URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2020, 19:32

Carp după tragedia de la Piatra Neamț: Cred că Spitalul Judeţean din Oradea este singurul din ţară care are pompier de serviciu 24 de ore din 24 (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Gheorghe Carp, spune că şansele ca unitatea să fie scena unei tragedii precum cea din Piatra Neamţ, unde zece pacienţi au murit în urma unui incendiu la secţia de ATI, sunt mici.

Cel mai mare spital din Bihor are nu doar instalaţii de fum şi de căldură, ci şi pompier de serviciu. "Avem un mare avantaj că avem heliport. Cred că suntem singurul spital care are pompier de serviciu 24 din 24. Cei care deservesc heliportul stau la dispoziţia spitalului şi avem ture de câte doi pompieri în fiecare zi la spital", a declarat dr. Carp, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În plus, a spus el, Spitalul Judeţean Oradea are avizele cerute de ISU Crişana. "Accidente sunt peste tot în lume, şi în cele mai dotate spitale, dar probabilitatea ca în Oradea să se întâmple este minimă", a asigurat managerul.

Totodată, prefectul Dumitru Ţiplea a declarat că luni echipe mixte formate din pompieri, reprezentanţi ai DSP şi ai Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat au demarat controale la toate secţiile de Terapie Intensivă din Bihor.

"Începând cu ziua de azi până miercuri, din ordinul domnului premier Ludovic Orban, am alcătuit o comisie din personal de la ISU, DSP şi ISCIR, pentru a verifica toate cele 9 secţii de ATI din Bihor. Din informaţiile pe care le am, nu este nici una care să nu aibă avizele necesare, dar trebuie să vedem dacă corespund", a declarat Ţiplea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
excalibur
Important e sa ne scapam de PZD , vezi si tu ce frumoasa e oradea dupa 12 ani de PNL, in acelas timp ai 30 de ani cu PZD la VASLUI .
Postat 17 Noiembrie 2020, 21:31 de Sandu2100
"A trebuit sa moara oameni"
Mai tineti minte vorba asta? "Klaus Iohannis: A fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze" "A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara." Noiembrie 2015.Ponta s-a executat,ma rog,putin fortat.Ehehei,alte vremuri in noiembrie 2020.Avem heliport,pompier 24 din 24,guvernul meu 2 si echipe mixte de control ISU & ISCIR.Restul se rezolva dupa 6 decembrie...
Postat 17 Noiembrie 2020, 19:59 de excalibur
ili3
La fel ca si CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel , two , esti si tu expert in toate, dar nu esti bun de nimic
Postat 17 Noiembrie 2020, 18:50 de Sandu2100
In loc sa dam idi*tilor un sut in c_r, noi ii punem sa ne conduca!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Costum_de_protec%C8%9Bie_anticaloric
Postat 17 Noiembrie 2020, 18:22 de ili3
ili3
Daca iti spun ca esti prost sa nu te superi. Azbestul e interzis de ceva timp in Romania. Sa te aud pe time " de cat timp e nevoie sa se propage focul " de ce-ti dai cu parerea unde n-ai habar ?? De unde stii tu ca sectiile ATI Bihor nu au avizele necesare sau te bagi inseam impins de partid
Postat 17 Noiembrie 2020, 16:29 de Sandu2100
ILICI
Ce sa facă pompierul, îți spun eu ce sa facă pompierul o sa intervină imediat și în plus știe ce tre sa facă sa întrerupă curentul dacă e posibil sa închidă un robinet sa evacueze o butelie care trebuie răcită în prealabil sa evacueze victimele etc asta face pompierul diliule stie ce tre sa facă spre deosebire de doctori, asistente, femei de serviciu care sunt trecute pe o schiță de evacuare în caz de incendiu prăfuita iar atunci când îi întrebi ce trebuie sa facă ridica din umeri, intervenția în primele secunde minute ale unui incendiu sunt elementare este dovedit indiferent cât de repede vin echipajele profesioniste iar costumul este din aluminiu și straturi de fibra de sticla " aluminizat" mai exact nu din azbest și are vrea 10 kg și nu tre sa tina masca pe figura non stop, trebuie doar sa știe cum sa intervina atunci când e cazul asta face pompierul și asta face diferența sa știi și tu asta care habar nu ai dar vrei sa te dai mai deștept decât esti.
Postat 17 Noiembrie 2020, 09:32 de sss
Daca taceai....
Ce sa faca pompierul, il tii non stop in costumul de azbest si cu masca pe figura?! Pui cate unul pe etaj? N-ajunge! Intr-o incapere cu concentratie mare de oxigen, stii de cat timp e nevoie sa se propage focul?! Pui in fiecare salon unul? In fond, doctore, de ce-ti dai cu parerea unde n-ai habar? Sau candidezi si ai gasit prilejul te bagi in seama? Cam multe intrebari.... P.S. Finalul: ,,[...]cele 9 secţii de ATI din Bihor [...]nu este nici una care să nu aibă avizele necesare, dar (ATENTIE!)trebuie să vedem dacă corespund"
Postat 17 Noiembrie 2020, 06:16 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON