URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Iunie 2020, 18:42

"Casa de lângă spital" s-a mărit: Mai mulți pacienți oncologici se vor putea caza gratuit în apartamentele unei asociaţii din Oradea

'Casa de lângă spital' s-a mărit: Mai mulți pacienți oncologici se vor putea caza gratuit în apartamentele unei asociaţii din Oradea Bolnavii oncologici se pot caza gratuit la unul dintre cele trei apartamente: unul pe strada Milcovului (foto stânga sus), al doilea situat pe strada Corneliu Coposu (foto dreapta) și mai nou pe strada Iza (foto stânga jos)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociația Lumea lui Iannis, care a lansat proiectul „Casa de lângă spital” sau „Ali Home”, va pune la dispoziție, de luni, al treilea apartament în care pacienții oncologici ce vin pentru investigații și tratamente la Oradea se vor putea caza gratuit în apropiere de Centrul Oncologic. Numărul persoanelor care vor putea fi cazate în același timp în imobile a crescut de la 7 la 15.

Încă două apartamente

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2017 de Mădălina Maiorescu, mama unui băieţel diagnosticat cu leucemie. Până anul trecut, asociaţia punea la dispoziţie doar un apartament cu trei camere situat pe strada Milcovului, luat în chirie, care putea găzdui 7 persoane. 

La finalul lunii februarie, prin contract de comodat, ONG-ul a preluat un al doilea apartament, cu două camere, pe strada Corneliu Coposu, situat la parter, vizavi de Centrul Oncologic, unde pot fi cazate patru persoane. 

De luni, numărul persoanelor care se pot caza la "Casa de lângă spital" a crescut la 15, după ce, tot printr-un contract de comodat, asociaţia a mai pus la dispoziţia bolnavilor un apartament cu două camere pe strada Iza, tot aproape de spital.

"Am vrut să renunţăm la apartamentul de pe Milcovului pentru că era situat la etajul doi, mai greu accesibil pentru bolnavi şi pentru că era mai departe de spital, la vreo 15 minute. A venit însă perioada aceasta cu restricţii şi am luat decizia să-l păstrăm pentru a putea pe cât posibil să răsfirăm familiile în cele trei apartamente, ca să nu aibă contact unii cu alţii", a explicat Mădălina Maiorescu. Mai multe detalii la telefon 0773 879 261.

Bani pentru bolnavi

Tot anul acesta asociaţia a lansat şi proiectul "Bursa Ali", ce presupune donarea a trei vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru trei copii grav bolnavi care au fost cazaţi la "Casa de lângă spital". Banii vor putea fi folosiţi pentru a le cumpăra micuţilor rechizite, laptop-uri sau tablete. Cu ajutorul acestora, copiii vor putea lua parte la cursuri şi activităţi desfăşurate online de International School of Oradea.

"Voucherele pentru anul 2020 - 2021 s-au epuizat deja. Totuşi, văzând numărul foarte mare de cereri şi nevoia acestor copii, precum şi impactul pozitiv asupra lor şi a familiei, în funcţie de resursele pe care vom reuşi să le atragem, luăm în considerare suplimentarea acestui număr", se arată într-un comunicat transmis de ONG.

De asemenea, "Casa de lângă spital" şi-a schimbat şi logo-ul, acesta fiind creat gratuit de o firmă din Bucureşti.

Anul trecut asociaţia a reuşit să ofere sprijin pentru 30 de pacienţi care au putut beneficia de cazare gratuită, acces la bucătărie şi la baie şi posibilitatea de a-şi spăla rufe şi de a găti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON