URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Ianuarie 2024, 18:01

Calendarul curățeniei: Când va colecta RER Vest deșeurile voluminoase și periculoase din Oradea?

Calendarul curățeniei: Când va colecta RER Vest deșeurile voluminoase și periculoase din Oradea? GRATUIT. În anul 2024, RER Vest va organiza în Oradea patru campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru ca orădenii să își poată planifica cum scapă de vechea canapea, de mobilierul de baie sau chiar de vopseaua care a rămas după ce și-au renovat apartamentele sau casele, operatorul de salubrizare RER Vest a stabilit deja datele pentru cele patru campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Cu programare

Fiecare din aceste campanii se va desfășura pe parcursul a câte două săptămâni. Prima va avea loc în perioada 8 aprilie - 19 aprilie, a doua din 10 iunie până în 21 iunie, a treia va fi organizată între 19 și 30 august, iar ultima din anul 2024 între 11 și 22 noiembrie.

Ridicarea deșeurilor se face de la limita de proprietate, în cazul orădenilor de la case, iar în cazul celor care locuiesc la apartamente, din fața blocului. Doritorii vor trebui să se programeze pentru colectarea deșeurilor la numărul de telefon 0751-306.526, care va fi disponibil între orele 8.30 și 15.30, însă doar din prima zi a campaniei de colectare. 

Pentru colectarea deșeurilor nu se va percepe nicio taxă, cu condiția ca solicitantul să fie client al companiei de salubritate, cu plata facturilor la zi. 

Ce se preia și ce nu 

Deșeurile voluminoase care se pot preda în aceste campanii gratuite sunt piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare și saltele, calorifere, mobilier de baie, cabine de duș fără sticlă, canapele, precum și deșeuri periculoase ca vopsea, solvenți, spray-uri, insecticid, baterii și acumulatori. Cele două tipuri de deșeuri vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Nu se pot preda în cadrul acestor campanii frigidere, mașini de spălat, aparate de gătit, nimic din ce înseamnă electrocasnic sau electronic. DEEE-urile pot fi totuși predate la cele două Puncte  de colectare separată din Oradea, de pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor, care sunt deschise de luni până sâmbătă, după programul de iarnă, adică între orele 8 și 17.

Și deșeurile voluminoase și periculoase pot fi duse și predate gratuit la cele două centre de colectare, oricând în afara campaniilor de colectare. Așadar, orădenii au soluții la îndemână pentru a-și păstra casele și curțile curate...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@KP
Alta obsesie! Care e legatura cu articolul in care se vorbeste despre colectarea gratuita a deseurilor voluminoase? Cum ai calculat tu ca sunt doar 25% de solicitanti serviti? Lucrezi pe masina RER cu care se colecteaza deseurile?
Postat 20 Ianuarie 2024, 16:40 de Biggie
Baliverne selective. Pentru unii doar.
Toate demersurile din ultima vreme în materie de colectare a deșeurilor au rolul de a justifica triplarea tarifului pentru populație și agenți economici în ultimii 3 ani. Nu toți cei care solicită colectarea deșeurilor voluminoase și/sau periculoase sunt serviți ... doar cca. 25% dintre solicitanți.
Postat 20 Ianuarie 2024, 09:15 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON