URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2020, 11:21

CAO a câştigat cu 2-1 duelul cu Someşul Dej şi aşteaptă să fie invitată în Liga a III-a (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea şi-au luat, duminică, revanşa în faţa suporterilor, după ce miercuri au pierdut lamentabil, în meciul cu reprezentanta judeţului Satu Mare, la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, de la Zalău.

De această dată, în ultima etapă a Grupei A din Regiunea 2 Nord-Vest, campionii judeţului Bihor i-au avut ca adversari pe cei ai judeţului Cluj, formaţia Someşul Dej.

Meciul, care a fost foarte disputat, consemna la pauză avantaj pentru dejeni, scor 1-0, însă în repriza a doua elevii antrenorului Florin Fărcaş au evoluat foarte bine, aşa cum aşteptau fanii de la ei pe întreaga durată a turneului, şi au întors situaţia de pe tabelă, obţinând victoria cu scorul de 2-1.

La pauză s-a intrat cu 1-0 pentru echipa organizatoare, Someşul Dej, după ce experimentatul jucător Sergiu Costin a transformat în gol o lovitură liberă, pe care a executat-o impecabil de la 20 de metri.

În partea a doua însă lucrurile s-au schimbat, văzând că nu mai au nimic de pierdut, jucătorii echipei CAO au ieşit la atac, au dominat repriza secundă şi au marcat de două ori, dar au mai şi ratat alte patru bune ocazii.

În minutul 71, bihorenii au reuşit egalarea. Letan l-a angajat în adâncime, cu o minge trimisă peste apărarea adversă, pe atacantul Marius Hosu, care, scăpat singur cu portarul Sabo, l-a învins pe acesta cu un şut pe jos, din interiorul careului.

Acelaşi Cosmin Letan a executat bine o lovitură liberă, în minutul 82, mingea fiind respinsă cu dificultate de către portar.

În minutul 85 a venit mult aşteptatul gol al victoriei pentru orădeni. În urma unei aruncări de la margine de pe stânga, mingea a ajuns la tânărul Patrick Blăgea, care a prins un şut senzaţional de la aproximativ 30 de metri, ce l-a surpins pe goalkepeerul clujenilor. Mingea a lovit transversala şi apoi a ajuns în plasă.

Chiar dacă erau în avantaj pe tabelă, jucătorii orădeni au dominat copios finalul de meci şi puteau să mai înscrie de trei ori. Mai întâi, în minutul 87, în urma unei centrări venite de pe dreapta, Hosu nu a reuşit să reia spre poartă, singur cu portarul în faţă. Apoi, în minutul 88, după o lovitură de colţ de pe stânga, din 2 metri, Iacob a trimis pe lângă bară. În fine, în minutul 90+3, Letan a executat din nou bine o lovitură liberă de la 22 de metri, portarul Sabo a respinis în faţă, iar Hosu, singur cu acesta a reluat direct în goalkepeer.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 2-1, spre bucuria jucătorilor, staff-ului tehnic, dar şi a celor aproximativ 30-40 de fani ai formaţiei CAO, prezenţi la meci, dar care au urmărit disputa dincolo de gardul stadionului, pentru că accesul spectatorilor a fost interzis.

"A fost un joc destul de greu, pentru că am întâlnit o echipă experimentată, pe o căldură infernală. E îmbucurător că am arătat altfel acum faţă de meciul cu Satu Mare, am arătat mult mai încrezători şi am avut mai mult iniţiativa. Una peste alta, sunt mulţumit şi felicit jucătorii că au dat dovadă de spirit, de unitate şi de ceea ce trebuia să facă pentru ca rezultatul să fie în favoarea noastră", a declarat, după joc, pentru BIHOREANUL, antrenorul principal al echipei bihorene, Florin Fărcaş.

CAO 1910 Oradea termină, astfel, pe locul 2 în această grupă, după CSM Satu Mare, care ştie deja că a promovat în Liga a III-a, în timp ce bihorenii aşteaptă acum ca Federaţia Română de Fotbal să anunţe şi formaţiile de pe locul 2 care vor face pasul către eşalonul superior.


Someşul Dej – CAO 1910 Oradea  1-2 (1-0)
Marcatori: Sergiu Costin (min. 39) / Marius Hosu (min. 71) şi Patrick Blăgea (min. 85)
CAO 1910: Gheţe – Jurcă, Letan, D. Stan, Panti, Cr. Copil (min. 89 L. Ioviţă), A. Haş – ctp, D. Costea (min. 63 P. Blăgea), A. Iacob (min. 80 R. Ardelean), A. Lezeu (min. 89 Cherman) şi M. Hosu. Antrenori: Florin Fărcaş şi Dorin Mihuţ 
Arbitru: Florin Andrei (Tg. Mureş)

Rezultatele Grupei A a Regiunii 2 Nord-Vest:
CSM Satu Mare – Someşul Dej 0-0 (3-5 la lovituri de departajare)
CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare 1-3 
Someşul Dej – CAO 1910 Oradea 1-2

Clasament:
1. CSM Satu Mare            2    1    1    0    3-1    4 p
2. CAO 1910 Oradea             2    1    0    1    3-4    3 p
3. Someşul Dej            2    0    1    1    1-2    1 p


Echipele de pe primul loc din celelalte grupe, care au promovat în Liga a III-a sunt: ACS Bradu Borca (Neamţ), CS Dante Botoşani, CSM Satu Mare, Progresul Şomcuta Mare (Maramureş), CS Unirea Ungheni 2018 (Mureş), CSM Corona Braşov, ACS Progresul Ezeriş (Caraş-Severin), ACS Voinţa Budeasa (Argeş), CSO Petrolul Potcoava (Olt), ACSM Olteniţa (Călăraşi), CSA Steaua Bucureşti, ACS Sportul Chişcani (Brăila) şi CS Gloria Albeşti (Constanţa). CS Avântul Periam (Timiş) aşteaptă decizia Comisiei de Disciplină pentru a evolua în sezonul viitor al Ligii a III-a. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON