URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Noiembrie 2022, 15:05

Cancelarul Austriei spune că România și Bulgaria nu au oprit zeci de mii de migranți ilegali: „Este un risc de securitate”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a afirmat că țara sa nu are o problemă cu primirea Croației în spațiul Schengen, însă subliniază că țări ca România și Bulgaria nu își fac bine treaba în ceea ce privește migranții ilegali, care ajung să le treacă granițele spre vestul Europei. 

„Avem 100.000 de persoane care au trecut granița în mod neregulamentar, dintre care 75.000 au traversat țări precum România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrate de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și trebuie să ne ocupăm de el”, a afirmat Nehammer, citat de G4media.ro. 

Cu ocazia unei vizite la Zagreb, cancelarul austriac a spus că, în schimb, Croația își protejează bine granițele. 

„Nu simțim nicio presiune migraționistă din nordul Croației. Din moment ce Croația își protejează granițele într-o manieră exemplară, nu văd nicio problemă aici. Țările vor fi votate individual (pentru acces în Spațiul Schengen - n.r.)”, a declarat Karl Nehammer, potrivit publicației austriece Kleine Zeitung, care arată că vetoul ar fi îndreptat de fapt împotriva României și Bulgariei. 

Cancelarul austriac a făcut aceste precizări la câteva zile după ce ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a amenințat că Austria va uza de dreptul de veto în ceea ce privește primirea în spațiul Schengen a României, Bulgariei și Croației. „Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează. (...) Dacă un sistem nu funcționează, nu poate fi făcut și mai mare”, a declarat Nehammer într-o emisiune la Ö1 „Mittagsjournal”.

G4Media.ro amintește că, potrivit unei recomandări a Comisiei Europene, președinția cehă a Consiliului UE intenționează să includă în sistemul Schengen, la începutul anului 2023, trei țări din Uniunea Europeană: Croația, Bulgaria și România. Toate guvernele țărilor Schengen vor trebui, însă, să aprobe prin vot această propunere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cancelarul e un idiot.
Prost informat sau ... rău intenționat. Nu România "exportă" hoți ci invers ... vin tot mai mulți dinspre Austria, care ne fură pădurile, petrolul și banii prin bănci.
Postat 23 Noiembrie 2022, 21:20 de KP
Efectul bonusului de clima: 500 euro.
E o retea de acordare rezidenta, se ajuta intre ei. De la anul se majoreaza bonusul. Circula o gramada de video-uri, se trece in draci la granita maghiaro-austriaca. De ce nu i-a oprit ungurii, tara schengen?
Postat 23 Noiembrie 2022, 16:19 de User anonimizat
Austricecii si olandezii trebuie sa fie si solidari in unitate cu romanii daca tot e guvern european, piata comuna si suntem o mega-“tara” impreuna
Nu ca n-ar merita Romania sa intre in Schengen, meritam de 10ani… in plus austriacul se plange ca si prin Ungaria trec imigrantii, desi mai duri ca ei nu a fost nici o tara, au pus garduri cu sarma ghimpata pe granite. Nici zidurile nu functioneaza daca jermanii cheama la televizor toti imigrantii su lenpromit ajutoare sociale. Politicile, inclusiv cele sociale si migrationale trebuie aliniate intre tari, nu fa orice imigrant sa fie eligibil la redistribuiri de taxe!sa vina ptr oportunitati de munca, nu ptr gratuitati. Dar recunosc ca de fiecare data cand am citit articole in ziar aici despre migranti prinsi in Bihor, poti sa gandesti ca austriacul: de ce nu au fost prinsi la Vama Veche, Giurgiu, Calafat?! Vamesii nostri de pe la acele bariere ce fac?
Postat 23 Noiembrie 2022, 16:10 de unu
Holzindustrie Schweighofer
Da si pe deasupra romanii nu au oprit nici padurea la granita si au migrat zeci de mii de copaci ilegal in Austria.
Postat 23 Noiembrie 2022, 15:55 de unul
Vrajala de Buftea
Traseul migrantilor e prin Croația-Ungaria, câțiva sau rătăcit pe meleaguri Românești. Motivul real o reprezinta o nație abstractă care trăiește pe aceste meleaguri.
Postat 23 Noiembrie 2022, 15:49 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON