CAO 1910 Oradea, noua echipă de fotbal a municipiului de pe Crişul Repede, se află la început de nou sezon competiţional. Proiectul CAO - care a apărut în vara anului trecut la iniţiativa unor iubitori de fotbal orădeni, dornici să ducă mai departe tradiţia fotbalului bihorean după dispariţia FC Bihor, în parteneriat cu clubul Primăriei, CSM -, intră acum în al doilea an.
După primul sezon, se poate spune că situaţia este "în grafic": echipa a promovat din Liga a V-a în Liga a IV-a, iar membrii asociaţi sunt în număr de 50-60, fapt mulţumitor deocamdată, deşi unul dintre ei a recunoscut că "noi ne-am dorit să fim cam 100".
Conducerea clubului, împreună cu staff-ul tehnic şi câţiva jucători, au susţinut în cursul serii de marţi o conferinţă de presă, unde s-a prezentat situaţia din prezent de la club, dar şi aşteptările pentru noul sezon competiţional.
"Deschidem o nouă pagina a clubului CAO, o etapă mult mai interesantă, ţinând cont de competiţie şi de echipele care sunt angrenate în campionatul Ligii a 4-a. Sunt 4-5 echipe care îşi propun câştigarea campionatului. Suntem pregătiţi să facem şi noi o figură frumoasă, să fim echipa surpriză şi interesantă a campionatului, ţinând cont că avem un lot foarte tânăr, cu foarte mulţi juniori", a declarat antrenorul principal, Florin Fărcaş.
Practic, media de vârstă a echipei orădene este sub 20 de ani, cel mai "vârsnic" jucător din cadrul lotului fiind căpitanul Andrei Haş, de 26 de ani, iar noile achiziţii au o medie de 21 de ani.
Jucătorii noi, aduşi în această vară de CAO sunt în număr de 4. Este vorba despre Istvan Bartok (născut în anul 1999, venit de la Cugir), Andrei Toma (născut în 1997 şi venit de la Universitatea Oradea), Mario Junc (născut în 1997 şi venit de la Dinamo Oradea) şi Sergiu Ciocan (născut în 1996 şi venit de la Salonta, unde sezonul trecut a ocupat locul II în clasamentul golgheterilor Ligii a IV-a).
"Noi ne propunem să creăm o echipă competitivă, timp în care dorim să creştem şi jucători orădeni. Totuşi, prin transferurile realizate, am extins raza de selecţie la întreg judeţul Bihor, pentru că Junc este din Ştei, Toma din Balc, iar Ciocan din Avram Iancu. Obiectivul nostru pentru noul sezon este o clasare între locurile 1-4, deşi avem unul dintre cele mai mici bugete din această competiţie, majoritatea celorlalte competitoare fiind susţinute de primării şi consiliile locale", a declarat şi Florin Mal, preşedintele clubului CAO 1910.
De menţionat că în această vară, în staff-ul tehnic al "alb-verzilor" a fost cooptat şi Dorin Mihuţ, care va fi antrenor secund.
Reamintind sloganul care spune că formaţia CAO "este echipa tuturor celor care vor să se implice", preşedintele Florin Mal a precizat că lista asociaţilor rămâne deschisă la club şi în continuare sunt şapte puncte deschise în oraş, pentru distribuirea cardurilor, "la magazinele Totem de pe străzile V. Alecsandri şi B-dul Dacia, precum şi la centrele comerciale Auchan, Era Shopping Park, Oradea Plazza, Real şi Crişul".
Pentru membru-suporter, cotizaţia este de 100 lei, iar pentru un membru asociat, pragul minim este de 500 euro.
Cât priveşte biletul de intrare la meciurile de acasă ale CAO în noul sezon, acestea vor fi tot de 10 lei, precum anul trecut, femeile şi tinerii sub 18 având însă gratuitate.
De regulă, CAO 1910 Oradea va susţine jocurile de pe teren propriu sâmbăta, cu începere de la ora 11, la Stadionul Iuliu Bodola. În prima etapă, "alb-verzii" vor evolua însă în deplasare, sâmbătă, 25 august, de la ora 11, la Alparea, cu CS Oşorhei.
Reamintim că deja CAO a evoluat în noul sezon competiţional, în Cupa României, impunându-se la Tileagd, la finele săptămânii trecute, cu categoricul scor de 10-2.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.