou cu Asociaţia Casă Draga Casă şi împreună vom ajuta această familie. Alături de colegii noştri trăiesc sentimentul plăcut de a fi voluntar, de a ne implica şi de a fi om. Le mulţumesc colegilor pentru implicare, organizare şi toată dăruirea!", a precizat Carmen Toie, HR Business Specialist şi voluntar de la compania Celestica.

În fiecare dimineaţă voluntarii care s-au implicat în proiect sunt instruiţi cu privire la normele de protecţie a muncii, primesc căşti de protecţie, mănuşi şi restul echipamentelor necesare, se dotează cu uneltele de muncă şi, împărţiţi pe echipe coordonate de specialiştii asociaţiei Casă Dragă Casă, se pun pe treabă.

"Şi-au pus în plan ca în doar câteva zile să ridice acoperişul şi să pună şi ultima ţiglă pe casă", mai arată Emil Popa.

Cei care doresc să ajute pot face în continuare donaţii în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:
EUR: RO73BTRLEURCRT0CE2778601 sau RO29BTRLRONCRT0CE2778601.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON