URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Iunie 2024, 17:34

Candidatul lui Mihai Lasca a câștigat Primăria Girișu de Criș, detronându-l pe Ioan Pașca: „Am dat la o parte un primar PNL care a fost de 20 de ani aici stăpân” (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre surprizele electorale din Bihor o constituie faptul că PNL a pierdut Primăria Girișu de Criș în favoarea candidatului partidului Patrioții Poporului Român, înființat de Mihai Lasca. Astfel, Dan-Ștefan Babău îl detronează pe unul dintre cei mai longevivi edili din Bihor, Ioan Pașca. 

Sărbătoare în stradă 

Mihai Lasca a fost exaltat de rezultatul pe care candidatul său l-a obținut și s-a dus duminică, după primele numărători paralele, în Girișu de Criș, unde a sărbătorit în stradă victoria, alături de câștigătorul Dan Babău și de alți susținători. 

Cum obișnuiește să facă, el a transmis totul live pe Facebook. „Anunțăm o primă victorie PPR în Girișu de Criș, județul Bihor: Am luat Primăria de la PNL. PPR a învins PNL, PSD și toate celelalte partide în Girișu de Criș. Aici (n.r. – este) Dan Babău, viitorul primar PPR din Girișu de Criș!”, a spus Mihai Lasca într-o intervenție live pe Facebook, chemându-l alături de el pe câștigător.

„Doamne, ajută! Vă mulțumesc, toată stima!”, spune primarul ales, cu mâna pe piept. 

„Am dat la o parte un primar PNL care a fost de 20 de ani aici stăpân, în această comună!”, a adăugat Mihai Lasca, în timp ce un susținător al său a strigat din spate: „Un comunist!”. 

Aceasta este singura primărie câștigată de Partidul Patrioții Poporului Român în Bihor. Este, totuși, demnă de menționat, dat fiind că alte partide cu mai mulți susținători, cum ar fi USR sau AUR, nu au obținut nicio primărie din județ.

Luni, pe portalul Biroului Electoral Central au fost publicate rezultatele pe secții, de unde reiese că Dan Babău a câștigat Primăria Girișu de Criș cu 919 voturi, fiind urmat la distanță de Ioan Pașca, acesta primind 571 de voturi, și de candidatul PSD Ioan-Liviu Babău (coincidență de nume), cu 413 voturi.

Vrea fonduri UE și legătură cu tram-trenul 

„Viitorul sună bine pentru că ne pasă de comuna noastră!”, este sloganul cu care a candidat Dan-Ștefan Babău la Primăria Girișu de Criș, el prezentându-se în una dintre întâlnirile electorale, la care au participat numeroși localnici, precum și Mihai Lasca, drept un fost șofer de autobuz, care ulterior a lucrat în străinătate, iar odată întors acasă a avut succes în afaceri. 

În acea întâlnire, desfășurată în Tărian, spre deosebire de șeful său de partid, care s-a dezlănțuit împotriva străinilor și a promis că scoate România din Organizația Mondială a Sănătății, Dan-Ștefan Babău le-a prezentat alegătorilor un program cu ținte concrete, ca atragerea de fonduri UE, crearea unui drum de legătură în Tărian spre rețeaua tram-tren, aflată în planurile lui Ilie Bolojan, înființarea unei creșe și lansarea unui program after school pentru toți copiii din comună, înființarea unei piețe agroalimentare pentru producători locali, reducerea taxelor etc. 

Primar vreme de 20 de ani

Ioan Pașca a fost edilul comunei Girișu de Criș vreme de 5 mandate, deci două decenii, începând din 2004. 

Într-un interviu acordat în campanie portalului GhidulPrimariilor.ro, el a spus că, în cel mai recent mandat, cele mai importante realizări ale sale au fost „construirea unei săli de mese la After School Tărian, un muzeu și introducerea gazului metan”. 

Fost polițist, primarul Ioan Pașca a fost avansat, în 2023, de Ministerul Afacerilor Interne în gradul de căpitan în retragere, în cadrul unei ceremonii la care a participat și prefectul Dumitru Țiplea, potrivit bihorjust.ro. 


sursa foto: www.ghidulprimariilor.ro

De-a lungul timpului, PNL-istul Ioan Pașca a fost în centrul mai multor controverse. De pildă, la începutul acestui an, Garda de Mediu a descoperit o situație reprobabilă: gunoaie deversate cu camioanele la marginea satului Tărian și acoperite cu un buldo-excavator al Primăriei Girișu de Criș. Chestionat atunci de BIHOREANUL, Ioan Pașca a spus că este vorba despre un atac „politic”, căci primăria ar fi dus acolo „crengi pe care de 4 ani le-am strâns de la oameni de acasă”.

În 2020, când a câștigat al cincilea mandat în fruntea comunei, Pașca a fost filmat la o petrecere la care s-a cântat „M*** PSD, m*** PSD şi hai cu PNL!”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
de acord cu sanducu
exact la aia m-am gandit si eu cand am vazut rezultatele :)))
Postat 10 Iunie 2024, 21:43 de denis
Acolo sigur
Lasca o sa fie Primar :::)))
Postat 10 Iunie 2024, 21:15 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON