URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2024, 19:11

Cartea unui român a fost ecranizată într-un film cu Russell Crowe: „Sleeping Dogs” va rula în cinematografe din 15 martie (VIDEO)

Cartea unui român a fost ecranizată într-un film cu Russell Crowe: „Sleeping Dogs” va rula în cinematografe din 15 martie (VIDEO) (sursa: IMDB)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din 15 martie, în cinematografele din România va fi proiectat filmul „Sleeping Dogs”, o producție făcută la Hollywood după o carte scrisă de un autor român, notează Hotnews.ro. Este vorba despre „Cartea Oglinzilor” (The Book of Mirrors), scrisă Eugen Ovidiu Chirovici, fost jurnalist.

În rolul principal al filmului realizat în Australia, cu un buget de 32 de milioane de dolari, apare actorul premiat cu Oscar Russell Crowe, care-l joacă pe Roy Freeman, fost detectiv criminalist cu pierderi de memorie, care trebuie să rezolve o crimă brutală, doar pentru a descoperi secrete înfiorătoare din trecutul său.

În film mai apar Karen Gillan, cunoscută din seriile „Gardienii Galaxiei”, „Jumanji” sau „Thor”, și actorul Tommy Flanagan, din „Braveheart”, Gladiator”, „Alien vs. Predator” ori „Sin City”.

Potrivit Europa Liberă, filmul va putea fi văzut în cel puțin 30 de țări. El va rula din 22 martie în alte țări, dar în România va fi difuzat mai devreme, adică începând din 15 martie, după cum au informat reprezentanții Ro Image, compania care se ocupă de distribuție. 

„The Book of Mirrors” a fost scrisă în limba engleză de Eugen Ovidiu Chirovici, care s-a mutat din România în Anglia, în 2012. Până acum, volumul a fost tradus în 39 de limbi și s-a bucurat de succes comercial. 

Totodată, producători de Hollywood au cumpărat drepturile pentru ecranizarea poveștii. Scenariul pentru marele ecran a fost adaptat de Adam Cooper și Bill Collage. „Am refuzat să mă implic în scrierea scenariului, deși mi s-a oferit posibilitatea să o fac, pentru că este o meserie complet diferită și nu mi-ar ajunge spațiul acestui interviu să explic diferențele între scrierea unui roman și scrierea unui scenariu de film. Firește, am ținut permanent legătura cu producătorii și scenariștii și am fost la curent în fiecare moment cu mersul proiectului, însă doar atât”, spune Eugen Ovidiu Chirovici într-un interviu acordat Hotnews.ro. 

Eugen Ovidiu Chirovici, sursa foto: romania.europalibera.org

Pentru film, titlul ales a fost „Sleeping Dogs”. „În engleză, sleeping dogs înseamnă lucruri care ar trebui să rămână uitate, pentru că odată ce sunt readuse în memorie, fac mai mult rău decât bine. E un titlu potrivit pentru un film al cărui protagonist principal este, de fapt, memoria umană. Filmul păstrează în linii mari povestea și personajele din roman, dar se bazează mai mult pe partea a treia a cărții, care îl are în centru pe Roy Freeman, interpretat de Russell Crowe”, a mai precizat autorul pentru site-ul menționat.

Despre filmul rezultat, autorul cărții spune: „Cred că e un film solid, cu o poveste clară și interesantă, care conține elementele de suspans specifice thrillerului psihologic, dar nu cade în capcana șabloanelor, și care te ține cu sufletul la gură. Sunt de părere că e cel mai bun rol al lui Russell Crowe din ultimii zece, cincisprezece ani”. 

Trailerul filmului „Sleeping Dogs”:

Născut în 1964, absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Eugen Ovidiu Chirovici a lucrat 12 ani ca jurnalist la Curierul Național, Europa Liberă, BBC și TVR și a primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), precizează Europa Liberă. Din 2000 a fost director executiv al B1 TV. Consilier economic al prim-ministrului Adrian Năstase (2002), el a fost președinte-secretar de stat al Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, apoi consilierul Consiliului director al Băncii Naționale (2008 - 2012). A fost Mare Maestru al organizației francmasonice Marea Lojă Națională din România, între 2003 și 2010.

Din 2012 s-a mutat în Anglia, pentru cinci ani, apoi la Bruxelles, unde lucrează și acum soția sa. În prezent pendulează între Bruxelles și Florența, unde a ales să locuiască. De câteva ori pe an revine în țară, mai mult în localitatea natală, Făgăraș. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nu este prima carte scrisa de un roman ecranizata la Hollywood..
sunt cel putin 2 filme de care-mi aduc aminte personal scrise de autori romani care au fost ecranizate la Hollywood: Youth without Youth (film regizat de Coppola, bazat pe "Tinerete fara tinerete" scris de Eliade... film in care chiar se vorbeste romana, putin rupta, dar au incercat) si The 25th Hour (1967) bazat pe cartea "Ora 25" scrisa de C.V. Gheorghiu (aici rolul principal e interpretat de Anthony Quinn). Sa inteleg ca acest articol e totusi un advertorial :)?
Postat 11 Februarie 2024, 09:19 de my2eurocents
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON