URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2012, 14:23

Campania lui Vuşcan: Toţi sunt naşpa, în afară de mine! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cutiile poştale ale orădenilor din Ioşia şi Rogerius au fost umplute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu mii de broşuri electorale comandate de fostul PSD-ist Horea Vuşcan, fost şef al Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni, iar de circa o săptămână şef al Uniunii Ecologiste, în numele căreia candidează la Primăria Oradea.

Realizată în condiţii grafice de excepţie, pe hârtie de lux, în opt pagini full-color, broşura are pe coperta I mesajul electoral al lui Vuşcan, prezentat în două sloganuri: "Horea Vuşcan - Oradea nu e moşia lor (PNL, PDL, UDMR, PSD), Oradea e a orădenilor!" şi "Spune stop celor 22 de ani de hoţie", ambele încadrând o poză în care Vuşcan apare împreună cu soţia şi cu fetiţa mai mică de un an. De asemenea, într-un colţ, Vuşcan şi-a etalat şi ceea ce pare a fi un semn electoral: un pumn strâns şi ridicat proletar, cu explicaţia "România e şi a mea!".

investitiile lui Bolojan.jpg"Oradea e a lui Bolojan!"

Deşi susţine că soluţiile edilitare ale PNL, PSD, PDL, UDMR şi PPDD (partidul lui Dan Diaconescu) sunt la fel de proaste, în egală măsură, Vuşcan l-a luat la ţintă în broşură în principal pe Ilie Bolojan, pe care îl învinuieşte de preţul termoficării, de poluarea produsă de CET-ul pe cărbune, propunând în loc, pentru încălzirea oraşului, soluţii precum folosirea panourilor solare, a apei geotermale, a centralelor de bloc pe peleţi (rumeguş de lemn) şi pompelor de căldură. De altfel, broşura chiar face publicitate unei firme care comercializează asemenea pompe de căldură, fapt interzis în mod expres de legea electorală.

Pentru cei "22 de ani de minciuni şi de hoţie", Vuşcan îl vede vinovat tot pe actualul primar Ilie Bolojan, despre care se întreabă retoric "Mai putem avea încredere?" şi spune că "România e moşia politicienilor! Oradea e a lui Bolojan!".

Fostul PSD-ist, acum şef la Uniunea Ecologistă, îl critică pe edilul în funcţie şi pentru deszăpeziri, ori pentru lucrările de asfaltare realizate de firma Selina (una din cele 40 de firme contractate de municipalitate), dar şi pentru că a pus taxă pe parcări, pentru că a realizat "investiţii inutile şi scumpe", precum parcările din cartiere, ori plantările de vegetaţie, despre care spune că au fost făcute la preţuri mult peste cele reale. "Nu trebuie să mă credeţi pe mine pentru aceste preţuri, cel mai simplu este să întrebaţi voi constructorii, firmele de feronerie sau agenţiile agricole, un simplu telefon vă confirmă aceste preţuri şi această risipă", zice, cu seninătate, Horea Vuşcan.

toti in zeghe.jpgBolojan, "criminalul" - în "pijama"

Într-o pagină anume dedicată, Vuşcan îl atacă pe actualul primar şi pe problema câinilor vagabonzi, făcându-l "dog killer" într-o fotografie trucată, în care îl prezintă pe Bolojan în haine vărgate de puşcăriaş, alături de Elena Udrea, de Traian Băsescu şi de Emil Boc, pentru că cei patru au în comun dorinţa de a ucide câinii.

"Am fost şi eu muşcat de un câine comunitar când eram copil. Am luat şi eu injecţii. Am urât acel animal pentru suferinţa pe care mi-a cauzat-o, dar într-un târziu am înţeles: el nu e de vină. Noi suntem oameni, noi purtăm responsabilitatea suferinţei noastre prin distrugerea mediului, a pădurilor, a ecosistemelor şi a animalelor, noi purtăm şi responsabilitatea apariţiei acestor câini comunitari", spune Vuşcan în broşura electorală.

El îl acuză pe Bolojan că urmăreşte "eutanasierea tuturor câinilor comunitari" şi arată că această "soluţie" are ca "dezavantaje" faptul că este "inumană şi criminală, ineficientă şi scumpă".

coperta IV.jpgRaita 2008, Vuşcan 2012

În fine, coperta a IV-a a broşurii lui Horea Vuşcan este rezervată în întregime caricaturilor cu Ilie Bolojan (parte din desene fiind chiar cu umor), una dintre ele prezentându-l ca "primar pedeapsă", adică la fel ca şi materialele PDL şi ale "independentului" Călin Raita de acum patru ani.

"Bolojan ecologistul" este caricaturizat pentru poluarea CET-ului pe cărbune, dar şi pentru duhoarea porcină emanată de Nutrientul Palota, desenul "Bolojan incoruptibil" pune pe seama actualului primar afaceri cu RER, Selina şi chiar cu gigantul rus Gazprom (!), "Bolojan primar beton" îl face pe edil tăietor de păduri cu un utilaj, evident al Selinei, iar "Bolojan dog lover" îl demască încercând să momească un biet căţeluş simpatic cu o bucată de mâncare, în timp ce primarul ascunde la spate un cuţit, pentru a-l "eutanasia".

În fine, "Bolostructorul" Bolojan este luat la mişto pentru că vrea să demoleze casele de pe strada Ecaterina Teodoroiu, iar în "Bolojan prima pedeapsă" apare un primar beat de cap, care nu mai ştie cum să stoarcă de la orădeni tot felul de taxe, precum cele de cluburi, de parcare şi de ridicare a maşinilor lăsate neregulamentar, pe faţade şi de grădiniţe.

Candidat-păcălici

Horea Vuşcan şi-a depus candidatura la Primăria Oradea joi, din partea Uniunii Ecologiste, un partid pe care şi l-a găsit în urmă cu aproximativ 10 zile, după ce a abandonat Mişcarea Verzilor Democrat-Agrarieni pentru că în numele acesteia nu a primit un loc pe lista USL la Consiliul Local Oradea. De altfel, Vuşcan a fost şi membru PSD, partid cu care şi-a negociat locul dorit în Consiliu din partea USL.

Deşi pe lista sa la CL Vuşcan a pus şi 24 de preşedinţi şi administratori de asociaţii de proprietari, niciunul dintre aceştia nu are nicio şansă să fie ales în Consiliul Local, iar explicaţia este simplă: pe primul loc figurează însuşi Vuşcan, iar pe următoarele două "asistentul personal", care îi este şi angajat la firmă, şi un prieten care a fost preşedintele unei organizaţii studenţeşti, acum patron al unei firme de consultanţă.

De altfel, însuşi Vuşcan a recunoscut, la depunerea candidaturii, că "nu mă îmbăt cu apă rece", afirmând că este conştient că are "zero şanse" să fie ales primar, dar a explicat că lansarea sa în cursa pentru funcţia de edil şef este o "trambulină" care îi asigură accesul la emisiunile radio şi TV în timpul campaniei electorale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
recuperarea contra cronometru
Bihorele .... inteleeg ca esti la un gratar, berarica, etc, dar ti se pare normal titlul animalului care se bucura ca asa se scapa de concetateni ??!! scumpii mei, voi l-ati nascut pe vuscan, iar apoi s-a hranit din incompetentza consilierilor / \"echipei\" lui alejdanu. Ani de zile, a raghait una pe la cafe-bar, voi hop-tzop acolo, ca doar face reiting, unul ddin Dzeul vostru. Celalalt nu stiu care / ce / cine este, dar tare incepeti sa aruncatzi cu acest personaj de peretzi de vrreo o luna incoace.... Sunt zilele spovedaniei, sau ce ?
Postat 01 Mai 2012, 07:56 de Vatra Omeneasca
nebunie la maxim
ana cea patrata sper ca nu esti tu.cat despre vuscan .SHUT YOUR SELF .DA REPEDE.
Postat 01 Mai 2012, 00:06 de PRIMARU
Halal
Hellooo, de ce stergeti comentariile? Il intrebam pe domnul Vuscan ce stie sa faca si ce VREA sa faca pt. Oradea, ca in afara de a-l critica pe Bolojan care, se vede cu ochiul liber ce a facut pt. oras, nu cred ca se mai pricepe la ceva !!!
Postat 30 Aprilie 2012, 23:48 de Marius
crimnal
SINGURA ALTERNATIVA PT.DEZASTRU,DEZORDINE,PROSTIE=CRIMINALUL VUSCAN
Postat 30 Aprilie 2012, 21:25 de lya
numai asa scapam de unguri
urtea de Apel Braşov a respins recursul lui Horea Vuşcan şi a menţinut sentinţa Tribunalului Bihor, care îl condamnase, la finele anului trecut, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, şi la plata unor despăgubiri de 200.000 de euro pentru accidentul rutier în care a fost implicat în 2003 şi în urma căruia trei persoane au decedat. Accidentul s-a petrecut pe strada Republicii, unde Vuşcan, aflat la volanul maşinii sale, un BMW cu care gonea dinspre Gară spre magazionul Crişul, a lovit un autoturism ce venea din sens opus şi care s-a angajat într-un viraj la stânga, pe strada Muzeului. Autoturismul, un Ford înmatriculat în Ungaria, era condus de un clujean de 33 de ani, însoţit de încă doi bărbaţi de cetăţenie maghiară. Bolidul lui Vuşcan a izbit din plin Ford-ul, aruncându-l pe trotuar, unde s-a lovit de un gard de beton şi a rupt un stâlp. Şoferul Fordului şi pasagerul din dreapta au murit pe loc, iar pasagerul din spate a fost scos cu greutate din caroseria contorsionată de echipajul SMURD. A decedat însă şi el, la scurt timp după accident, datorită multiplelor traumatisme craniene. Evenimentul a stârnit, la vremea respectivă, numeroase comentarii, dată fiind identitatea autorului accidentului, fiul fostului patron al fabricii de ulei Interoil, cunoscut în oraş pentru înclinaţia spre viteză şi spre viaţa de noapte. Mai mulţi martori oculari susţineau că şi la momentul producerii accidentului Vuşcan era băut la volan. De altfel, iniţial, în dosarul lui atât viteza cât şi alcoolemia figurau peste pragul penalului, pentru ca în scurt timp nivelul îmbibaţiei alcoolice să scadă „miraculos” până la zero. De-a lungul a numeroase expertize, viteza s-a diminuat şi ea la doar 72-80 km/h, deşi martorii o aproximau la peste 130 de km/h.
Postat 30 Aprilie 2012, 13:43 de derecichei
misto
Tare mishto, sa-l critici pe Bolojan cand tu te duci la faculta pentru chefuri. Haidi hai mai!
Postat 30 Aprilie 2012, 13:40 de seba
niste lingai
Vuscan singura alternativa!
Postat 30 Aprilie 2012, 13:12 de COSTEL
protectia copilului!
protectia copilului, sesizati-va! ce e asta, copil sub 1 an folosit in scopuri electorale? DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI! masuri, RAPID! altfel, oricine poate actiona in instanta pe aceasta tema!
Postat 30 Aprilie 2012, 13:10 de TDS
nevasta lui vuscan
nevasta lui vuscan e sexy :)))
Postat 30 Aprilie 2012, 12:47 de xfiles
@Fabian
scurt si la obiect, ii sugerez lui horika sa te ia consilier in campanie:)))))
Postat 30 Aprilie 2012, 12:18 de aaa
Vușcan Ipocritul
Ăsta e Horea Vușcan al vostru, cel care pozează cu familia: http://i.imgur.com/xfacM.jpg
Postat 30 Aprilie 2012, 11:55 de Fabian
cine votează un criminal?
aici găsești referință despre un accident. Citește și trage concluziile: http://bihoreanul.gandul.info/bihor/horea-vuscan-condamnat-definitiv-pentru-ucidere-din-culpa-3442625
Postat 30 Aprilie 2012, 10:33 de d0mu
cine votează un criminal?
Vușcan a omorât oameni în accidente de mașină. Din câte știu eu cel puțin trei. Cine votează un criminal?
Postat 30 Aprilie 2012, 10:31 de d0mu
Pacat!
Din pacate toti prostii is pot depune candidatura iar noi suntem condamnati ca in perioada electorala sa fim intoxicati cu tampeniile unor persoane cu mintea tulbure.Copilu ata nu are parinti care sa-i spuna ca o ia pe ulei? Sau nevasta-sa ce pazeste?
Postat 30 Aprilie 2012, 03:17 de Ana
Oradea a ajuns o ruina
Oradea a ajuns un oras din COADA romaniei, munciti pe 5-6 milioane in fabrici semi-comuniste, traiul si costurile lui sunt mult prea ridicate, aproape de cele ale oraselor in care se mai misca ceva gen - Cluj- Timisoara. Bolojan a sufocat mai tot ce se putea sufoca care sa atraga banutii ramasi - numai la noi si la Medias e cu ora la chefuri, si fara chefuri nu avem studenti, care fara studenti o sa va trimiteti curand copii sa studieze in alta parte - nu ca oricum nu ar vrea - ca nu e Clujul cu mult mai breaz, dar e distractia mai mare. Nici un/o student/a NU va recunoaste asta dar Timisoara si Cluj - sa ca nu mai vb de Bucuresti - aka Spuma Marii - sunt destinatiile favorite pentru ca e VIATA (pe langa facultate) ori in Oradea ... am ajuns un oras STERS - vezi actualul Corso care e prea GRI ... si oamenii i-au luat exemplu. Am plecat din Oradea pentru ca nu o mai recunosc. Tara se duce dracului, si noi ne certam pe tot soiul de HOTI si BANDITI care culmea S-AU aciuiat PESTE TOT !!!! ca e PDL ca e PSD ca e PNL PP-DD ... alegem intre relele cele mai mici si singura solutie e fi un vot de blam asupra alora de vor veni sa candideze INDEPENDENTI, - oameni care sa merite votul.Bafta!
Postat 29 Aprilie 2012, 19:50 de Hai Dihai
multiplu criminal
MULTIPLU CRIMINAL=ZERO SANSE
Postat 29 Aprilie 2012, 18:57 de lya
??
chiar ca ne-a pedepsit Dumnezeu cu un asa primar cu asa grija de cetateni
Postat 29 Aprilie 2012, 18:20 de luky
:)))
:))...cine-l baga in seama si pe asta? Sa fim seriosi. Poate doar niste nevinovati un pic creduli. Sper sa ii fie lectie alegerile astea si sa intre in anonimitate dupa ele ca ne-a plictisit destul!
Postat 29 Aprilie 2012, 16:52 de ORADEA
circus safari
Buna alaturarea articolului cu reclama circul Safari.In ceea ce priveste lista sa de consilieri cred ca lipsesc parintii lui ,prietenii de pahar si barmanii de sub pasaj si nu in ultimul rand Paprika colegul din Asociatia Anti Soferi din Oradea.
Postat 29 Aprilie 2012, 15:28 de tero
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON