URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2020, 18:42

"Casa de lângă spital" s-a mărit: Mai mulți pacienți oncologici se vor putea caza gratuit în apartamentele unei asociaţii din Oradea

'Casa de lângă spital' s-a mărit: Mai mulți pacienți oncologici se vor putea caza gratuit în apartamentele unei asociaţii din Oradea Bolnavii oncologici se pot caza gratuit la unul dintre cele trei apartamente: unul pe strada Milcovului (foto stânga sus), al doilea situat pe strada Corneliu Coposu (foto dreapta) și mai nou pe strada Iza (foto stânga jos)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociația Lumea lui Iannis, care a lansat proiectul „Casa de lângă spital” sau „Ali Home”, va pune la dispoziție, de luni, al treilea apartament în care pacienții oncologici ce vin pentru investigații și tratamente la Oradea se vor putea caza gratuit în apropiere de Centrul Oncologic. Numărul persoanelor care vor putea fi cazate în același timp în imobile a crescut de la 7 la 15.

Încă două apartamente

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2017 de Mădălina Maiorescu, mama unui băieţel diagnosticat cu leucemie. Până anul trecut, asociaţia punea la dispoziţie doar un apartament cu trei camere situat pe strada Milcovului, luat în chirie, care putea găzdui 7 persoane. 

La finalul lunii februarie, prin contract de comodat, ONG-ul a preluat un al doilea apartament, cu două camere, pe strada Corneliu Coposu, situat la parter, vizavi de Centrul Oncologic, unde pot fi cazate patru persoane. 

De luni, numărul persoanelor care se pot caza la "Casa de lângă spital" a crescut la 15, după ce, tot printr-un contract de comodat, asociaţia a mai pus la dispoziţia bolnavilor un apartament cu două camere pe strada Iza, tot aproape de spital.

"Am vrut să renunţăm la apartamentul de pe Milcovului pentru că era situat la etajul doi, mai greu accesibil pentru bolnavi şi pentru că era mai departe de spital, la vreo 15 minute. A venit însă perioada aceasta cu restricţii şi am luat decizia să-l păstrăm pentru a putea pe cât posibil să răsfirăm familiile în cele trei apartamente, ca să nu aibă contact unii cu alţii", a explicat Mădălina Maiorescu. Mai multe detalii la telefon 0773 879 261.

Bani pentru bolnavi

Tot anul acesta asociaţia a lansat şi proiectul "Bursa Ali", ce presupune donarea a trei vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru trei copii grav bolnavi care au fost cazaţi la "Casa de lângă spital". Banii vor putea fi folosiţi pentru a le cumpăra micuţilor rechizite, laptop-uri sau tablete. Cu ajutorul acestora, copiii vor putea lua parte la cursuri şi activităţi desfăşurate online de International School of Oradea.

"Voucherele pentru anul 2020 - 2021 s-au epuizat deja. Totuşi, văzând numărul foarte mare de cereri şi nevoia acestor copii, precum şi impactul pozitiv asupra lor şi a familiei, în funcţie de resursele pe care vom reuşi să le atragem, luăm în considerare suplimentarea acestui număr", se arată într-un comunicat transmis de ONG.

De asemenea, "Casa de lângă spital" şi-a schimbat şi logo-ul, acesta fiind creat gratuit de o firmă din Bucureşti.

Anul trecut asociaţia a reuşit să ofere sprijin pentru 30 de pacienţi care au putut beneficia de cazare gratuită, acces la bucătărie şi la baie şi posibilitatea de a-şi spăla rufe şi de a găti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON