URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Aprilie 2011, 10:35

Campania de curăţenie de primăvară continuă în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania de curăţenie de primăvară organizată de municipaliate s-a încheiat la finalul lunii martie, însă Primăria a decis să prelungească programul şi în aprilie, dat fiind că în luna martie vremea n-a fost tocmai favorabilă curăţeniei.

Astfel, între 11 şi 20 aprilie, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va colecta deşeurile vegetale şi de volum mare pe care orădenii le vor lăsa în amplasamentele specifice din oraş. Aceste locuri sunt la intersecţiile dintre străzile: Ecaterina Teodoroiu cu Feleacului, Adevărului cu Brătianu şi Olteniei, Depoului cu N. Beldiceanu, Roman Ciorogariu cu Nicolae Iorga, Piaţa Creangă cu Menumorut, Bârsei cu Cantacuzino, Ion Bogdan cu I. Paun Pincio, Aluminei cu Fagului, B. Shaw cu Italiană, Crivăţului cu Apelor, Matei Corvin cu Nicolae Filimon, Barcăului cu Zarandului, Xenopol cu Şt. Octavian Iosif şi Fluieraşului, Barcăului cu Meşteşugarilor, Aviatorilor cu N. Bolcaş, Bradului cu Cuza Vodă, Octavian Goga cu Abatorului, O. Goga cu Calea Aradului, Tuberozelor cu Sulyok Istvan, Mihai Viteazul cu Kogălniceanu, Piaţa Cetăţii cu Sucevei, Nicolae Olahus cu Alexandru Vlahuţă, Sextil Puşcariu cu Beiuşului, Listz Ferencz cu Leonardo da Vinci, Seleuşului cu Războieni, Muntele Găina cu Războieni, Almaşului cu Banatului, Ciobanilor cu Johann Gutenberg, Maramureşului cu Rădăuţilor şi Dragoş Vodă cu Barierei. De asemenea, zone de colectare mai sunt în Podgoria centru (lângă staţia de autobuz) şi pe strada Al. Cazaban, lângă Liceul Don Orione (spre parcare).

Orădenii trebuie să respecte aceste amplasamente şi perioada în care pot lăsa gunoaiele. Dacă nu, ei pot fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, dar şi cu plata transportului acestor reziduuri de către RER.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON