URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2014, 12:29

Caruselul schimbărilor politice a repornit: La şefia ITRSV a fost pus un şef pesedist, ex-PDL, iar adjunct un udemerist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a oficializat vineri dimineaţă schimbarea conducerii Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Oradea, ca urmare a reîmpărţirii instituţiilor deconcentrate ale Guvernului între PSD, UDMR, PC, UNPR şi PPDD.

Prefectul a dat citire ordinului 1061 din 4 iulie şi ordinului 1062 din aceeaşi zi prin care ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, i-a numit pe Dacian Iova şi pe Nicolae Timaru în funcţiile de inspector şef, respectiv inspector şef adjunct al ITRSV Oradea.

Potrivit spuselor prefectului, numirile survin după ce la data de 2 iulie fostul inspector şef liberalul Daniel Coraş, aflat în concediu medical, şi-a înregistrat demisia din motive personale.

"Veţi avea tot sprijinul Prefecturii şi împreună sper că vom reuşi să combatem acest fenomen al tăierilor ilegale de pădure", a spus prefectul Claudiu Pop, adresându-se celor doi noi şefi.

Dacian Iova este inginer silvic de peste 15 ani şi a mai condus ITRSV Oradea în perioada 2009-2012, ca reprezentant şi membru al PDL Bihor. Însă, potrivit propriilor spuse, de puţin timp s-a înscris în PSD. Nicolae Timaru, la rându-i inginer silvic, fost şef de serviciu în cadrul instituţiei, s-a declarat membru UDMR "de mai mulţi ani".

ITRSV Oradea are 47 de angajaţi cu care trebuie să verifice legalitatea a 39 de ocoale silvice de stat şi 18 ocoale silvice private, a 500 de firme şi a 230 de fonduri cinegetice din judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Arad.

Citiţi pe această temă şi articolul "Şefi pe săturate: Ce politruci şi ţucălari vor fi instalaţi la şefia instituţiilor bihorene"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
mafia lemnelor
deci asa arata o fatza de cocolar politic... adica, de mafiot
Postat 24 Iulie 2014, 12:18 de veghe
HOTI LUI CORAS
In ultimi 2 ani sau facut intre 20-25 de angajari in Romsilva, BIHOR(PE SPAGA, la Sudrigiu un post costa intre 5-20 mii eurooo, La DOBRESTI SI LA REMETI s-a mai angajat cite unul care are rude de gradul I, facind concurenta neloiala ROMSILVA, la Alejd la fel, la BEIUS YDEM..........dar de FIRMELE LUI SILAGHI,ILEA, GIURGI, CODREANU, PALCUT, CIPLEU SI MULTI ALTII nu spuneti nimic?La Beius vor sa mai angajeze pe fostul sofer al lui SILAGHI, Pasca Dorel din ROSIA, ca doar stie cit a furat inpreuna cu SILAGHI SI GASCA LUI, sint obligatii sufletesti.DA va vine rindul cu NICORAS CU TOT, apropo la DITA PADURARUL de ce nu se reconstituie partizile , sunt cu mii le marcate ilegal de NICORAS SI FIUL LUI ,,DITA,, DE LA DOBRESTI , DIN CAUZA SPAGII!!!!!!
Postat 16 Iulie 2014, 11:08 de PANYSSAR
O SA VA VINA RINDUL
PNL SI PDL= 2 de 0.VOI VORBITI JAVRELE DE LA PNL IN FRUNTE CU GULESCU DE LA DOBRESTI CARE TAIE TOATE PADURILE DIN ZONA DOBRESTI CU CONCURSUL DIRECTORULUI POPICA,SILAGHI,JURJ SI PRIMARUL PNL-IST,SORA DE LA POMEZAU CARE A DAT TOATA PADUREA DE PE VIDA ,PE MINA LUI GULESCU MARELE AGENT ECONOMIC CARE II CUMPARA PE TOTI,CUM SE LAUDAEL.DE CE NU SE IA LA PURECAT ACTIVITATEA ACESTORA DE CHIND ERA SILAGHI SEF LA DOBRESTI SI POPICA DIRECTOR. MI-E SILA PENALILOR PNL-ISTI-PDL-ISTI.VOI VORBITI CARE A-TI FURAT CA BIRJARI CIND A-TI FOST LA GUVERNARE .S-A SATURAT LUMEA DE PENALI DEGEABA INCERCATI SA DUCETI ELECTORATUL IN ERUOARE.
Postat 15 Iulie 2014, 19:17 de IOVA DACIAN
Supervizor
Domnule director Florescu,daca studiati atent contractul colectiv de munca al RNP,scrie despre concurenta neloiala a personalului silvic.Eu va intreb pe d-voastra ce cauta in sistem fiica agentului econonic,Mihaies de la Gurani ,cind tatal ei detine firma de exploatare si taie toate padurile din Padis,are firma de exploatare,pe ce criteriu a-ti angajat-o domnule Florescu,aceasta nu face concurenta neloiala.Astea fiti sigur ca se vor verifica dupa ce nu o sa m-ai fiti la guvernare activitatea firmei din 2014,administratorul,sediul si data cind i-ati angajat fiica la OS Remeti.
Postat 15 Iulie 2014, 18:58 de Localnic din Gurani
hoti
Acum ca sau schimbat conducatori de la itrsv speram ca si la luncsoara se va face control la viofan si la serotina ca pana acum au defrisat cu marca lu ing geizi zeci de hectare de padure .Poate doamna inspector de la irtsv Angela nu le va mai aproba acte pe banda rulanta
Postat 14 Iulie 2014, 11:08 de loty
PSD=0
PSD CRITICA GUVERNAREA PDL DAR PROMOVEAZA OAMENI DIN PDL IN FUNCTII.IN PSD NU SE GASESC DECAT OAMENI FARA SCOALA SI FARA CARACTER.(EX.RAMPA SI BUTISCA VALENTINA)PSD ACOPERA FURTURILE DE LEMNE DIN PADIS SI DE PE VALEA ALEULUI.DE CE SE AMANA CERCETARILE DE CE NU SE FINALIZEAZA.DAR LA DOBRESTI PAGUBELE NU AU FOST LA ANCA PRESEDINTE PSD DROBESTI SI LA FIRICEL VIOREL SI ANDREI FINII LUI DAESCU,APROPO IOVA DACIAN NU ESTE FINUL LUI DAESCU? VA SPUN EU CA ESTE.ASTA ESTE O PARTE MICA DIN MAFIA JAVRELOR DIN PSD.ASA CA LA VIITOARELE ALEGERI AVETI GRIJA CU CINE VOTATI.AR FI BINE CA POLITIA SI PROCURATURA SA FINALIZEZE URGENT FURTURILE DE LA DOBRESTI SI SUDRIGIU.
Postat 13 Iulie 2014, 11:31 de TRASEIST
sex in grup
am citit cu oroare si dispret acest articol....dar din pacate aici traim si nu putem toti sa fugim din tara..... In romania nu e si nu a fost niciodata politica dupa perioada post-decembrista cu atat mai mult in bihor....care e dezastru intretinut de inculti si vanzatori de tara. politica bihoreana e un fel de prostituie doar ca e practicata mare parte de barbati....cam asa arata doar ca nu iau bani pe ora ci vand tara pe mandat.....asta e tare trist oameni buni.
Postat 12 Iulie 2014, 17:40 de cosmin
PCR transpartinic. Ep. PCR srl
”Dacian Iova este inginer silvic de peste 15 ani şi a mai condus ITRSV Oradea în perioada 2009-2012, ca reprezentant şi membru al PDL Bihor. Însă, potrivit propriilor spuse, de puţin timp s-a înscris în PSD. Nicolae Timaru, la rându-i inginer silvic, fost şef de serviciu în cadrul instituţiei, s-a declarat membru UDMR "de mai mulţi ani".” 1. PSD Bihor nu o fi avut nici un membru vechi de partid, netraseist, inginer silvic bun profesionist, onest, dar şi bun cetăţean român, care să merite asemenea numiri (super)politizate? 2. Oare de ce fidelitatea (şi) politică, profesionalismul, nepupincurismul, ”plicul gol”, lipsa ”ochilor albaştri” şi onestitatea, dăunează grav promovării politice/profesionale în perioada post-Ceauşescu? P.S.: Am ”zis” bine tov.-ilor/-elor din nomenclatura: PDL, PNL, UDMR, PPMT şi PSD Bihor? Am ”zis” bine dlor Mang Ioan, Ovi Mureşan şi Claudiu Pop? Szervusztok!
Postat 12 Iulie 2014, 14:00 de stefan
lena,tu care le stii pe toate...!!!!
Lena,tu care-le stii pe toate...!!! Uita-te in urma si vezi de cand a inceput jaful padurilor din Bihor!Iti dau un indiciu: tandemul Popica-Jurcau, 2005-2009!!! jurcau, doctor in a eluda legea si in a consilia "potentialii"-inca necondamnatii padurari = Tomuta,Varciu...si nu in ultimul rand Fericel-reloaded!!!
Postat 12 Iulie 2014, 11:40 de doki
Lenta am aflat cine esti!
Lenta am aflat cine esti! Nu te iert!
Postat 11 Iulie 2014, 19:32 de Nicoras
DOMNULE PREFECT, TRIMITETI DE URGENTA UN CONTROL LA CAMPANI LA PETDRAG SRL !
DOMNULE PREFECT DACA VRETI SA TAIATI RAUL DIN JUDET TREBUIE SA O FACETI DE LA RADACINA! LA CAMPANI FUNCTIONEAZA O FIRMA SC PETDRAG SRL FIRMA UNUI FOST POLITIST CARE ALIEMNTEAZA CU AVIZE FALSE TOT JUDETUL. LA LICITATIILE DE ACHIZITE MASA LEMNOASA NU SE MAI PREZINTA PENTRU CA ARE DATORII NEACHITATE DE MILIARDE LA ROMSILVA DAR TOTUSI EMITE FACTURI SI AVIZE DE ZECI DE MILIARDE! PANA SI IN CAZUL FURTURILOR DIN PADIS PENTRU LEMNUL GASIT SI CONFISCAT DIN GATER PROPRIETARUL GATERULUI A PREZENTAT AVIZE DE LA ACEASTA SOCIETATE! DACA DORITI SA SE FACA CEVA DE AICI TREBUIE INCEPUT! SI CONTROLUL TREBUIE CERUT DE DUMNEAVOASTRA CARE REPREZENTATI GARANTUL CORECTITUDINII IN ACEST JUDET! MULTUMIM! SEMNAT: ZECILE DE FIRME LEGALE CARE AU INTRAT IN FALIMENT IMPREUNA CU ANGAJATII PE CARE IAU TRIMIS ACASA DATORITA ACESTUI EVAZIONIST!
Postat 11 Iulie 2014, 16:34 de Campani
sau schimbat hotii
iova dacian fostul cersetor al directiei silvice bihor{ da-mi o tigara}si pdlist de renume iatal acum sarind in barca psd a lui mang si iarasi director.Se vede ca ne vor conduce sri .Uitativa la conducerea dsb bihor unde ne conduce un fiu de mare srist florescu si o ruda apropiata a dacianei ponta .Seful os sudrigiu nicoras liviu ajuns sef dupa trocul cu florescu pentru al scapa de faradelegile savarsite de acesta din urma la os dobresti si cu sprijinul sefului corpului de control rnp gheorghe mohanu.Cum poti sa te uiti la asemenea podoabe care nu au nici o contributie la dezvoltarea silviculturii si nu au alt scop decat capatuiala.Este josnic sa ajungi sa compari cunostintele acestor oameni cu niste personalitati cum ar fi de ex ing dr adrian jurcau .Cum va explicati ca seful pazei de la os sudrigiu micula octavian nu se face vinovat pe linie de paza si nici nu este sanctionat desi pagubele se ridica la 21 miliarde lei vechi.Ei bine va spun eu este verisorul doamne Luci varga.Nu va mirati.Mergeti la vot si votati ca aceste gunoaie sa va reprezinte.Voi reveni.
Postat 11 Iulie 2014, 15:02 de lenta
e uitat
acum poate o sa iasa la iveala furturile lui coras si mihaies din padis de la craciun......
Postat 11 Iulie 2014, 13:35 de varciu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON