URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2018, 21:45

Calificare istorică: După 20 de ani, naţionala U21 merge la Euro. La reuşită a contribuit şi orădeanul Puşcaş!

Calificare istorică: După 20 de ani, naţionala U21 merge la Euro. La reuşită a contribuit şi orădeanul Puşcaş! foto: gsp.ro / Raed Krishan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentativa Under 21 a României a câştigat cu 4-0 meciul cu Liechtenstein şi, după 20 de ani, a obţinut, miercuri, calificarea la EURO 2019. 

Potrivit gsp.ro, la această performanţă a contribuit şi orădeanul George Puşcaş, care a marcat de două ori, în minutele 14 şi 40. De asemenea, au mai marcat Ianis Hagi (minutul 25) şi Adrian Petre (minutul 78).

Astfel, naţionala lui Mirel Rădoi a terminat Grupa 8 pe primul loc, în faţa Portugaliei.

Adevarul.ro menționează că România a terminat en fanfare o campanie fără greşeală, fără niciun insucces, în care a câştigat pe terenul principalelor contracandidate, Portugalia şi Bosnia-Herţegovina.

Este prima calificare după cea obţinută în 1998 de generaţia lui Lobonţ, Contra sau Dănciulescu, arată sursa citată.

România este una dintre cele mai bune 12 reprezentative din Europa la categoria de vârstă Under 21. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final găzduit, în perioada 16-30 iunie 2019, de Italia şi San Marino va avea loc pe 23 noiembrie, la Bologna.

Sunt deja calificate la EURO: Italia (gazdă), Spania, Franţa, Anglia, Serbia, Germania, Croaţia, România, Belgia, Danemarca.  Ultimele două locuri vor fi decise în urma play-off-ului în care vor fi prezente Polonia, Grecia, Austria şi Portugalia.


Echipe de start

România U21: I. Radu - Butean, Ghiţă, Paşcanu, Fl. Ştefan - Nedelcu, Cicâldau - Man, I.Hagi, A.Ivan - Puşcaş
Rezerve: Cabuz , Coman, Ad. Petre, Moruţan, Ad.Rus,  Ciobanu, Măţan
Selecţioner: Mirel Rădoi

Liechtenstein: A.Majer - Seemann, Uterrainer, Haas - Graber, Frommelt, N. Frick, Graber - Viret, Y.Frick, Wolfinger. 
Rezerve: C.Majer, Ritter, Koller, Kardesoglu, Hilti, Vogt, Salanovic
Selecţioner: Heinz Fuchsbichler


Clasament

1. România 24 puncte
2. Portugalia 22 puncte
3. Bosnia 18 puncte
4. Ţara Galilor 13 puncte
5. Elveţia 10 puncte
6. Liechtenstein 0 puncte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Alcor
Generația Hagi a fost cea mai bună. Generația lui Mutu a dat-o pe prafuri
Postat 18 Octombrie 2018, 21:13 de Sandu1206
Sandu1206
Multi dintre acesti jucatori nu erau nascuti acum 20 de ani. Cand sa se califice ? Trage si tu concluzia.
Postat 18 Octombrie 2018, 21:08 de Alcor
Alcor
Asta-i cum zici. De asta nu au văzut europenele si mondialele, de 20 de ani
Postat 18 Octombrie 2018, 10:27 de Sandu1206
Felicitari!
Specialistii spun ca sunt mai talentati decat "Generatia de aur". Succes!
Postat 18 Octombrie 2018, 06:28 de Alcor
Fain
Daca nu-i mai dați la TV, poate că fac treabă
Postat 18 Octombrie 2018, 00:43 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON